8/10/11

oxyro N1.572



Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες στην κοινωνική προσφορά

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αξιολογήθηκε ως μια από τους κορυφαίους επαγγελματικούς συλλόγους στην Ευρώπη αναφορικά με τη φιλοσοφία κοινωνικής προσφοράς και τις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διοργανώνει.

To ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο πάθος ή business, αλλά είναι και κοινωνική προσφορά. Όλοι οι οργανισμοί που αποδέχονται την αγάπη του κόσμου οφείλουν να ανταποδίδουν την προσφορά στην κοινωνία στην οποία τους στηρίζει. Ο διεθνής οργανισμός «RESPONSIBALL» (http://www.responsiball.org)έχει ως σκοπό να αναδείξει τις προσπάθειες των ομάδων της Ευρώπης αλλά και των πρωταθλημάτων των χωρών για ενέργειες κοινωνικής ευθύνης και ωφέλειας.

Ο οργανισμός αυτός έλαβε υπόψη τα κριτήρια των παγκόσμιων οργανισμών, του Global Reporting Initiative και του UN Global Compact, όπως:

α) ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που αφορά στη διαφάνεια και την υπευθυνότητα που διοικούνται τα σωματεία,

β) ΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που αφορά στην ανάπτυξη δράσεων που ωφελούν την κοινωνία και

γ) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που αφορά στις ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον και αξιολόγησε τις ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης.

Στην έρευνα αυτή ελέγχθηκαν και τα 404 επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στα 28 επαγγελματικά πρωταθλήματα μέσα από τις πληροφορίες που αναφέρονταν στο διαδίκτυο. Από την έρευνα αυτή φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο υψηλότερο 12.5% των σωματείων της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην 53η θέση από τα 404 επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία της Ευρώπης.

Ο ΠAOK συγκέντρωσε το 38% των κριτηρίων όταν το μέγιστο των κριτηρίων που συγκέντρωσε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης ήταν το 49%. Αναφερόμενοι στα πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης από το Ισπανικό πρωτάθλημα μόνο μία ομάδα ήταν καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, από το Ιταλικό είναι καλύτερες 4 ομάδες ενώ από το Γερμανικό πρωτάθλημα 7 ομάδες ενώ δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι καλύτερη του ΠΑΟΚ από το Γαλλικό πρωτάθλημα.

Από τα αποτελέσματα φαίνεται η αυξητική τάση των ομάδων να προσφέρουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο την αγάπη και την υποστήριξή τους αλλά και τα μεγάλα περιθώρια που έχουν οι ομάδες για βελτίωση των δεικτών τους.



ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΣΤΟ EUROCUP

ΣΤΟ 2o
ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
EUROCUP Ο Π.Α.Ο.Κ.

1ο Γκρουπ: Βαλένθια (Ισπανία), Μπένετον (Ιταλία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Τσιμπόνα (Κροατία), Άρης (Ελλάδας), Γκραν Κανάρια (Ισπανία).

2ο Γκρουπ: Νίμπουρκ (Τσεχία), Λε Μαν (Γαλλία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μονς (Βέλγιο), Οστάνδη (Βέλγιο), Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

3ο Γκρουπ: Αζοβμάς (Ουκρανία), Ντόνετσκ (Ουκρανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Ρούντουπις Πρι Ένου (Λιθουανία), Μπάνβιτ (Τουρκία), Σολέ (Γαλλία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)

4ο Γρουπ: Κρκα (Σλοβενία), Τουρόφ (Πολωνία), Γκραβελίν (Γαλλία), Ρίγα (Λετονία), Φρανκφούρτη (Γερμανία), Μπάγιερν (Γερμανία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Λουκόιλ Ακαντέμικ (Βουλγαρία)

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου