3/1/16

oxyroN2.696













12η αγωνιστική της Basket League

Αμαλιάδα Κόροιβου - ΠΑΟΚ - 65-75

Για την 12η αγωνιστική της Basket League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο με 75-65, παρά τις σημαντικότες απουσίες των Σχορτσανίτη - Βασιλειάδη...
Ο Δικέφαλος με τη σημερινή του νίκη ανέβηκε στην 5η θέση στη βαθμολογία και έδειξε να ξεπερνάει τον άδοξο αποκλεισμό του από τον Φάρο.

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Χρόνια Πολλά. Υγεία εύχομαι και ότι επιθυμεί περισσότερο ο καθένας. Ευχαριστούμε τον Κόροιβο για την φιλοξενία και το γεγονός ότι μας παραχώρησαν το γήπεδο για την χθεσινή μας προπόνηση. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει δυνατή και σκληρή άμυνα. Ξέραμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε σε πολλά σημεία για να μείνουμε κοντά στο σκορ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά μετά είχαμε ένα κενό διάστημα. Ο Κόροιβος μας πίεσε και μας άνοιξε την άμυνα και δεν είχαμε την δυνατότητα να ακολουθήσουμε, οπότε μείναμε πίσω στο σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Εκεί βάλαμε τρία μεγάλα σουτ και πήραμε αυτοπεποίθηση για να χτυπήσουμε το παιχνίδι.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόροιβος μας δημιούργησε πρόβλημα σε επίθεση και άμυνα, μετέφερε το παιχνίδι κάτω από το καλάθι κι εμείς είχαμε πρόβλημα στο λόου ποστ. Αλλάξαμε στυλ παιχνιδιού, βελτιώσαμε την κατάσταση, βάλαμε σουτ, μείναμε στο παιχνίδι και στο τελευταίο πεντάλεπτο ήμασταν πιο γεμάτοι από τον αντίπαλό μας. Οι έμπειροι παίκτες μας έδειξαν πόσο πολύ θέλαμε το ματς, πήραμε διαφορά στο σκορ και φτάσαμε στη νίκη. Ευχαριστώ τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον αγώνα Κυπέλλου και την αντίδραση της ομάδας, ο κ.Μαρκόπουλος: «Άλλο παιχνίδι αυτό με το Φάρο. Εκεί χάθηκε ένας στόχος και δεν συγκρίνεται με καμία νίκη. Είχαμε απουσίες, αυτό δυνάμωσε τους παίκτες, ανέλαβαν περισσότερες ευθύνες, έβγαλαν ενέργεια στο γήπεδο και αυτό μας βγήκε σε καλό. Θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε, το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι οφ».

Απόλλωνας Τσόχλας:
"Το σημερινό ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Θέλαμε αυτή τη νίκη τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία, ώστε να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα όπως πραγματικά μας αξίζει".
Όσο για το που κρίθηκε η νίκη τόνισε: "Είχαμε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι μας στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχαμε καλές επιλογές, αλλά κυρίως είχαμε πολύ καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν αυτό που μας έδωσε τη νίκη".

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 29-34, 51-51, 65-75

Κόροιβος (X. Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (1), Σλαφτσάκης 10, Βασιλόπουλος 6, Κάουνσιλ, Χάρις 12, Πουλιανίτης 2, Χριστοδούλου, Χάρντινγκ 1, Χαριτόπουλος 9 (1), Τρότερ 10 (1), Γεωργάκης

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16, Μαργαρίτης 3, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 14 (2), Χάτσερ 14 (1), Λιάπης 2, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (1), Δέδας 11 (3), Kώττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -