9/4/08

photo N475




paok-oxyro - ΑΠΟ ΠΑΟΚ ULTRAS
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΣΑΣ
34 χρόνια έχουν περάσει από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα ύστερα από ηρωικές και αιματοβαμμένες μάχες του ελληνικού λαού με το δικτατορικό καθεστώς. Εκατοντάδες άνθρωποι εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή και δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια της 7χρονης δικτατορίας στην χώρα ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα που ορίζει το σύνταγμα.
Είναι κοινός τόπος, όμως, πως οι ελευθερίες στην Ελλάδα-και όχι μόνο- συνεχώς περιορίζονται, τα δικαιώματα καταστρατηγούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί κλονίζονται και διέπονται από βαθιά κρίση. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει, η χώρα βουλιάζει και μαζί της βουλιάζουμε και εμείς. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο? Πώς η Ελλάδα από λίκνο της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του πολιτισμού έχει μετατραπεί σε κέντρο της διαπλοκής, της πολιτικής αυθαιρεσίας και των σκανδάλων? Πώς φτάσαμε στο σημείο να καταστρατηγούνται ακόμη και τα πιο βασικά και στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών όπως η απαγόρευση της μετακίνησής τους μέσα στο ίδιο τους το κράτος (δικαίωμα που ορίζεται σαφέστατα στο Σύνταγμα του 1974)?
Η απάθεια των πολιτών τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες επέτρεψε ανθρώπους ανίκανους και διεφθαρμένους να αρρωστήσουν τους θεσμούς του πολιτεύματος και το ίδιο το σύστημα. Στη σύγχρονη Ελλάδα τα μεγάλα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα καθορίζουν τις πολιτικές του κράτους μέσα από τους πολιτικούς-μαριονέτες που προωθούν και στηρίζουν εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντά τους. Επιχειρηματίες- κολοσσοί και δημοσιογράφοι-βαρόνοι αθόρυβα διοχετεύουν συνεχώς δικούς τους και άρα εύκολα ελεγχόμενους ανθρώπους στο σύστημα. Σε αυτό το σύστημα που έχει φέρει την χώρα σε αυτήν την κωματώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός μεταξύ νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, σάπιο άνθρωποι μας κυβερνούν ανίκανοι να αφουγκραστούν τις ανάγκες και την αντίληψη της κοινωνίας. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε παιδεία, να σπέρνουν το θάνατο τα ναρκωτικά, η βία να χαρακτηρίζει κάθε πτυχή της κοινωνίας τρελαίνοντας τον κόσμο που δεν γνωρίζοντας τι να κάνει σωπαίνει μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσει. Όλες αυτές οι εκρήξεις βίας είναι προάγγελος αυτών που θα επακολουθήσουν.
Όλα αυτά τα συμφέροντα καλύπτουν τους πραγματικούς καταστροφείς του τόπου, πάντοτε «σεμνά και ταπεινά». Οι έμποροι ναρκωτικών, αυτοί που έχουν ληστέψει τον εθνικό πλούτο της χώρας, αυτοί που ζουν παρασιτικά εις βάρος του λαού συγκαλύπτονται από το σύστημα. Από το σύστημα της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και της ανισοπολιτείας. Τα παχιά και βαρύγδουπα λόγια περισσεύουν, οι πράξεις λείπουν. Αντίθετα, όσοι ανάβουν έναν πυρσό ή πετούνε πυροτεχνήματα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους συλλαμβάνονται και φυλακίζονται (ελέω νόμου Ορφανού). Την ίδια κατάληξη έχουν και όσοι χρωστούν λίγα ευρώ εξαιτίας της οικονομικής δυστοκίας. Κατά τα άλλα έχουμε οικονομική πρόοδο…Αυτή είναι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία που θέλουν ορισμένοι. Αυτή είναι η δικιά τους δημοκρατία. Ε λοιπόν, να την χαίρεστε!
Πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Π.Α.Ο.Κ. σε αυτήν την κατάσταση. Μερίδιο ευθύνης έχει, όμως, και ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. Γιατί ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. επέτρεψε σε τυχάρπαστους ανθρώπους να πλουτίσουν από τις σάρκες του συλλόγου, εις βάρος της ιδέας και της υπερηφάνειας του και εκμεταλλευόμενοι την συνεχή και αγνή αγάπη του. Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. επέτρεψε σε οικογένειες και παρέες να διοικήσουν το σωματείο, ακόμη το διοικούν.
Όμως, ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. έστω και καθυστερημένα κατάλαβε το λάθος του. Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. είναι πλέον αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε όλοι πλέον αποφασισμένοι να χτίσουμε τον Π.Α.Ο.Κ. που ονειρευόμαστε, να χτίσουμε έναν Π.Α.Ο.Κ. για τον οποίον αγωνίστηκαν τόσες και τόσες γενεές, να χτίσουμε έναν Π.Α.Ο.Κ. για τον οποίον πολλά αδέρφια μας έπεσαν και τώρα μας κοιτούν από ψηλά περήφανοι για τον αγώνα μας, περήφανοι για τις ιδέες μας, περήφανοι για το ότι παραμείναμε ανεπηρέαστοι από τη σαπίλα και τη διαφθορά της σημερινής κοινωνίας. Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. έμαθε να συγχωρεί. Είναι έτοιμος να συγχωρήσει όσους που παρόλο λοξοδρόμησαν στη νέα εποχή του Π.Α.Ο.Κ. μετανοήσουν. Όμως, αν δεν καταλάβουν το λάθος τους τότε δε θα επιτρέψουν να συνεχίσουν το έργο τους ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή από το ποιοι ήταν. Ο λαός του Π.Α.Ο.Κ. δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτήν την μεγαλειώδη προσπάθειά του και να του στοιχειώσει τα όνειρα. Δεν θα ανεχτεί άλλη προδοσία από κανέναν και ιδιαίτερα από το εσωτερικό του.
Τα γεγονότα στη Λάρισα όπως και αυτά στην Ξάνθη ή και αλλού αποδεικνύουν ότι ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι οργανωμένος. Ένα ενιαίο συνδεσμιακό κίνημα οφείλει να οργανώσει τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. Μόνο έτσι δεν θα εμπαίζεται από «κτηνοτρόφους» και από ανύπαρκτα σωματεία. Μόνο έτσι θα αποκτήσει και πάλι ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. την παλιά του αίγλη και τον σεβασμό που του αρμόζει.

Υ.Γ.: Για το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο μόνο ένα ισχύει και ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους: Ή ταν` ή επί τας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...