19/1/16

oxyroN2.711
















3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των "32" του Eurocup

ΠΑΟΚ - Ολντεμπουργκ - 68-81

Για την 3η αγωνιστική του Last 32 του Eurocup, o ΠΑΟΚ έχασε από την Oldenburg στο Παλατάκι ε 68-81...
O Δικέφαλος δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα, με βάθος στον πάγκο της και πολύ καλό περιφερειακό σουτ. Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η απουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη ήταν πολύ καθοριστκός παράγοντας για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Σούλης Μαρκόπουλος
«Κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση, απέναντι σε μια ομάδα η οποία είναι καλή, έχει αρχές στο παιχνίδι που εφαρμόζει σε μεγάλη διάρκεια και αυτό είναι το στοιχείο που την αναδεικνύει, της δίνει τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, από εκεί ξεκίνησε το δικό μας λάθος παιχνίδι. Είχαμε βιαστικές επιλογές, ήμασταν άστοχοι, δε σταματήσαμε το ρυθμό των αντιπάλων στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός τους έδωσε τη δυνατότητα να πιστέψουν στο παιχνίδι τους και πράγματι ήταν και με την πάροδο του χρόνου πιο δυνατοί και στο σετ παιχνίδι με μεγάλα τρίποντα, δημιουργώντας μεγάλη διαφορά, που δύσκολα γυρνούσε με τα δικά μας προβλήματα.
Θέλαμε να κάνουμε μια προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ευστοχία για να φτάσουμε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, ελπίζουμε να βελτιωθούν οι τραυματίες».
Για τα 23 λάθη που έκανε η ομάδα και το ρόλο που έπαιξαν: 
«Είναι πάρα πολλά… Είναι η βιασύνη, η πίεση του αντιπάλου, ο τρόπος που παίξαμε όταν πήραν τη διαφορά… Δεν πήγαμε επίθεση-επίθεση, φάση με φάση. Κάναμε εύκολα λάθη στη μέση του γηπέδου. Γενικά δε γυρίσαμε τη μπάλα, κρατήθηκε στα χέρια ενός παίκτη, σε αρκετές περιπτώσεις».
Για το αν ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στη μάχη της πρόκρισης μετά το σημερινό αποτέλεσμα:
«Πιστεύω πως ναι. Όταν χάνεις στην έδρα σου και παίζεις με μια ομάδα που έχει κάνει δύο εκτός έδρας νίκες και διεκδικείς το θετικό αποτέλεσμα από αυτήν, σίγουρα μένεις πίσω».
Για την κατάσταση των τραυματιών:
«Ο Σοφοκλής έχει ένα τράβηγμα στον έσω πλάγιο. Ο Τέπιτς είχε ένα τράβηγμα στο δικέφαλο, δεν ήταν έτοιμος να μπει να παίξει, γύρισε και το πόδι του σε μία φάση. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή, θα ξέρουμε αύριο».
Για τον τρόπο που η Όλντενμπουργκ διάβασε τον ΠΑΟΚ σε άμυνα και επίθεση:
«Ήμασταν αργοί στις επιθέσεις μας. Όταν δημιουργούσαν κάποιο προβάδισμα, πήγαιναν σε αλλαγή, δεν είχαμε τον ψηλό να τους τραβήξουμε πιο μέσα. Διάβασαν την άμυνα μας και μας δημιουργούσαν πρόβλημα στους χώρους που έπαιζε ο Σχορτσανίτης. Όταν αρχίζεις και κυνηγάς να κλέψεις τη μπάλα, για αυτό δημιουργούνται χώροι. Προσπαθούσαμε με ρίσκο να κλέψουμε, να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Εκεί δημιουργήθηκαν αυτές οι φάσεις».
Για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας χωρίς τον Σχορτσανίτη:
«Δεν είναι απόλυτο αυτό. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να παίξουμε χωρίς το Σοφοκλή. Πριν έρθει, αυτή η ομάδα έπαιζε πάλι. Είχε και κάποιες καλές εμφανίσεις όπως με τον Ολυμπιακό. Ολοι οι παίκτες έχουν κάποιο ρόλο στην ομάδα και όταν παίζει ο καθένας. Η Όλντενμπουργκ είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει έξι Αμερικανούς που τρέχουν πολύ στην επίθεση και μας δυσκόλεψαν πολύ με την άμυνα τους».

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-43, 45-65, 68-81

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 2, Λιάπης, Βασιλειάδης 9 (1), Κακαρούδης 5, Τσόχλας 2, Δέδας 7, Μαργαρίτης 11, Κώττας, Σχορτσανίτης, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς11, Χάτσερ 17

Όλντεμπουργκ: Κ. Κράμερ 12 , Μασάντο 6, Ντ. Κράμερ, Σμόλντερς 9, Πρέπελιτς 6, Λόκχαρτ, Πόλντιγκ 10, Αλεξαντρόφ 9, Σβέθελμ 3, Κβάλε 15, Ντάγκινς 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...