29/1/10

oxyro N1.62


paok-oxyro - Σούλης Μαρκόπουλος.
"Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Πανελλήνιο. Μία ομάδα που είναι πολύ καλά δουλεμένη και συνεχίζει για τρίτη χρονιά με τον ίδιο προπονητή, γνωρίζοντας τι θέλει και τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.
Πιστεύω ότι θα κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας ότι είναι δυνατό και θα εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο ότι έχουμε δουλέψει για να αντισταθούμε στην πίεση που θα δεχθούμε.
Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά σημεία του Πανελληνίου και που θα μας χτυπήσει. Ελπίζω να μην του δώσουμε το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι που θέλει. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μην τον αφήσουμε να τρέξει που είναι το δυνατό του σημείο.
Να μην τρέξει στον αιφνιδιασμό και να μην σκοράρει τρίποντα. Από την πλευρά μας θα πρέπει να τους περιορίσουμε τους χώρους και να τους φέρουμε σε άλλα μονοπάτια για να δυσκολέψουμε το έργο τους".
Για το αν θα παίξει ρόλο η βαριά ήττα στην πρεμιέρα στο κλειστό της Κυψέλης, υποστήριξε:
"Δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι της πρεμιέρας. Σε ένα παιχνίδι όπου φανήκαμε πολύ ανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον Πανελλήνιο.
Από τότε έχει περάσει ένας γύρος με την ομάδα του Πανελληνίου όμως παίζει δύο παιχνίδια την εβδομάδα και με καλές ομάδες στην Ευρώπη και έχει βρει έναν καλό ρυθμό και εκμεταλλεύεται τα δυνατά της σημεία μέσα στο γήπεδο".
Αναφερόμενος στην περιφέρεια της ομάδας του Ηλία Ζούρου, σχολίασε:
"Από την περιφέρεια ο Πανελλήνιος μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλό του. Είμαστε πιο δυνατοί κάτω από τα καλάθια και οι αντίπαλοί μας ψάχνουν το τρίποντο αλλά εμείς γενικότερα κατεβάζουμε το ποσοστό τους αρκετά χαμηλά. Το άσχημο σημείο μας είναι ότι δεχόμαστε καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων μας αλλά και από αιφνιδιασμούς και θα πρέπει να το προσέξουμε".
Σχετικά με τη μάχη των ψηλών, εξήγησε:
"Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι της Ολύμπια με αυτό του Πανελλήνίου όπως και οι ψηλοί των δύο ομάδων. Και ο Βουγιούκας, και ο Όστοιτς, και ο Γιόνσεν αλλά και ο Ντέιβις είναι πολύ καλού με τους δύο τελευταίους να έχουν 42% στα τρίποντα ενώ και ο Βουγιούκας είχε βάλει 19 πόντους με τον Ολυμπιακό. Με τους ψηλούς όμως παίζουν και οι περιφερειακοί που βρίσκουν ελεύθερα σουτ. Δεν θα πρέπει να δώσουμε τα περιθώρια στον Πανελλήνιο να εκφραστεί μέσα στο γήπεδο".
Ο Έλληνας κόουτς στάθηκε και στο άγχος των παικτών του:
"Για κάθε παιχνίδι υπάρχει το ανάλογο στρες και μετά από αρνητικά αποτελέσματα υπάρχει και ο παράγοντας πρέπει όπως και παίκτες καταξιωμένοι στην Ευρώπη. Είναι όμως και το πώς θα καθίσει το παιχνίδι. Αυτό που θέλουμε είναι να βγάλουμε τον Πανελλήνιο από την αρχή έξω από το παιχνίδι ώστε να διατηρήσουμε αυτό που θέλουμε και να κάνουμε εμείς το παιχνίδι μας".
Τέλος, για την στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ, είπε:
"Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι οι φίλαθλοί του. Αυτό χαρακτηρίζει και τις μεγάλες ομάδες. Η ομάδα έχει κόσμο που την βοηθάει και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την συμπαράστασή του. Εμείς ως τώρα η παρουσία των φιλάθλων μας ήταν ένθερμη και μας έχουνε βοηθήσει και ελπίζουμε και στην συνέχεα να μας βοηθήσουν ανάλογα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -