28/8/12

oxyro N1.822














 Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε πριν από λίγο την ΠΑΕ, ότι για τα επεισόδια της Πέμπτης στην Τούμπα, στον ΠΑΟΚ επιβάλει την εξής ποινή :

1. Μονοετής αποκλεισμός από την Ευρώπη με τριετή αναστολή.
2. Τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, και
3. Πρόστιμο 150.000 ευρώ

Τι σημαίνει


Πρώτον, για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι "τύπος και υπογραμμός". Αν συμβεί το παραμικρό σε ευρωπαϊκό του παιχνίδι, ενεργοποιείται το πρώτο μέρος της ποινής και ο ΠΑΟΚ μένει για ένα χρόνο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι πλέον προφανές, πόσο επικίνδυνο γίνεται το παιχνίδι της Πέμπτης.

Δεύτερον, εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα δώσει και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν περάσει την Ραπίντ, θα εκτίσει τις τρεις αγωνιστικές στο μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα έφεσης εντός τριών ημερών και στη διάρκεια της ημέρας θα παρθεί η απόφαση για το αν θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστο σε ότι αφορά τις πειθαρχικές επιτροπές της ΟΥΕΦΑ, η δευτεροβάθμια μπορεί να επιβάλει και μεγαλύτερη ποινή από την πρωτοβάθμια.
http://www2.paok24.com/















Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ραπίντ Βιέννης
"Η ελληνική και η αυστριακή ομάδα τιμωρούνται με ένα χρόνο αποκλεισμού με τριετή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτή η τιμωρία ισχύει για πέντε χρόνια (σ.σ. αν στα επόμενα πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ποινή παύει να ισχύει).

Στον ΠΑΟΚ καταλογίστηκε ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών του (επεισόδια, εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη φωτοβολίδων και βεγγαλικών) και η ανεπαρκής διοργάνωση του αγώνα. Στην Ραπίντ καταλογίστηκε ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της (επεισόδια, ρίψη φωτοβολίδων και βεγγαλικών).

Ο ΠΑΟΚ υποχρεώνεται να παίξει τα επόμενα τρία εντός έδρας του στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ κεκλεισμένων των θυρών και του επιβάλλεται πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Η Ραπίντ τιμωρείται με πρόστιμο 75.000 ευρώ και πρέπει να παίξει το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή η ποινή δεν αφορά τον επαναληπτικό αγώνα της Ραπίντ με τον ΠΑΟΚ στις 30/9 στην Βιέννη.

Οι δύο ομάδες μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός τριών ημερών».

 Ο Σλοβένος παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ, Ντέιβιντ Μακντάουελ τύλιξε τον ΠΑΟΚ σε μία κόλλα χαρτί

Tο κατηγορητήριο

"- Σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το γήπεδο κατά την άφιξη των φιλοξενούμενων οπαδών, από γηπεδούχους οπαδούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν.

- Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί επιτέθηκαν στους γηπεδούχους με βεγγαλικά και έσπασαν πολλά καθίσματα, τα οποία τα πέταξαν προς τους γηπεδούχους οπαδούς.

- Στη συνέχεια, γηπεδούχοι οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή, που οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν την προθέρμανσή τους.

- Περίπου 200 γηπεδούχοι οπαδοί κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών, πετώντας προς αυτούς αντικείμενα και βεγγαλικά.

- Για πολλά λεπτά το γήπεδο ήταν σκηνή δράσης και βίας, που μπορεί να συγκριθεί με δράση σε εμφύλιο πόλεμο.

- Ένας γηπεδούχος οπαδός, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, έφτυσε έναν ποδοσφαιριστή της Ραπίντ Βιέννης.

- Λόγω αυτών των συμβάντων καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα.

- Στο 32ο λεπτό του αγώνα, μία φωτοβολίδα έφυγε από το μέρος των γηπεδούχων οπαδών με κατεύθυνση τον τερματοφύλακα της Ραπίντ Βιέννης.

- Κατά τη διάρκεια του αγώνα άναψαν δεκάδες βεγγαλικά.

- Η ανταλλαγή βεγγαλικών δημιούργησε ένα σκηνικό πάρα πολύ επικίνδυνο, με υψηλό ρίσκο για σοβαρούς τραυματισμούς. Η συμπεριφορά των οπαδών και των δύο ομάδων ήταν σοκαριστική και μόνο από ένα θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή ακόμη και θάνατος". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...