17/7/13

oxyro N2.040


 























 

5o Φιλικό για τη νέα σεζόν 2013

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΕΛ - 1-0

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά του παιχνίδια στην Αυστρία  με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ 1-0 το γκολ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Στέφενς
«Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ήμασταν καλά οργανωμένοι, δεν του δώσαμε το δικαίωμα να κάνει ευκαιρίες, εμείς εκτός από το γκολ δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες, θα μπορούσε να είναι 2-0 ή 3-0 το σκορ, αλλά αυτό είναι που έχει την μικρότερη σημασία», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και συνέχισε… «Νομίζω ότι έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο. Δουλέψαμε αρκετά εδώ στην Αυστρία. Από εδώ και πέρα θα βάλουμε περισσότερο εκρηκτικές ασκήσεις, θα ζητήσουμε ακόμη περισσότερο το γκολ. Σίγουρα έχουμε βελτίωση, γιατί εάν δεν είχαμε αυτό θα ήταν ανησυχητικό».

Αναφερόμενος στο σύστημα που σκέφτεται να παίξει η ομάδα, ο Στέφενς τόνισε:
«Δεν έχει μεγάλη σημασία πως ονομάζουμε το σύστημα αλλά πως επιτίθεσαι στην μπάλα και πως λειτουργείς στην επίθεση. Αυτό έχει σημασία και σε αυτό δουλέψαμε περισσότερο και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Ο Στέφενς μίλησε και για την προσπάθεια της ομάδας να παίξει με αρκετή πίεση… «Όταν κερδίζουμε την μπάλα και βγαίνουμε στην επίθεση, είναι φυσιολογικό να θέλουμε να μην αφήσουμε τον αντίπαλο χρόνο να αντιδράσει. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και σε αυτό το παιχνίδι, αν και το γήπεδο δεν ήταν τόσο καλό, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε».

Μιλώντας τέλος για την περίοδο της προετοιμασίας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Σε αυτή την περίοδο υπάρχουν και προβλήματα, όπως με την κούραση του Γκαρσία, τα προβλήματα που είχαν Λόπεθ και Λάζαρ. Ακόμη κι αν έπρεπε να δοκιμάσουμε το βασικό μας σχήμα, υπάρχει χρόνος για να δούμε κι άλλα πράγματα».

Σχολιάζοντας την άφιξη του Τόμας Νέσιντ, ο Στέφενς τόνισε: «Είναι παίκτης που δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι αν δεν τον δούμε στο γήπεδο. Είπε ότι κάνει προπονήσεις εδώ και 4 εβδομάδες. Θα φύγει και θα επιστρέψει στη Μόσχα, θα γυρίσει σε λίγες ημέρες, αλλά θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι και να δούμε πότε θα τον υπολογίζουμε για τα παιχνίδια. Τον ξέρω, είναι πολύ καλός παίκτης. Όταν έπαιζε στην Πράγα έβαζε πολλά γκολ, μετά ήρθε η μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ και ο τραυματισμός του, αλλά μέχρι να τον δούμε και τον βαθμό ετοιμότητάς του δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο».

Στο τέλος ο Στέφενς αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μίας ακόμη μεταγραφής, αλλά και στο πως γίνονται οι επιλογές και είπε χαρακτηριστικά: «Ολοι μαζί επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές και θέλουμε να έρθουν παίκτες αρκετά καλοί. Ο Νέσιντ είναι ένας τέτοιος καλός παίκτης, που έχει στοιχεία που λείπουν από την ομάδα. Έχει διαφορετικά στοιχεία από τον Αθανασιάδη, τον Σαλπιγγίδη, αλλά και τον Γιάννου.  Όταν θα είναι έτοιμος ο Νέσιντ και με έναν ακόμη παίκτη που φιλοδοξούμε να φέρουμε, πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Έχουμε και πολλά παιχνίδια μπροστά μας και αυτή η ομάδα με την ποιότητα και το βάθος που έχει θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους». 

Στέλιος Κίτσιου
«Είναι σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα, είτε στο κέντρο, είτε στην άμυνα, οπουδήποτε. Ευχαριστώ τον προπονητή για την ευκαιρία και θα προσπαθήσω για το καλύτερο, να κερδίσω την εμπιστοσύνη του και στη συνέχεια. Το κίνητρο είναι να κάνουμε μία καλή καριέρα και να φτάσουμε ψηλά. Θα δουλέψουμε σκληρά, ότι χρειάζεται θα το κάνουμε, ώστε να είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, όμορφα και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Υπάρχουν διαφορές από πέρσι, αλλά θα φανούν στο μέλλον».

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο (Σπυρόπουλος 77΄), Τζιόλης, Λόρενς, Λούκας (Κάτσε 73΄), Γεωργιάδης (Ολίσε 46΄), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ολιβέιρα (Αντωνιάδης 77΄), Αμορίμ, Μάριο Σέρχιο (Σολομού 77΄), Κλουκόφσκι (Ντα Σίλβα 61΄), Μοράις (Βινίσιους 72΄), Μπενασού (Ισμα 72΄), Τιάγκο Γκόμεζ (Χαραλαμπίδης 72΄), Μαντούκα (Ηλία 72΄), Αλεξάνδρου (Αλωνεύτης 72΄), Σωτηρίου (Σέρινταν 46΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου