4/2/20

oxyro N 3.931


 







14η αγωνιστική, BCL

ΠΑΟΚ - Βόννη - 103-84

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε της Telekom Baskets Bonn με 103-84 για την 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε  καλά στο παιχνίδι, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να προηγηθούν με 19-28 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Telekom Baskets Bonn προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 12 πόντων (36-48), αλλά ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 11-0 στο τελευταίο δίλεπτο και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Telekom Baskets Bonn να έχει την ελάχιστη δυνατή διαφορά (47-48).

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα στην τρίτη περίοδο, καθώς δυνάμωσε την άμυνά του και ήταν ιδιαίτερα εύστοχος από την περιφέρεια, με μπροστάρηδες τους Adam Smith και Bobby Brown. Έτσι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων (69-60), πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στους 5 πόντους (72-67).

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με ένα επί μέρους σκορ 9-2 και κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά  (81-69). Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και πήρε τη νίκη με 103-84, έχοντας πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια με 14/24 τρίποντα.

Στάθης Νεραντζάκης:
«Όπως ξέρετε παίζαμε με μια ομάδα που είχε στόχο, καθώς διεκδικούσε την πρώτη θέση του ομίλου. Παρά την δύσκολη κατάσταση των δύο τελευταίων ημερών, και τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, κάναμε το βήμα μπροστά, μείναμε ενωμένοι και κάναμε μια καλή νίκη, για ψυχολογικούς λόγους. Πιστεύω θα μας βοηθήσει για το υπόλοιπο της σεζόν που έχουμε δύσκολα παιχνίδια στην Ελλάδα».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από τον Κολοσσό: «Συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό. Μετά από μία κακή εμφάνιση η ομάδα προσπαθεί να αντιδράσει. Έπαιξαν ρόλο οι συνεχόμενες ήττες. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα, με αθλητικό εγωισμό και ήταν φυσιολογική η αντίδραση. Το προηγούμενο ματς, ήταν και θέμα ενέργειας, γιατί προερχόμασταν από δύο δύσκολα ταξίδια και απαιτητικά ταξίδια. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κούραση, δυστυχώς δε μπήκαμε όπως θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο τρόπος που παλέψαμε στο δεύτερο και το γεγονός ότι μειώσαμε στους 2 πόντους έδειξε ότι δεν ήμασταν αδιάφοροι. Η ομάδα προσπαθεί και παλεύει. Με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, θα μπορέσουμε να είμαστε περισσότερο φρέσκοι για να αντιμετωπίσουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν αρκεί ο αθλητικός εγωισμός των παικτών για να παραμείνει ο ΠΑΟΚ στην κατηγορία: «Δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι ένα στοιχείο. Πιστεύω ότι σε άλλες ομάδες, που μπορεί να μην υπάρχει αυτό, δηλαδή στις δύσκολες στιγμές να κρύβονται κάποιοι παίκτες, σε εμάς δεν υπάρχει. Στα δύσκολα αποτελέσματα, υπάρχουν παίκτες να κάνουν βήμα μπροστά. Στις επόμενες 20 μέρες, που θα κάνουν και κανονικές προπονήσεις αυτά τα δύο νέα παιδιά, θα βοηθήσουν για το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος, που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

Για το τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τη συμμετοχή του στο Basketball Champions League:  «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός. Δεν έχει σημασία το τι επιλέγουν τα πρόσωπα, πρέπει να παλεύεις όλα τα παιχνίδια. Το ότι είχε και ευρωπαϊκή εμπειρία φέτος, τιμάει την ιστορία του συλλόγου, παρότι η πορεία δεν ήταν αυτή που θα ήθελε  κόσμος. Δε νομίζω ότι έχασε κάτι από τη συμμετοχή. Για το πρεστίζ της ομάδας, είναι σημαντικό να παίζει στην Ευρώπη».

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 47-48, 67-72, 103-84

ΠΑΟΚ: Rhett 6, Smith 15 (3), B. Brown 13 (2), Καρράς, Τσόχλας 5 (1), Χατζηνικόλας 3 (1), Μαργαρίτης 4, Best 18 (3), Ιατρίδης, Williams 6, Shorter 23 (4), Σαρικόπουλος 10

Telekom Baskets Bonn: Salibou 12 (1), Lawrence 11 (3), Subotic 2, Lishka 4 (1), Frazier 19 (2), Breunig 14, Bartolo, Α. Brown 8, Binapfl, Oliveira, Simmons 10 (2), Zimmerman 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου