22/1/10

oxyro N1.52



paok-oxyro - ΑΠΟ ΘΥΡΑ 4
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
Για να είμαστε ειλικρινείς, η δήλωση του υπουργού ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη, σύμφωνα με την οποία θα ξανά-απαγορευτούνε οι οργανωμένες μετακινήσεις ή ακόμα και η χορήγηση εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς δεν μας ξάφνιασε. Μπορεί να μας εξόργισε, αλλά δεν μας ξάφνιασε. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ένα έξοχο δείγμα του πως αντιλαμβάνονται την έννοια δημοκρατία οι περιβόητοι «αντιεξουσιαστές της εξουσίας». Προκειμένου να προστατεύσουνε τη δημόσια εικόνα τους και το ατσαλάκωτο προφίλ τους (που χτίσανε τεχνητά τα ΜΜΕ εξαιτίας της κακιάς στιγμής και μίας καταραμένης βόμβας που έσκασε στις 29/6/02) δεν διστάζουν να καταλύσουν κάθε συνταγματικό δικαίωμα ακόμα και αν πλέον έχουμε φτάσει στο 2010 και υποτίθεται ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ιστορία με την απαγόρευση των μετακινήσεων δεν είναι τωρινή. Πρωτοξεκίνησε μέσω της ΕΠΑΕ του αρχιμαφιόζου Β. Μητρόπουλου την περίοδο 1999-2000, μετά μπήκε στην κατάψυξη, μετά συνεχίστηκε με τον Λιάνη, μετά αποσύρθηκε, για να φτάσουμε στο σημείο να επιτρέπεται μόνο αν συμφωνούνε οι εκάστοτε ΠΑΕ. Για την ακρίβεια όμως, πάντα η αστυνομία την επικαλείται όποτε γουστάρει και συνήθως για να σταματήσει εκδρομές των οπαδών του ΠΑΟΚ. Εκδρομείς του ΠΑΟΚ αντί να πάνε στο ΟΑΚΑ για το ματς κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ πριν από μια δεκαετία, βρέθηκαν στα τμήματα Ομόνοιας και Εξαρχείων. Τον Απρίλιο του 2001 αντί να πάμε στη Λεωφόρο για ματς με τον ΠΑΟ βρεθήκαμε στην Αστυνομική σχολή στη Μεσογειών. Λίγα χρόνια αργότερα έπρεπε να ξέρουμε όλους τους δρόμους του Αιγάλεω για να πάμε στο γήπεδο, αφού δεν αρκούσε η επίδειξη ταυτότητας που θα πιστοποιούσε ότι μένουμε Αθήνα. Έτσι αποφάσισε και διέταξε ο μεγάλος Λιάνης.
Η θέση του συνδέσμου είναι σταθερή. Θέλουμε να μετακινούνται όλοι οι οπαδοί ελεύθερα σε όλη την επικράτεια και σε όλα τα γήπεδα κατά χιλιάδες και χωρίς τη συνοδεία αστυνομίας. Κανένα 5% στα εισιτήρια δεν μας καλύπτει και φυσικά είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις εκδρομές κονσέρβες. Αν είναι δυνατόν να στήνονται επιχειρήσεις με συνοδείες και τα λοιπά επειδή κάποιοι νεόκοποι και ανασφαλείς φίλαθλοι δεν μπορούνε να πάνε χωρίς αστυνομία ούτε για κατούρημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να καθιερωθεί ένα ποσοστό τουλάχιστον 20% για τους φιλοξενούμενους οπαδούς (που θα μπορεί να γίνει και μεγαλύτερο αν συμφωνούνε οι 2 ΠΑΕ) και η ύπαρξη μιας ανάλογης κερκίδας που θα μένει ελεύθερη για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Όσοι θέλουνε να μετακινηθούνε, θα το κάνουνε με δικιά τους ευθύνη και με όποιο μέσο θέλουνε, χωρίς να εμπλέκεται πουθενά η αστυνομία. Έτσι και αλλιώς πιστεύουμε ότι η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στα γήπεδα.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Μικρή διαφορά έχει αν ταξιδεύουμε με πούλμαν ή με τρένα ή με αμάξια ή με βάρκες. Σίγουρα στις μεγάλες εκδρομές μας βολεύουνε τα λεωφορεία, αλλά στο θέμα της παρουσίας των οπαδών του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως δεν μας έκαμψε η νεοφιλελεύθερη επίδειξη της νέας δημοκρατίας, δεν θα μας κάμψει και η πασοκική λαίλαπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00