12/1/16

oxyroN2.704












2η αγωνιστική της φάσης των "32" του Eurocup

ΠΑΟΚ - Limoges - 88-75

Για τη φάση των 32 του Eurocup, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο "Παλατάκι" τη γαλλική Limoges, κερδίζοντάς την με 88-75...
Ο Δικέφαλος έχοντας απέναντί του μια ομάδα που προερχόταν από την Euroleague, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, παίζοντας ψυχωμένη άμυνα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς πέντε παίκτες του είχαν διψήφιο νούμερο πόντων (Τέπιτς 13, Βασιλειάδης 15, Σχορτσανίτρης 19, Μάρκοβιτς 17, Χάτσερ 14)!
Στην 5η αναμέτρηση των 2 ομάδων στην Θεσσαλονίκη, οι Γάλλοι έκαναν το 4ο κλαρίνο τους με 88-75 και επιβεβαίωσαν ότι είναι από τους καλύτερους πελάτες του ΠΑΟΚ σε Κυπελλούχων, Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ.

Δείτε το video ΕΔΩ

Σούλης Μαρκόπουλος
«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη συγκέντρωση την οποία έδειξαν. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και με την πάροδο του χρόνου, όταν είδαν ότι ήμασταν μπροστά, πήραν αυτοπεποίθηση και κερδίσαμε πιο άνετα απ' ό,τι περιμέναμε. Οι 23 ασίστ δείχνουν ότι είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και ενέργεια στο παιχνίδι μας. Όταν μπήκαν τα σουτ, ανοίξαμε το σκορ. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διορθώσουμε, τα οποία είναι τεχνικά αλλά όταν παίζεις με έναν αντίπαλο και εκείνος προσπαθεί να μη σε αφήσει να παίξεις όπως θες εσύ. Ποτέ δεν είναι επιλογή το να πάει ψηλά το σκορ. Όταν είδαμε το στυλ παιχνιδιού που προσπαθούσαν να εφαρμόσουν προσπαθήσαμε να βρούμε ελεύθερα σουτ και να πετύχουμε τον στόχο μας».
Στο αν η Λιμόζ είναι ακόμη εντός πρόκρισης: «Στην πρώτη φάση και εμείς θεωρηθήκαμε εκτός πρόκρισης. Αυτές οι ομάδες έχουν φτιάξει ρόστερ Euroleague και μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε».
Στο αν μπορεί να αναπληρωθεί η ήττα από τον Φάρο Κερατσινίου: «Καμία νίκη δεν έχει σχέση με τον στόχο του Κυπέλλου. Ήταν ένας στόχος που χάθηκε».
Στη νίκη της Όλντεμπουργκ: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες βασίστηκαν στα μακρινά σουτ και αυτό ήταν σε όποιον θα έβγαινε. Και σήμερα η Λιμόζ προσπάθησε με τρίποντα να μπει στον αγώνα. Το ότι έχει κάνει η Όλντεμπουργκ νίκη εκτός έδρας είναι σημαντικό γι' αυτήν».

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης:
«Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η ομάδα προετοιμάστηκε όπως ακριβώς θα έπρεπε. Ό,τι προπόνηση κάναμε πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου, βγήκε στο παιχνίδι. Όλα μια χαρά. Η ομάδα έκανε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε. Το να παίζεις όταν οι άλλοι δε σε υπολογίζουν είναι πιο εύκολο γιατί είσαι πιο χαλαρός. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δεν έχει σημασία. Η ομάδα πρέπει να χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Είμαστε καλή ομάδα. Πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να πάει ψηλά, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και να μη χαλαρώσουμε».
Στο αν αισθάνεται δικαιωμένος που επέλεξε τον ΠΑΟΚ: «Επέλεξα να έρθω γιατί θα μου δινόταν η δυνατότητα να παίξω και να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα. Είσαι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι σου ζητάνε οι προπονητές. Περνάω καλά εδώ πέρα, διασκεδάζω παίζοντας και αυτό φαίνεται. Ο κόουτς μου δίνει πολύ χρόνο, αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν έτσι πράγματα, ως επαγγελματίας θα έπρεπε να κάνω την δουλειά μου».
Στο αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, δεν ξέρω. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε».

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 47-36, 73-59, 88-75

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 13(1τρ, 3κλ, 3ασ), Λιάπης, Βασιλειάδης 15(3/7τρ, 8ρ, 2κλ, 3ασ), Κακαρούδης, Τσόχλας, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης, Κώττας 3, Σχορτσανίτης 19(8/10δ, 5ρ), Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 17(5/6δ, 1τρ, 8ρ, 3κλ, 4ασ), Χάτσερ 14(5/7δ, 1/6τρ, 4ασ)

Λιμόζ: Σαφάρτζικ 9(3/6τρ), ΜακΚάλεμπ 16(2), Βοϊτσιεχόφσκι 2, Ντάνιελς 9, Γκάτενς 3(1), Βεστερμάν 4(5ασ), Πέιν 10, Καμαρά, Τραορέ 18(7/11δ), Ντιαβαρά 4, Ζερμπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου