25/1/17

oxyroN2.984




 

 

Δεύτερος ημιτελικός του League Cup "Νίκος Σαμαράς"

ΠΑΟΚ - Ηρακλής - 3-0

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 σετ του Ηρακλή και θα βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του League Cup αντιμετωπίζοντας και πάλι τον Ολυμπιακό.
Ο πρώτος τίτλος της σεζόν θα κριθεί το βράδυ του Σαββάτου στις 19:30 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που θα αναμετρηθούν στον τελικό του League Cup Νίκος Σαμαράς, όπως ακριβώς και την περσινή σεζόν στη Σύρο

Γ. Καλμαζίδης:
"Για άλλη μια φορά πήραμε εύκολα το πρώτο σετ και νομίζαμε ότι το τελείωσε το παιχνίδι. Έτσι χάσαμε την αυτοσύγκεντρωση, την ενέργια, η αντίπαλη ομάδα άρχισε να παίζει πιο ελεύθερα και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε κοντά στο σκορ. Ωστόσο, βρήκαμε το κλειδί και στα δύο σετ που βρεθήκαμε στην κόντρα και πήραμε τη νίκη".
Όσον αφορά τον τελικό δήλωσε: "Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι με ένταση, θέληση, όπως τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Ολυμπιακό. Προβλέψεις και φαβορί δεν υπάρχουν. Όποιος είναι εκείνη την ημέρα πιο προετοιμασμένος, αυτός θα πάρει και το αποτέλεσμα".
Για το θέμα του διαγώνιου και αν αποκτηθεί και αγωνιστεί ως το Σάββατο είπε: "Στο βόλει είναι δύσκολο να μπει κάποιος τελευταία στιγμή. Είναι ομαδικό άθλημα, θέλει δουλειά μαζί για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που θέλεις. Εννοείται δεν περιμένω κάποιον Σουπερμαν να μας σώσει. Αν και εφόσον έρθει καποιος να μας βοηθήσει θα τον βοηθήσουμε και εμείς για να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας".
Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ τόνισε: "Δεν είναι μόνο θέμα ΠΑΟΚ. Αν ανατρέξουμε και στα προηγούμενα ματς, πολλές φορές γίνεται αυτό. Εμείς οι προπονητές το απευχόμαστε αυτό, το υποψιαζόμαστε και όμως συμβαίνει. Ξέρουν οτι θα κερδίσουν οι παίκτες εύκολα ή δύσκολα και ότι θα το δώσει ο αντίπαλος αλλά δε συμβαίνει αυτό. Ο Ηρακλής έχει παίκτες με φιλοδοξία για αυτό πρέπει να είσαι προσεκτικός κόντρα σε τέτοιες ομάδες".
Τέλος, για το αν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί λόγω έδρας απάντησε: "Ανατρέξτε στα προηγούμενα δύο χρόνια. Οκ, έχει σκληρή έδρα, αλλά μερικές φορές γυρνάει μπούμερανγκ. Αν στραβώσει κάτι, αν δεν πάει κάτι καλά, μπορεί να είναι βάρος. Πιστεύω ότι η έδρα δίνει ώθηση στην ομάδα, αλλά δεν καταστρέφει την απόδοση του αντιπάλου".

Γιάννης Παντακίδης:
«Θέλαμε πάρα πολύ να πάμε στον τελικό. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά. Αλλά δυστυχώς στην συνέχεια είχαμε σκαμπανεβάσματα. Με καλή τακτική όμως πήραμε τη νίκη.
Πάμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τους στόχους και να πάρουμε τον τίτλο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχουμε δείξει στον κόσμο το μπορούμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να φέρουμε επιτυχίες στον σύλλογο».

Ανδρέας Ανδρεάδης
«Νικήσαμε και πήραμε δίκαια την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ. Οι πιθανότητες στον τελικό είναι 50-50. Μπορούμε να αποδόσουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Ολοι οι τελικοί είναι ξεχωριστοί. Είναι η πρώτη μου φορά σε τελικό Λιγκ Καπ και θέλουμε να το διεκδικήσουμε. Τώρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο ματς του πρωταθλήματος με τον ολυμπιακό».

Τα σετ: 3-0 (25-13, 26-24, 25-23) σε 78'

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Σακόγλου 21 (20/31 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 13 (10/13 επ, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 5 (3/5 επ, 2 άσσοι), Σαφράνοβιτς 5 (4/13 επ, 1 μπλοκ, 67% υπ - 44% άριστες), Ντάντε 12 (11/28 επ, 1 μπλοκ, 67% υπ - 47% άριστες) / Γκαράς (λ, 68% υπ - 42% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Παντακίδης 4 (3/5 επ, 1 μπλοκ), Τερζής, Σωτηρίου 1 (1/1 επ).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Τζιουμάκας 8 (8/17 επ, 59% υπ - 31% άριστες), Κιόσης 7 (7/11 επ), Αναστασιάδης, Χριστόφας 13 (12/30 επ, 1 άσσος), Ριζόπουλος 4 (4/19 επ, 85% υπ - 54% άριστες), Γάτσης 16 (7/12 επ, 2 άσσοι, 7 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 50% υπ - 50% άριστες), Μπουράκης (λ, 48% υπ - 33% άριστες), Πρώιος, Ηλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...