13/2/20

oxyro N 3.943












24η αγωνιστική της Super League

Αελ - ΠΑΟΚ - 1-2

Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΛ με 1-2 ...

Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη - Ίνγκασον - Βαρέλα - Μάτος, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο - Ντόουγκλας, μπροστά τους τους Λάμπρου - Πέλκα - Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα στο ματς, είχε την κατοχή της μπάλας και στο 11ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ο Λημνιός μπήκε από τα αριστερά, αλλά ο Πέλκας από απίστευτη θέση δεν κατάφερε να σκοράρει!

Στο 14ο λεπτό όμως, το σκορ άνοιξε ο Λημνιός με εξαιρετικό πλασέ! Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΛ πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να πιέσει χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρεθεί με αξιώσεις μπροστά από τον Ζϊβκοβιτς!

Οι παίκτες των γηπεδούχων παίζοντας σε πολλές περιπτώσεις υπέρμετρα σκληρά, με τα παερισσότερα από τα μαρκαρίσματα τα μένουν ατιμώρητα από τον μετριότατο Σέρβο διαιτητή, ζήτησαν σε 2 περιπτώσεις πέναλτι χωρίς φυσικά να υπάρχει η παραμικρή παράβαση!

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντόουγκλας με σουτ φωτοβολίδα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" της εστίας του Κρίστινσον και με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 0-2 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την αν'απαυλα του ημιχρόνου.

Στο  67ο λεπτό μείωσε η ΑΕΛ. Παιδικό γκολ δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τον Ηλιάδη, μετά από αδυναμία της άμυνάς μας να καθαρίσει μια εύκολη φάση! Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες μας διαχειρίστηκαν με σχετική ευκολία το σκορ και το τελευταίο σφύριγμα του του Σέρβου ρέφερι βρήκε τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο τρίποντο!

Αμπέλ Φερέιρα:
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
«Εμείς απέναντι σε κάθε αντίπαλο προετοιμαζόμαστε με σεβασμό και με τον ίδιο τρόπο. Ξέρουμε ότι είναι ένα σημαντικό ματς με τη δική του ιστορία και πως ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Αλλά εμείς θα προετοιμαστούμε επικεντρώνοντας την προσοχή στη δική μας ομάδα. Να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε και να παίξουμε με θάρρος για τη νίκη όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και θα το κάνουμε και σε αυτό».

Για το αν κρατά μόνο τη νίκη από τo σημερινό ματς:
«Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε τον αγώνα. Οσον αφορά το θέμα της αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών και το ότι παίξαμε το Σάββατο το είπα πριν το ματς και επομένως δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία. Στα τελευταία τριάντα λεπτά μας έλειψε η φρεσκάδα. Δεν βγάλαμε καλές αντεπιθέσεις και αυτό οφείλεται στην κούραση από το προηγούμενο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, θέλαμε να μπούμε δυνατά και το πετύχαμε με ένα γρήγορο γκολ και αυτό μας βοήθησε. Η Λάρισα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε και ένα δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ξέραμε ότι η Λάρισα δεν θα παρατούσε τον αγώνα γιατί είναι αξιόμαχη, ανεξάρτητα από το ότι είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, ο τρόπος παιχνιδιού της δεν άλλαξε. Προσπάθησε να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα φάουλ έξω από την περιοχή αφού είναι από τα δυνατά σημεία της.

Εμείς καταφέραμε να διαχειριστούμε τον αγώνα και μετά το 2-1. Φυσικά μέχρι το τέλος καταφέραμε να αντέξουμε την πίεση και φτάσαμε στη νίκη που ήταν βασικός στόχος όπως και το ότι δεν τραυματίστηκε κάποιος παίκτης μας. Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω γιατί το ματς έγινε Σάββατο και όχι την Κυριακή; Απλά για δική μου ενημέρωση».

Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα:
«Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο γιατί είμαστε η ομάδα που βάλαμε τα περισσότερα γκολ. Η αποτελεσματικότητα μιας ομάδας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα απέναντι στον Αρη χάσαμε όπως και στον εντός έδρας αγώνα με τον Αρη όπου έληξε ισόπαλο δεν μπορούμε να πούμε κάτι ανεξάρτητα του ότι ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες αλλά ήταν αποτελεσματικός».

Για την διαιτησία:
«Εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω μιλήσει για τη διαιτησία ούτε θα το κάνω και τώρα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι διαιτητές δεν είναι τόσο κακοί όσο πιστεύουμε όλοι μας. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να μην πω για παράδειγμα ότι το γήπεδο της Λάρισας είναι εξαιρετικό. Για να πάει μπροστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να το θέλουν όλοι και να δουλεύουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν ξεχνώ ότι η Ελλάδα πήρε το Euro απέναντι σε εμάς. Αλλά δεν το εκμεταλλευτήκατε...»

Αελ: Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Μάζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σετσέροβιτς, Ασούμπρε, Μοχάμεντ (45' Ηλιάδης), Παπάζογλου, Βινίσιους (77' Πινακάς).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου (85' Ροντρίγκο), Πέλκας (61' Ελ Καντουρί), Ακπόμ (76' Σφιντέρσκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...