4/4/08

photo N465



paok-oxyro - ΑΠΟ ΠΑΟΚ KORDELIO
ΤΕΛΟΣ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ
Μεγάλη ημέρα η σημερινή που ξημέρωσε για το οπαδικο κίνημα αλλά και για την Ελληνική κοινωνία γενικότερα. .Από το απόγευμα της 31/3/08 αποτελεί πλέον παρελθόν ο αθλητικός νόμος 3472/2006 γνωστός στο Πανελλήνιο και ως νόμος Ορφανού. Η βουλή των Ελλήνων με μια πρωτοφανής στα χρονικά απόφαση της, καταργεί ουσιαστικά την βάση του νόμου Ορφανού, η οποία δεν είναι άλλη από την εφαρμογή του ιδιώνυμου αδικήματος, σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή καταργεί την διάταξη εκείνη του νόμου η οποία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της αναστολής ποινής ,ανεξαρτήτως αδικήματος.
Μεγαλύτερη έκπληξη αποτέλεσε το όνομα του εισηγητή κατάθεσης αυτής της τροπολογίας, που δεν είναι άλλο από αυτό του υφ. Αθλητισμού κ.Γιαννη Ιωαννιδη. Ο υφ.Αθλητισμου μετά την ψήφιση της τροπολογίας εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε «Θεωρώ τη σημερινή απόφαση ως σταθμό στα χρονικά της δημοκρατίας και ως μια μέγιστη πράξη αυτοκριτικής. Όφειλε το σώμα να διορθώσει τα κακώς κείμενα του νόμου 3472/2006 περί αθλητισμού και να καταδείξει περισσότερο το κοινωνικό του πρόσωπο. Είναι γνωστό ότι η προσωπική πορεία μου και το ήθος μου στο χώρο του αθλητισμού δεν ταιριάζουν με τέτοιου είδους σκληρές διατάξεις.Γι’αυτό λοιπόν όπως έχω αποδείξει με την πολυετή μου θητεία στον Ελληνικό αθλητισμό βάζω ως προτεραιότητα μου την δικαιοσύνη και την ισονομία, τις οποίες θα φροντίσω να εξασφαλίζονται στο χώρο του αθλητισμού καθ’ολη τη διάρκεια της θητείας μου».
Δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε και ο εμπνευστής του νόμου Γ. Ορφανός ο οποίος δήλωσε τα εξής « Θεωρώ ότι η διάταξη αυτή του νόμου συνέβαλε τα μέγιστα στην ελαχιστοποίηση των επεισοδίων στον χώρο του αθλητισμού.Από την άλλη βέβαια οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε την ευαισθησία μας και να δώσουμε το δικαίωμα μιας δεύτερης ευκαιρίας σε αυτούς οι οποίοι δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Πιστεύω ότι μια καλή λύση θα ήταν η τιμωρία των ένοχων με κοινωνική εργασία η κάτι παρόμοιο».
Ας ελπίσουμε η παραπάνω απόφαση να αποτελέσει την απαρχή για μια δικαιότερη κοινωνία και ένα νομικό καθεστώς που δε θα χωρίζει τους ανθρώπους σε οπαδούς και μη.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ
ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ, ΑΚΟΥΣΩΝ ΑΚΟΥΣΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΥΡΣΟ ΜΑΥΡΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΚΟΣΜΟ ΦΥΛΑΚΗ, ΞΥΠΝΙΣΑΤΕ,ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....