11/10/11

oxyro N1.578



ΓΙΑ ΤΟ EURO 2012


Γεωργία
- Ελλάδα - 1-2


Με δυνατό σουτ του μέσου του ΠΑΟΚ Φωτάκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γεωργίας η Εθνική Ελλάδας στα τελικά του EURO 2012. Σημαντική η βοήθεια Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στη "χρυσή" νίκη με (1-2) .

Γιώργος Φωτάκης

«Είμαι πολύ χαρούμενος, σημασία δεν έχει το ποιος θα πετύχει το γκολ, αλλά να κερδίσει η ομάδα. Τα καταφέραμε και προκριθήκαμε. Δεχτήκαμε το γκολ από μια στημένη φάση, αλλά αντιδράσαμε και πήραμε τη νίκη. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι».
Για το δικό του γκολ, με το οποίο η Εθνική μας ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση (και τη νίκη με 1-2...):
«Για το γκολ θα πω ότι σίγουρα είναι το πιο χρήσιμο που έχω βάλει, δεν ξέρω για το πιο ωραίο, αλλά σίγουρα το πιο χρήσιμο».
Για την τελική φάση του Euro 2012:
«Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στα τελικά. Οι παλιοί μας αγκάλιασαν με τον καλύτερο τρόπο και μπορέσαμε να μπούμε στο κλίμα χωρίς πρόβλημα».

Ελλάδα(Σάντος):
Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).



paok-oxyro - Ο ΠΑΟΚ στο 2ο όμιλο του Eurocup

O ΠΑΟΚ για το δεύτερο όμιλο του Γιούροκαπ κληρώθηκε με τις Κίκμι, Σολέ και Ρίγα .

Απο
olaPAOK.gr πληροφορίες για τις συγκεκριμένες ομάδες.

Κίμκι:

Βάσει του ταλέντου της θα μπορούσε να είναι κάλλιστα στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Ωστόσο στα ημιτελικά των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, υπέστη ήττα σοκ από την Νίμπουργκ.
Πάντως η ποιότητα της σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι σίγουρα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης μιας και έχει αξιόλογους παίκτες με πολλές παραστάσεις.
Έχουμε και λέμε... Μοζγκόφ, Φρίτζον, Λόνκαρ, Μόνια, Κελάτι (φώτο), Πλάνινιτς αλλά και ο άλλοτε "ασπρόμαυρος", Ματ Νίλσεν, συνθέτουν ένα πλέγμα παικτών που μπορούν να "σκοτώσουν" οποιαδήποτε ομάδα. Τεχνικός της είναι ο γνωστός πρώην καλαθοσφαιριστής, Ρίμας Κουρτινάιτις.
Στην συγκεκριμένη ομάδα έχουν αγωνιστεί αστέρες, όπως ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα και Κάρλος Ντελφίνο, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος από την στιγμή που αποτέλεσε παρελθόν από τον ΠΑΟΚ.

Σολέ:

Όπως η Κίμκι, έτσι και αυτή πέρυσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα. Συμμετείχε φέτος στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (ήταν στον όμιλο του ΠΑΟΚ), αλλά αποκλείστηκε από τα προημιτελικά χάνοντας από την Τσιμπόνα.
Έχει αξιόλογους παίκτες όπως ο Ντέρικ Μπάιαρς που αγωνίστηκε πέρυσι στον Πανελλήνιο, ο πλέι μέικερ της Φαμπιάν Κοσέ, αλλά και ο Ραντάλ Φόλκερ που βοηθά κυρίως αμυντικά.
Κάτω από τα καλάθια υπάρχει ο ύψους 2.17, Ρομέν Ντιπόρ, ενώ τεχνικός της και φέτος είναι ο Τούρκος, Ερμάν Καντέρ.
Είχε φέτος ατυχία όσον αφορά τραυματισμούς παικτών, μιας και θύμα αυτών ήταν ο Ρόμπερτ Ντόζιερ και ο Χιτ που αντικαταστάθηκε από τον Νικόλς. Πριν λίγο καιρό να σημειωθεί πως στο σύνολο των Γάλλων εντάχθηκε ένας ακόμη πρώην "ασπρόμαυρος", ο Ντόνι ΜακΓκραθ.

Ρίγα:

Παραδοσιακή δύναμη του λετονικού μπάσκετ, η οποία και αυτή συμμετείχε φέτος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Αποκλείστηκε πάντως από νωρίς χάνοντας από την Αλμπα Βερολίνου.
Στο ρόστερ της ξεχωρίζει ο Μάρκι Πέρι, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό την σεζόν 2004-05. Πρόκειται για έναν ικανό πλέι μέικερ και "γυρολόγο" του ευρωπαϊκού μπάσκετ μιας και έχει περάσει από Ουκρανία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία και Σλοβενία.
Επίσης ο Σάντις Βάλτερς (32,1.93) είναι πάντα μια αξιόπιστη λύση για τους Λετονούς, στους οποίους αγωνίζεται ένας πρώην γνώριμος, ο Αντάνας Καβαλιάουσκας, ο οποίος την σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και την επόμενη σεζόν στη Καβάλα.
Ο Κάρτνει Σιμς με θητεία στο ΝΒΑ είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την ζημιά, ενώ ο Κρίσταπς Γιανίσενοκς είναι καλαθοσφαιριστής που μπορεί να "τραβήξει" το κουπί επιθετικά. Τεχνικός της είναι ο Ραμούνας Μπουτάουτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...