24/1/17

oxyroN2.983















14η αγωνιστική και τελευταία της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League

Ventspils Λετονία - ΠΑΟΚ - 54-84

Για την 14η αγωνιστική και τελευταία της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ διέλυσε στη Λετονία την Ventspils με 54-84... Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.
Η σπουδαία νίκη επί της Ventspils στη Λετονία, έδωσε στον ΠΑΟΚ την 4η θέση στον όμιλο και μαζί την πρόκριση στους «24» της διοργάνωσης. Η συνέχεια του BCL είναι με τα play offs, τα οποία διεξάγονται σε δύο φάσεις, με την ΠΑΟΚ να ξεκινά από την πρώτη φάση, μαζί με άλλες 15 ομάδες.
Η κλήρωση των Play offs, για την 1η και την 2η φάση θα διεξαχθεί αυτή την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη Γενεύη, στα γραφεία της FIBA. Η κλήρωση θα ξεκινήσει στις 15:00 (Ώρα Ελλάδας)

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα εκτεταμένα στιγμιότυπα της novasports.

Ο Π.Α.Ο.Κ. κατετάγη 4ος στον όμιλο του. 
Τα σημερινά αποτελέσματα:

Βέντσπιλς – Π.Α.Ο.Κ. 54-84
Ουσάκ Σπορτίφ - Βιλλερμπάν 70-58
Ρόζα Ράντομ - Νεπτούνας 65-71

Όλντενμπουργκ - Βαρέζε 78-53

Σούλης Μαρκόπουλος
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε ότι η Ventspils είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καθώς μας είχε δυσκολέψει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη. Εμείς κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στη διοργάνωση, καθώς είχαμε μεγάλη διάρκεια σε άμυνα και επίθεση. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ και καλάθια μέσα από τη ρακέτα, ενώ παίξαμε καλή άμυνα που μας έδωσε αιφνιδιασμούς και πετύχαμε μία εύκολη νίκη. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Ventspils τόσο στο Basketball Champions League, όσο και στο πρωτάθλημα»
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και πήρε την πρόκριση: «Παίξαμε με συγκέντρωση και είχαμε μεγάλη διάρκεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πετύχαμε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ και στις οργανωμένες επιθέσεις είχαμε υπομονή και σουτάραμε με καλά ποσοστά. Έτσι, φτάσαμε σε μία εύκολη νίκη».
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κράτησε την υψηλή του απόδοση και τη μεγάλη διαφορά για όλο το παιχνίδι: «Δεν το είχαμε καταφέρει σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι αυτό, καθώς όλα τα ματς κρίθηκαν στο τελευταίο τρίλεπτο. Σε αυτό το παιχνίδι πάντως, ήμασταν πάρα πολύ καλοί, είχαμε διάρκεια και αυτό ξεκίνησε από την άμυνα μας».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί πιο νωρίς. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Έτσι είναι όμως, το μπάσκετ. Μερικές φορές μαθαίνεις από τα λάθη σου. Πιστεύω ότι αν παίξουμε στη συνέχεια όπως παίξαμε σήμερα, θα είμαστε πολύ καλύτεροι και στο μέλλον».
Για τη συνέχεια της διοργάνωσης: «Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τη συνέχεια της διοργάνωσης. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχει η ομάδα το Σάββατο με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους που έχουμε από την αρχή της σεζόν».
Για τη βοήθεια του κόσμου του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο γήπεδο: «Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό να έρχονται φίλαθλοι από τη Γερμανία, εδώ στη Λετονία για να ενισχύσουν την ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που μετά το τέλος του αγώνα όλοι πήγαμε να χαρούμε μαζί με τους φιλάθλους τη νίκη της ομάδας».

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 31-45, 41-64, 54-84

Ventspils: Leimanis 4, Deane 4, Jakovics 2, Ziedins 3 (1), Zelionis 3, Janicenoks 12 (3), Ate, Skele 2, Gulbis 8 (2), Zakis 8 (1), Campbell 7

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 13 (1), Κόνιαρης 10 (2), Τσόχλας 3 (1), Μαργαρίτης 9, McFadden 10 (2), Miljenovic 3, Γλυνιαδάκης 8, Καραμανώλης 2, Sibert 14 (2), Peiners 5 (1), Clanton 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -