18/1/17

oxyroN2.975










13η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Basketball Champions League

Π.Α.Ο.Κ. - Όλντενμπουργκ -79-82

Όπως ήρθαν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, η πρόκριση στα play off θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των ομίλων μετά την ήττα με 82-79 από την Όλντενμπουργκ μέσα στο Παλατάκι.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Ρόσα (Πολωνία) 87-67
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία) 79-82
Νεπτούνας (Λιθουανία)-Βέντσπιλς (Λετονία) 84-68
Βαρέζε (Ιταλία)-Ουσάκ Σπορτίφ (Τουρκία) 85-77

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Βιλερμπάν 23
Νεπτούνας 22
Όλντενμπουργκ 22
Βέντσπιλς 20 (+34)
ΠΑΟΚ 19 (+11)
Ουσάκ Σπορτίφ 17
Βαρέζε 17
Ρόσα 16

Επόμενη αγωνιστική (14η, 24/01):
Ολντενμπουργκ-Βαρέζε
Ρόσα Ράντομ-Νεπτούνας
Ουσάκ Σπορτίφ-Βιλερμπάν

Βέντσπιλς-ΠΑΟΚ

Σούλης Μαρκόπουλος
«Σίγουρα κάναμε ένα κακό παιχνίδι και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να χτίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δείξαμε μία αδυναμία στην άμυνα, δεχθήκαμε λέι απ. Κάναμε φθηνά λάθη, δώσαμε τη μπάλα στους αντιπάλους, χωρίς λόγο και με την άνοδο της αντιπάλου ομάδας στο σκορ, επήλθε νευρικότητα με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούμε τελείως και να χάσουμε τη συνέχεια σε άμυνα και επίθεση. Στο τέλος κάναμε μια προσπάθεια, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, κερδίσαμε αρκετές φορές τη μπάλα, αλλά δε μπορούμε να σταθούμε σε εκείνο το σημείο, γιατί το παιχνίδι δεν ήταν σε φυσιολογικό πλαίσιο. Το ότι χάσαμε πάλι 12 βολές ήταν ένα στοιχείο που επηρέασε στο τέλος, όπως και το 4/5 τρίποντα που είχε ο Μέντριχ».
Για το λόγο που ο ΠΑΟΚ είχε σε ένα ακόμα παιχνίδι ένα πολύ κακό διάστημα που το πλήρωσε:
«Αν το είχαμε βρει, θα το είχαμε λύσει. Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες μέσα στην ομάδα και σίγουρα δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν άσχημες καταστάσεις για αυτούς. Για αυτό υπάρχει η συνέχεια. Δε σταματάει το παιχνίδι σε ένα άστοχο σουτ, σε μία λάθος πάσα, γιατί αν γίνει αυτό, γυρνάει η ψυχολογία του παίκτη στην άρνηση και δε μπορεί να γυρίσει στην άμυνα».
Για την κατάσταση του ομίλου και τη νίκη που θα χρειαστεί η ομάδα στην έδρα της Βέντσπιλς:
«Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούμε. Πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το «πρέπει» γιατί από ότι κατάλαβα τους βαραίνει πολύ. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρας μια πολύ καλής ομάδας».
Για την αλλαγή του Κόνιαρη στο 66-70 παρά την πολύ καλή του προσπάθεια:
«Ζήτησε αλλαγή ο ίδιος. Δεν είχε άλλες αναπνοές σε εκείνο το σημείο».

Κιθ Κλάντον
«Ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί είχαμε στο μυαλό μας ότι έπρεπε να το κερδίσουμε. Δεν παίξαμε με την ενέργεια που θα έπρεπε. Μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο χάναμε με 20 πόντους, Αντιδράσαμε, αλλά για μένα όλα συνοψίζονται με το ότι δεν παίξαμε με την ενέργεια που θα έπρεπε να κερδίσουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι» ανέφερε αρχικά.
Για το λόγο που η ομάδα δεν έβγαλε ενέργεια όπως είπε:
«Δε μπορώ να το εξηγήσω για την ενέργεια… Αυτό είναι απαράδεκτο πάντως να συμβαίνει. Ούτε εκτελέσαμε πολλά αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Ο ένας περίμενε από τον άλλον να κάνει μία κίνηση για να εκτελέσουμε και δεν παίξαμε σαν ομάδα».
Για την έλλειψη ομαδικότητας:
«Θεωρώ ότι ήταν το θέμα της εκτέλεσης, Πως τελειώναμε επιθέσεις. Ίσως να έφταιγα εγώ με κάποια σκριν ή ο εκτελεστής που ήταν άστοχος Δεν είναι θέμα εγωισμού πάντως. Απλά δε μπόρεσε να βγει ομαδική παιχνίδι, πρέπει να δούμε τι φταίει».
Για τον τρόπο που έπεσε μετά από μια ενέργεια και αν τραυματίστηκε:
«Γύρισα λίγο τον αστράγαλο μου, αλλά δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα».

Δεκάλεπτα :19-17, 30-37, 45-58

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 8 (2), Κόνιαρης 8 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης, Μιλιένοβιτς 5, Γλυνιαδάκης , Σάιμπερτ 16 (2), Πέινερς 16 (2), Κλάντον 10, ΜακΦάντεν 16 (2).

Oλντενμπουργκ (Μ. Ντρίγεντσιτς): Kράμερ Κ. 13, Βίμπεργκ 2, Μάσενατ 7 (1), Nτε Ζέου 10, Μάντριχ 15 (4), Λόκχαρτ 1, Μιχαήλοβιτς 10 (1), Πάουλντινγκ 15 (2), Φρίσε, Σβέτελμ 5 (1), Κβάλ 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...