15/1/16

oxyroN2.706


 




 


 
3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΑΟΚ - Καλλονή - 3-0

Στον επαναληπτικό αγώνα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 Καλλονή και πέρασε στους "8" του θεσμού... Μπροστά 8.000 θεατές, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1,
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία και δημιούργησε  καλές ευκαιρίες.

Ιγκόρ Τούντορ:
Για την δήλωση του ότι θα προτιμούσε για  αντίπαλο  στα προημιτελικά τον Ολυμπιακό: «Είμαστε σε καλή φάση, οπότε ίσως είναι καλύτερο να παίξουμε τώρα με τον Ολυμπιακό Στο κάτω-κάτω για να πάρουμε το Κύπελλο θα πρέπει να του κερδίσουμε όλους. Ο Ηρακλής είναι μία ομάδα εδώ στη Θεσσαλονίκη και σε δύο παιχνίδια, θεωρώ ότι είμαστε καύτερη ομάδα. Ο ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από εμάς ίσως είναι καλύτερο να τον παίξουμε σε δύο παιχνίδια».
Για την απόδοση του Μυστακίδη: «Δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ο καλύτερος. Σίγουρα ήταν καθοριστικός. Αν δεν ήταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Σίγουρα ο Μυστακίδης έκανε πολλά σωστά πράγματα, αλλά η ουσία είναι ότι κυριαρχήσαμε».
Για το αν έχει βρει την χημεία της η ομάδα: «Στα τελευταία δύο παιχνίδια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια με όλο τον σεβασμό, οι αντίπαλοι δεν ήταν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά. Στην πορεία και δουλεύοντας θα αποδώσουμε καλύτερα. Επίσης έχουμε την επιστροφή του Ροντρίγκες, ο οποίος σε αυτό το σύστημα θα μας βοηθήσει σημαντικά».
Για τους Χαρίση-Τσίμιροτ και την θέση στην οποία θα αγωνιστεί από εδώ και πέρα ο Ροντρίγκες: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν οι δύο αυτοί είναι το κλειδί, σίγουρα όμως μας δίνουν στοιχεία. Θα δούμε στην πορεία, αλλά έχουν συμβάλλει σημαντικά. Ο Ροντρίγκες θα παίξει στα άκρα»
Για τους γκολκίπερ του Δικεφάλου : «Θα το δούμε στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε τον Γλύκο να επιστρέψει την Κυριακή. Σήμερα επέλεξα τον Μελίσσα για ένα δύσκολο παιχνίδι. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο περιορισμός στο Κύπελλο, θα έπαιζε ο Μελίσσας και ο Όλσεν θα ήταν στον πάγκο»
Για ενδεχόμενες μεταγραφές: «Μόνο Θεός ξέρει για τις μεταγραφές»
Για τον τραυματισμό του Λέοβατς: «Είναι σημαντικό πρόβλημα για μας, γιατί είναι ένας σημαντικός παίκτης. Είχε φτιάξει καλό δίδυμο με τον Μακ. Υπάρχει ο Κοροβέσης, ο Μυστακίδης, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα δεξιά μπακ. Θα δούμε πως θα τον αντικαταστήσουμε».
Για το γεγονός ότι σήμερα σκόραραν και οι τρεις επιθετικοί του ΠΑΟΚ: «Βάση συστήματος οι επιθετικοί είναι πιο εύκολο να σκοράρουν, γιατί οι ακραίοι βγάζουν τις σέντρες. Είμαι και για τους τρεις χαρούμενος και ιδιαίτερα για τον Μπερμπάτοφ».
Για το αν σκέφτεται να εγκαταλείψει οριστικά το 3-5-2: «Δεν θα το χρησιμοποιήσω στο άμεσο μέλλον, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο ποδόσφαιρο είναι όλα ανοικτά. Είδαμε και την Γιουβέντους, που ξεκίνησε άσχημα, άλλαξε το σύστημά της και τώρα είναι δεύτερη. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι βρήκαμε ισορροπία με αυτό το σύστημα».

Δημήτρης Πέλκας:
Για το παιχνίδι: "Σήμερα είχαμε απέναντί μας έναν πραγματικά πολύ καλό τερματοφύλακα. Χάσαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως καταφέραμε να βρούμε δίχτυα στο δεύτερο. Αφήνουμε πίσω μας το κύπελλο και κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με τη Βέροια".
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Βέροια δήλωσε: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για μας".
Όσο για το ποια ομάδα θα ήθελε να βγάλει η κληρωτίδα, σημείωσε: "Δεν έχω κάποια προτίμηση, αλλά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί όποιος αντίπαλος και αν έρθει".
Τέλος αναφερόμενος στην αλλαγή συστήματος στα τελευταία ματς, υπογράμμισε: "Το σύστημα που παίζουμε πλέον είναι πιο επιθετικογενές. Δημιουργούμε χώρους, αλλά δεν το έχουμε δουλέψει ακόμη όσο θα θέλαμε και δεν έχουμε προλάβει να το δοκιμάσουμε απέναντι σε δυνατό αντίπαλο".

Νίκος Μελίσσας:
Για την πρόκριση ανέφερε: "Σήμερα κάναμε το καθήκον μας, ήμασταν εμείς που κυριαρχήσαμε σε όλο το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκαν οι ευκαιρίες σημειώνοντας τρ'ια γκολ".
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούντορ που θέλει επόμενο  τον Ολυμπιακό ή τον Ηρακλή: "Είμαστε έτοιμοι για κάθε ματς ώστε να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο".
Για το ότι έχει παίζει βασικός τον τελευταία: "Είναι μια ανταμοιβή για μένα αλλά και ένα κίνητρο για να συνεχίσω έτσι. Πρέπει να μείνω ταπεινός".

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Τσίμιροτ (75' Τζιόλης), Χαρίσης, Ζάιρο (60' Μπερμπάτοφ), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης.

ΑΕΛ Καλλονής: Δάφκος, Μίκιτς (46' Τσαμπούρης), Αναστασιάδης, Ουκάι, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46' Καλτσάς), Γιουκαρής, Ξύδας (70' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαρκάν, Κάρλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...