23/1/10

oxyro N1.55


paok-oxyro - Η καρδιά του Πάμπλο
Του Περικλή Στέλλα
Το ζητούσε η καρδιά του μικρού Γιάννη Παρασκευόπουλου. Τον έχει συνεπάρει εδώ και καιρό, τη μέρα που είδε σε φωτογραφία το τατουάζ στο κορμί του Πάμπλο Γκαρσία που γράφει: "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς". Και αυτή η φράση του τατουάζ τριγυρίζει στο μυαλό του από τη στιγμή που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο πριν από λίγα 24ωρα.
Κάποια στιγμή τον αναζήτησε. Οι δικοί του άνθρωποι με τη σειρά τους αναζήτησαν και κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον Ουρουγουανό μέσο του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια είναι συγκλονιστική. Στον Γιάννη δεν είπαν τίποτα. Υποβλήθηκε σε λεπτή εγχείρηση που πέτυχε απόλυτα και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει απόλυτα υγιής. Να επιστρέψει στα μαθήματά του, στις σπουδές του. Η μελαγχολία στο πρόσωπό του δεν έφευγε καμία στιγμή. Βαθιά μεσά του όμως είχε πίστη. Και αυτή την πίστη την άντλησε από το γνωμικό που υπάρχει ως τατουάζ στο κορμί του Πάμπλο Γκαρσία.
«Μετά τον ΠΑΟΚ θα γυρίσω στη γη που με γέννησε...»
Ζήτησε τον αριθμό του τηλεφώνου των γονέων του στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί μόλις βρει ευκαιρία. Μπροστά του ήταν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό. Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς του νεαρού μαθητή είχαν κάποιες αμφιβολίες. Αυτές όμως διαλύθηκαν μιάμιση μέρα σχεδόν μετά. Χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, παρά μόνο τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πολύ διακριτικά, πήγε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Φίλος που τον συνόδευε ανέλαβε, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός ο Ουρουγουανός, να μάθει σε ποιο θάλαμο νοσηλεύεται και ανέβηκαν στον 6ο όροφο. Εκείνη τη στιγμή ο νεαρός μαθητής ήταν ξύπνιος και μόλις ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε την εμφάνισή του και τον πλησίασε για να τον χαιρετήσει, νόμιζε ότι έβλεπε όνειρο. Εβαλε τα κλάματα και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη σκηνή.
Ο Πάμπλο Γκαρσία του άνοιξε κουβέντα και προσπάθησε να του ανεβάσει το ηθικό. Δεν γνώριζε όμως και ο ίδιος ότι ο μικρός Γιάννης είχε διατηρήσει την πίστη του χάρη στο τατουάζ. Το μόνο που γνώριζε ήταν εκείνο που του είχαν πει οι γονείς. Οτι τον θαυμάζει ως ποδοσφαιριστή. Και μονομιάς η καρδιά του Ουρουγουανού άνοιξε σαν γαρύφαλλο. Αρχισε να αποκαλύπτει απίθανα πράγματα στον Γιάννη Παρασκευόπουλο, που είχε ξεχάσει και τον πόνο και το πρόβλημά του. Για την προσωπική του ζωή, για την καριέρα του, αλλά και το μέλλον του.
Η κορυφαία στιγμή αυτής της ανθρώπινης και συγκινητικής επίσκεψης του Πάμπλο Γκαρσία ήταν η απάντηση που έδωσε στον νεαρό μαθητή όταν εκείνος τον ρώτησε εάν θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Προσέξτε την απάντηση. "Εχω αποφασίσει να μείνω στον ΠΑΟΚ. Μετά τον ΠΑΟΚ θα γυρίσω στη γη που με γέννησε. Αυτή η γη με ζητάει πίσω για να συνεχίσω και να πεθάνω εκεί". Λίγα λεπτά μετά έφυγε ζητώντας από τον νεαρό μαθητή να τον επισκεφθεί στην προπόνηση μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...