19/7/13

oxyro N2.042

  























O ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ουκρανική Μέταλιστ. Πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας  την Τρίτη 30 ή την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 και το δεύτερο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας 6ή7 Αυγούστου... 

Το προφίλ της Μέταλιστ όπως καταγράφηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ... Από το 2007 μέχρι και την περασμένη αγωνιστική περίοδο η Μέταλιστ ήταν μόνιμα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ουκρανικού πρωταθλήματος για να καταφέρει πέρυσι για πρώτη φορά να σπάσει τη διαρχία Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Κιέβου και να εξασφαλίσει έτσι την πρόκρισή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα από την ιστορική πόλη της Ουκρανίας (το Χάρκοβο αποκαλείται Χαρκίφ στα ουκρανικά και Χάρκοβ στα ρώσικα) ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ουκρανίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας) αποδυναμώθηκε σχετικά τον περασμένο Δεκέμβριο όταν πούλησε στην πρωταθλήτρια Σαχτάρ τον βραζιλιάνο επιθετικό της Τάισον. Το καλοκαίρι ήρθαν δύο νέοι βραζιλιάνοι, ο Ροντρίγκο Μολέντο από την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε και ο Ντιέγκο Σόουζα από την Κρουζέιρο, για τους οποίους η Μέταλιστ ξόδεψε 11 εκατ. ευρώ.

Η Μέταλιστ που ιδρύθηκε το 1925 και στο παλμαρέ της έχει μόλις ένα κερδισμένο Κύπελλο (Σοβιετικής Ενωσης το 1988)εξακολουθεί να επενδύει σε λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές και στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή έχει μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών από τη Βραζιλία (Μολέντο, Αζεβέντο, Σόουζα, Χαβιέρ, Μάρλος) και την Αργεντινή (Κριστάλδο, Μπλάνκο, Σόσα, Τόρες, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι)!

Οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν στη Μέταλιστ, ωστόσο εκείνος που αποδεικνύεται ακλόνητος είναι ο τεχνικός της Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος κάθεται στον πάγκο της κυανοκίτρινης ουκρανικής ομάδας από το 2005, ενώ για κάποιο διάστημα το 2010 εργάστηκε παράλληλα και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Η Μέταλιστ έχει ξεκινήσει ήδη τις υποχρεώσεις της στο ουκρανικό πρωτάθλημα, καθώς την περασμένη Δευτέρα στην πρεμιέρα επικράτησε 1-0 της Μέταλουργκ Ντόνετσκ με γκολ του 30χρονου σέρβου κεντρικού επιθετικού της Μάρκο Ντέβιτς στο 77’. Τα επόμενα ματς της στο πρωτάθλημα είναι το Σάββατο (20/7) με την Αρσεναλ στο Κίεβο, την επόμενη Παρασκευή (26/7) με την Ιλίτσεβετς στο Χάρκοβο και το Σάββατο (3/8) εκτός έδρας με τη Ζόρια Λούχανς.

Το γήπεδό της ανακατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Euro 2012, το οποίο συνδιοργάνωσε η Ουκρανία με την Πολωνία και μπορεί να φιλοξενήσει 41.300 φιλάθλους.

Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ θα διεξαχθούν στις 30 ή 31 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 6 ή 7 Αυγούστου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα γίνουν σύντομα γνωστές.

Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)

Τίτλοι: 1 Κύπελλο ΕΣΣΔ
Γήπεδο: Μέταλιστ Στάντιουμ (40.003 θέσεις)
Πέρσι τερμάτισε:
Κατάταξη στην UEFA: 29η
Προπονητής: Μίρον Μάρκεβιτς
Αστέρια: Σόσα, Κλέιτον
Tip: Αν και «άτιτλη» στην Ουκρανία, βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη της UEFA, ενώ πέρσι κατάφερε να ξεπεράσει την Σαχτάρ στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της Μέταλιστ Μίρον Μάρκεβιτς

«Ολες οι πιθανές αντίπαλοι της Μέταλιστ είναι σε καλό επίπεδο και το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουμε ότι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Ελλάδας και είχε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ στην ομάδα αγωνίζονται ο Βούκιτς και ο Λούκας τους οποίους ξέρουμε καλά απ’ το πέρασμά τους από την Ουκρανία. Βέβαια περισσότερα θα μάθουμε μελετώντας τον αντίπαλό μας ενόψει της πρώτης μας αναμέτρησης. Δεν ξέρουμε αν θα στείλουμε κάποιον να παρακολουθήσει το φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, καθώς αυτό είναι και το μόνο που έχουν μέχρι τον πρώτο αγώνα μας, καθώς το πρωτάθλημα Ελλάδας αργεί να ξεκινήσε. Είναι δύσκολο να πει κανείς τι είναι καλύτερο και αν βολεύει το γεγονός ότι η ρεβάνς είναι στο γήπεδό μας. Αυτό το προτιμούν συνήθως, ωστόσο τα πάντα είναι σχετικά. Οι Ελληνικές ομάδες είναι πολύ τεχνικές ομάδες οι ελληνικές και επιβεβαιώνουν τη φήμη τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νομίζω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι αναμετρήσεις».

Το γκρουπ των μη Πρωταθλητών:

Λιόν - Γκρασχόπερς
Αϊντχόφεν - Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ζάλτσμπουργκ - Φενέρμπαχτσε
ΠΑΟΚ - Μέταλιστ
Νόρτζελαντ - Ζενίτ

Το γκρουπ των Πρωταθλητών

-Γκιόρι Έτο/Μακάμπι Τελ-Αβίβ
Σλίγκο Ρόβερς/Μόλντε-Νιου Σέιντς/Λέγκια
Σλόβαν Μπρατισλάβα/Λουντογκόρετς-Σίρακ/Παρτιζάν
ΑΠΟΕΛ-Μπιρκιρκάρα/Μάριμπορ
Σέλτικ/Κλίφτονβιλ-Έλφσμποργκ/Νταουγκάβα
Μπάτε Μπορίσοφ/Σαχτάρ-Νέφτσι/Σκέντερμπεου
Αούστρια Βιένης-Εκράνας/Χαφναρφιόρντουρ
Ελσίνκι/Νόμε Καλίου-Βικτόρια Πλζεν/Ζελένιτσαρ
Φόλα/Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σέριφ/Σουτιέσκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...