13/2/20

oxyro N 3.942




Πόλο Ανδρών 14η αγωνιστική

ΠΑΟΚ Prima Holidays - Ν.Ο. Χίου - 11-9

Στο ντεμπούτο του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στον πάγκο των "ασπρόμαυρων", ο ΠΑΟΚ Prima Holidays επικράτησε του ΝΟ Χίου με 11-9 τελικό σκορ.

Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με δυο εύστοχα σουτ των Καλαϊτζή και Σαρησάββα προηγήθηκε με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, ωστόσο ο Παπάκος έδωσε και πάλι το προβάδισμα των δυο γκολ στους "ασπρόμαυρους" 3-1. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι στο γκολ, 3-2, με τον Γιάννη Κεχαλάρη να απαντάει άμεσα... Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 4-2 επιμέρους σκορ, με την δεύτερη να μην έχει την ίδια εικόνα, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να βρουν... εστία. Η καλή αμυντική λειτουργία, όμως, τους επέτρεψε να διατηρήσουν το προβάδισμα, 4-3, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι "ασπρόμαυροι", μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, και με δυο εύστοχα σουτ, άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στο +3, 6-3. Το ίδιο μοτίβο ακολούθησαν, όμως, και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 6-6. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου, ο Πόλυς Προσινικλής με ωραίο σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 7-6 για τον ΠΑΟΚ, κλείνοντας έτσι το τρίτο οκτάλεπτο. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Ράντονιτς, με δυο εύστοχα σουτ, έδωσε και πάλι το προβάδισμα των τριών γκολ, 9-6. Στο γκολ των φιλοξενουμένων, 9-7, απάντησε ο Γιάννης Κεχαλάρης, γράφοντας το 10-7. Η διαφορά ήρθε και πάλι στα δυο γκολ, 10-8, με τον Κεχαλάρη να ευστοχεί και πάλι, 11-8. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 11-9, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Στο διά ταύτα, η ομάδα εμφάνισε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά στον παίκτη λιγότερο, καλή αμυντική λειτουργία, ενώ στην επίθεση βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν για να σκοράρει.

Όλοι οι αθλητές διακρίθηκαν για την εμφάνισή τους, με τον τερματοφύλακα Ιάσονα Γρηγοριάδη να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα.

Η νίκη απέναντι στο ΝΟ Χίου δίνει μία βαθμολογική ανάσα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν πρέπει να εφησυχάσει, καθώς η συνέχεια είναι ιδιαίτερα απαιτητική προς... αποφυγή των play-out.

Η ομάδα ευχαριστεί τον κόσμο, ο οποίος βρέθηκε στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και της έδωσε την κατάλληλη ώθηση για να πάρει την πολυπόθητη νίκη...

Στην επόμενη αγωνιστική, ο Δικέφαλος ταξιδεύει στα Χανιά, όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ν.Ο. Χανίων στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-1, 3-3, 4-3

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Γρηγοριάδης, Σαρησάββας 1, Κολμπένοφ, Προσινικλής Ν. 1, Νικολαΐδης, Κεχαλάρης 3, Καλαϊτζής 1, Παυλίδης, Παπάκος 1, Προσινικλής Π. 1, Ράντονιτς 3, Μουρατίδης, Σαλαμάνης, Βοζίκης, Παπαδόπουλος



Μπάσκετ Γυναικών 17η αγωνιστική
Κ.Γ. Εσπέρου 14:00

Εσπερίδες Καλλιθέας - ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ - 83-79

Έχοντας να διαχειριστεί την μεγάλη απουσία της Λολίτας «The General» Λύμουρα, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τις Εσπερίδες Καλλιθέας, γνωρίζοντας στην παράταση την ήττα με 83-79.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Κωτούλα, Σύρρα, Καρλάφτη, Λιούις και Μάλιγκαν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν εκείνος που δημιούργησε πρώτος σκορ στο παιχνίδι μετά από τις δύο εύστοχες βολές της Μάλιγκαν, 0-2. Στα επόμενα πρώτα λεπτά, μετά από καλάθι της Καρλάφτη, ο Δικέφαλος δημιούργησε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 2-6. Οι γηπεδούχοι όμως έχοντας ρέντα από την γραμμή των τριών πόντων, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, με την πρώτη περίοδο να κλείνει με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πίσω στο σκορ για τρεις πόντους, 18-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο «σημαδεύτηκε» από το επιθετικό κρεσέντο των δύο ομάδων. Το πρώτο τετράλεπτο έκλεισε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τον Δικέφαλο να βρίσκει πόντους τόσο εντός πεδιάς με τις Ταρπάγκου και Λιούις, όσο και από το τρίποντο με την Κωτούλα. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού αν και βρέθηκαν πίσω με δέκα πόντους, 43-33, κατάφεραν με ένα γρήγορο σερί 0-5 να μαζέψουν την διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 43-38.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ συνέχισε να κυνηγάει το σκορ, ωστόσο η διαφορά έμενε στους πέντε με έξι πόντους. Με τις δύο ομάδες να βρίσκουν αμφότερες σκορ, το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Δικέφαλο πίσω στο σκορ με επτά πόντους, 63-56.

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Κωτούλα ο Δικέφαλος μείωσε γρήγορα και πάλι στους πέντε, 63-58. Στη συνέχεια ένα 7-0 σερί των γηπεδούχων ανέβασε και πάλι την διαφορά σε διψήφια επίπεδα περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος, 70-58. Μετά από κείνο το σημείο, οι παίκτριες του Βασιλή Μασλαρινού έβγαλαν αντίδραση και με δικό τους 0-10 σερί έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι, 70-68. Στα τελευταία δύο λεπτά, ο Δικέφαλος με καλάθι της Ταρπάγκου έφερε την αναμέτρηση στα ίσια, 70-70. Στο τελευταίο λεπτό, οι δύο ομάδες πέτυχαν από τέσσερις πόντους οι οποίοι προήλθαν όλοι από την γραμμή των βολών, 74-74. Στις δύο τελευταίες επιθέσεις της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες αστόχησαν σε βολές που τους δόθηκαν, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στην παράταση, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ και Εσπερίδες πέτυχαν γρήγορα από ένα καλάθι, 76-76. Στην συνέχεια ωστόσο, οι γηπεδούχοι με ένα σερί 5-0, πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα, 81-76. Ο Δικέφαλος μείωσε με την Λιούις σε 81-78 αλλά οι Εσπερίδες απάντησαν, 83-78, αναγκάζοντας τον Βασίλη Μασλαρινό να καλέσει τάιμ άουτ. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα τελευταία λεπτά, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να γνωρίζει την ήττα με 83-79.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, ο σημαντικός βαθμολογικά εντός έδρας αγώνας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στις 23 Φεβρουαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 43-38, 63-56, 74-74(κ.α), 83-79

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ(Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Λιούις 16, Καρλάφτη 11(1), Κωτούλα 21(3), Σύρρα 2, Ταρπάγκου 6, Κουμαντσιώτου, Καρακούλα, Τζέλου, Μάλιγκαν 18, Μπουτσούκη, Κιλαζίδου 5



Κ17

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικος - 5-0

Και πέντε γκολ και δύο δοκάρια και απόδοση εντυπωσιακή. Η Κ17 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό σαββατοκύριακο για τον ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 5-0 του Παναιτωλικού, διατηρώντας φυσικά την πρωτιά στον όμιλό της.

Στο 31′ άρχισε ο χορός των γκολ με μακρινό σουτ του Σμυρλή. Συνέχισε ο Κεδίκογλου στο 43′, που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κουτεντάκη και στο 60′ ήταν η σειρά του Σπυράκου να σκοράρει από την ασίστ του Κιτσάκη. Στο 68′ ο Κουίδης έκανε το 4-0 από την πάσα του Σπυριδόπουλου, ο οποίος με ατομική προσπάθεια στο 78′ διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια με τον Κουλιεράκη.

ΠΑΟΚ: Μοναστηρλής, Κιτσάκης, Σινανάι, Κουλιεράκης (62′ Ζίλος), Μανωλιούδης (69′ Κουτσίδης), Κουτεντάκης, Τασιούρας (55′ Σπυράκος), Δαρέλας (46′ Κουίδης), Κεδίκογλου (55′ Σπυριδόπουλος), Κουλούρης, Σμυρλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...