17/1/16

oxyroN2.709


















14ης αγωνιστικής της Basket League

ΠΑΟΚ -ΑΕΚ - 79-75

Μπροστά σε περισσότερους από 4.000 οπαδούς μας ο ΠΑΟΚ, γύρισε ένα παιχνίδι που έμοιαζε στο πρώτο 20λεπτο χαμένο! Οι παίκτες του Μαρκόπουλου, κατέθεσαν ψυχή και πήραν μια πολύ σπουδαία νίκη, μια νίκη που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για την τρίτη θέση! Βασιλειάδης και Χάτσερ πέτυχαν από 19 πόντους και ηγήθηκαν της ασπρόμαυρης επίθεσης ...

Σούλης Μαρκόπουλος:
Για το παιχνίδι: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας στήριξαν, μας έδωσαν δύναμη μετά το κακό ξεκίνημά μας στο παιχνίδι. Συγχαρητήρια και στους παίκτες, οι οποίοι αν και δεν ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια καταλάβαμε ότι έχει αδυναμίες η ΑΕΚ και αν ο ΠΑΟΚ  συγκεντρωθεί και παίξει στο υπόλοιπο παιχνίδι καλά, θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη! Κάτι που τελικά  και έγινε. Γνωρίζαμε ότι η ΑΕΚ θα παίξει έξω από το τρίποντο, η αλήθεια είναι πως έβαλε μεγάλα σουτ. Ειδικά ο Σάκοτα μας έβαλε πολύ μεγάλα πρόβληματα. Στην επίθεση για ακόμα μία φορά, ήμασταν βιαστικοί. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε γρήγορα το σκορ, κάτι που δεν ήταν λογικό να συμβεί εύκολα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο της 2ης περιόδου, όταν και μειώσαμε, ένιωσαν και οι παίκτες μου ότι μπορούν την ανατροπή, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί και να πάμε φάση με φάση. Γενικά η ομάδα, σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, απέναντι σε καλούς παίκτες, το να κάνει τόσα λίγα λάθη είναι πολύ καλό. Συγχαρητήρια στους παίκτες και ελπίζω να είμαστε δυνατοί και στα επόμενα παιχνίδια".
Για το τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη συνέχεια: "Η κάθε νίκη δίνει καλή ψυχολογία στην ομάδα. Αντίθετα η ήττα φέρνει γκρίνια και στενοχώρια. Από την πλευρά μας, κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τρίτης. Θα δούμε τις αδυναμίες μας από το σημερινό παιχνίδι και σε ποια σημεία μπορέσαμε και βγάλαμε καλές συνεργασίες και ελεύθερα σουτ. Πιστεύω πως αυτά τα θέματα, τώρα που είσαι σε καλύτερη ψυχολογία, τα μηνύματα περνούν πιο εύκολα".
Όσο για το τι σκέφτηκε όταν η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 24 πόντους...: "Κανένας προπονητής στον κόσμο, δε σκέφτεται ότι το παιχνίδι θα τελειώσει όπως είναι σε μια δεδομένη χρονική στιγμή του. Θα κάνει την προσπάθεια να το αλλάξει. Αν χάσεις με 10 πόντους, με 20 ή με 40 είναι ... ήττα. Πρέπει να προσπαθήσεις και να πείσεις τους παίκτες σου, να παλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να μπουν και να κάνουν ότι δούλεψες στην προπόνηση".
Σε ερώτηση  τι ήταν αυτό που άλλαξε την εξέλιξη του αγώνα, απάντησε: "Το τελευταίο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου είχαμε ένα σοβαρό σημάδι ότι κάτι μπορούμε να αλλάξουμε. Η ομάδα έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και να εξαναγκάσει την ΑΕΚ σε λάθη. Η πίεση του σκορ πέρασε στην ΑΕΚ και όχι σε εμάς. Η πίεση ήταν αυτή που έφερε αποτελέσματα".
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ΑΕΚ περιόρισε τον Σχορτσανίτη: "Στην αρχή του παιχνιδού ήμασταν πολύ πράγματι πολύ βιαστικοί. Όταν είχαμε καλύτερες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να περιορίσει την πάσα στον Σοφοκλή, είχαν αλλάξει οι αμυντικές της ισορροπίες. Δεν έβρισκε την εύκολη άμυνα και το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ ο Σχορτασνίτης. όταν βρήκαμε τα ελεύθερα σουτ καταφέραμε και πετύχαμε μεγάλα τρίποντα κι εμείς".
Τέλος ανεφερόμενος στην κούραση τόνισε: "Κούραση υπάρχει πάντα! Ανάλογα με τον αντίπαλο, θα πρέπει να μπορείς να ξεκουράσεις ή να μην μπορείς να ξεκουράσεις κάποιον/ους παίκτη/ες. Αυτά είναι προβλήματα που έχουν ομάδες χωρίς πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ ή παίκτες που είναι σε ίδια αγωνιστική αξία μεταξύ τους".

Κώστας Βασιλειάδης:
"Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο, μέχρι τα μέσα του δευτέρου. Δεν βρίσκαμε τα ελεύθερα σουτ και χάσαμε εύκολα ριμπάουντ. Καταφέραμε να αλλάξαμε το μομέντουμ, ρίξαμε τη διαφορά στους 12-13 πόντους πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο, ήμασταν πιεστικοί στην άμυνα, βάλαμε εύκολα καλάθια μετά την πίεση και στα 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου κάναμε εξαιρετική δουλειά. Βγάλαμε σημαντικές άμυνες, πήραμε τη σημαντική νίκη και συνεχίζουμε.»
Για τις σκέψεις του στο -24:
«Νόμιζα ότι θα χάναμε με 40 πόντους. Με τον τρόπο που αγωνίστηκαν, μας έκοψαν τα πόδια και τότε κοιτάς να μη χάσεις με 24 πόντους. Εμείς πάντα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν και λογικές ήττες αλλά πάντα πρέπει να παλεύεις.»
Για αυτό που το μένει μετά από αυτό το παιχνίδι:
«Σίγουρα η νίκη κι ο περισσότερος κόσμος που ήρθε σήμερα. Μπορεί να ήρθε λόγω της ΑΕΚ, μπορεί για τη νίκη με τη Λιμόζ. Το παν είναι η συνέχεια νίκες και να έρχεται ο κόσμος.»
Για το αν τους πληγώνει το κακό ξεκίνημα:
«Σημασία έχει το πως τελειώνεις τη χρονιά. Εμείς πιστεύουμε στον αρχικό μας στόχο που είναι η τρίτη θέση».
Για το λόγο που επιμένει τόσο στον στόχο της τρίτης θέσης, παρ΄ότι η ομάδα τον έχει κατακτήσει πολλές φορές:
«Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται, ότι οι παίκτες βάζουν πάνω από όλα τα «θέλω» της ομάδας. Κανείς δεν λέει ότι ΑΕΚ και Άρης καλύτεροι κι όλοι πιστεύουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τον καθένα».
Για το αν η λέξη «ομάδα» χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ:

«Στις ήττες είμαστε όλοι μαζί, συζητάμε για το τι μπορεί να φταίει. Σε άλλες ομάδες σπάνια το έχω δει αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Τα παιδιά ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα κι αυτό είναι το κλειδί, ότι είμαστε πολύ ομαδικοί. Σίγουρα κάνει μεεγάλη δουλειά κι ο Σόφο, αφού τραβάει τους παίκτες μέσα στη ρακέτα και δημιουργεί χώρους.»

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Βασιλειάδης 19 (8 ριμπ.), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 5, Δέδας 2, Μαργαρίτης 13, Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 11, Μάρκοβιτς, Χάτσερ 19 (5 ασίστ).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 10, Παπαντωνίου, Σάκοτα 15, Χέρστον, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10, Κάρτερ 9, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής 14, Κρίστμας 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...