24/8/12

oxyro N1.817






 







































Είναι σαφές ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έκανε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ για να προστατέψει τους συνοπαδούς μας της Θ7. Καλά που υπήρχε η ΘΥΡΑ 4 χθες να κάνει ντου και να τρεψει τους λαγούς να κλειστούν στο τοιχίο μέχρι πάνω στην 8 . 
Εδώ μαλάκες είναι ΤΟΥΜΠΑ .. 
Η Τούμπα αλλάζει και γίνεται αυτό που όλοι αγαπήσαμε .... στην Τούμπα ισχύει ο νόμος του ΠΑΟΚτσή ..... και σε όποιον αρέσει .....σε 10 χρόνια πάλι στην Τούμπα θα ανεβείτε βαζελολαγοί ...... με στυλό και πυρσούς σε παιδάκια και οικογενειάρχες, μάγκες του κόλου το μάθημα σας το πήρατε .......

Οι οπαδοί της Ραπίντ (κανονικοί και εκ μεταγραφής) την πλήρωσαν με... αναμονή, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν μείνει στο γήπεδο τους φώναζαν το σύνθημα 

«εκεί, εκεί, μέχρι το πρωί».

 















Το κείμενο στην ιστοσελίδα της Ραπίντ, με τίτλο «Ήττα στο καζάνι της μάγισσας στη Θεσσαλονίκης» : 
«Απίστευτες σκηνές έλαβαν χώρα πριν από το παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας. Μετά από ανούσιες και καταδικαστέες βολές με πυροτεχνήματα από την πλευρά των οπαδών μας, προς την κερκίδα που ήταν γεμάτη με φιλάθλους των γηπεδούχων, έτρεξαν ανεμπόδιστοι εκατοντάδες Έλληνες στον αγωνιστικό χώρο προς την κερκίδα της Ραπίντ και ξεκίνησαν μια ανταλλαγή αντικειμένων με τους οπαδούς μας. Η Ραπίντ καταδικάζει έντονα αυτά τα γεγονότα και ελπίζει ότι οι τραυματισμοί Αυστριακών και Ελλήνων φιλάθλων, δεν είναι σοβαροί. Μετά από αρκετά λεπτά, η αστυνομία κατάφερε επιτέλους να δώσει ένα τέλος σ΄ αυτές τις ασχήμιες. Μετά τις συζητήσεις με τους υπευθύνους και τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, ο αγώνας επιτέλους ξεκίνησε, με καθυστέρηση, γιατί με όσα είχαν προηγηθεί, η διεξαγωγή του αγώνα δεν ήταν καθόλου σίγουρη».









H θέση που εξέφρασε η Ραπίντ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της:
"Σκηνές, που κανείς φίλος του ποδοσφαίρου κι ένας απλός άνθρωπος δεν θα ήθελε να ζήσει, διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στο περιθώριο του ευρωπαϊκού αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και στην Ραπίντ Βιέννης, στο διαβόητο γήπεδο της Τούμπας.

Η Ραπίντ Βιέννης θα ήθελε μέσω αυτής της οδού να πάρει θέση για τα γεγονότα.

Κατ΄ αρχήν, θα θέλαμε να διαπιστώσουμε ότι η συνεργασία με τους αξιωματούχους της γηπεδούχου ομάδας ήταν κατά κύριο λόγο πολύ καλή, βασιζόμενη στον αμοιβαίο σεβασμό.

Υποθέτουμε, ότι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, για να εγγυηθούν ένα άψογο παιχνίδι και την προστασία των θεατών, που ταξίδεψαν από την Βιέννη.

Το ότι αυτό τελικώς δεν συνέβη, είναι θλιβερό και σίγουρα ευθύνεται και το γεγονός ότι ένα μέρος των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, υποδέχτηκε τους οπαδούς της Ραπίντ και κατά περίπτωση, επίσημους και ποδοσφαιριστές, με μίσος, που δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς.

Αφού αργά το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, οι οπαδοί της Ραπίντ δέχτηκαν κανονική επίθεση (ευτυχώς «μόνο» ένας Αυστριακός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με εκδορές), πυροδοτήθηκε η κατάσταση, με την άφιξη των λεωφορείων των οπαδών μας στο γήπεδο της Τούμπας.

Ακριβώς με την άφιξή τους, κι ενώ τοποθετήθηκε ένα λεωφορείο της αστυνομίας ως κάλυψή τους, δέχτηκαν έντονη επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τούβλα, καπνογόνα, ξύλα και δύο μολότοφ, που έπεσαν λίγα μέτρα δίπλα από τα λεωφορεία, δημιουργώντας έναν κρατήρα στην άσφαλτο.

Συν τοις άλλοις, έσπασαν τζάμια των λεωφορείων με πέτρες και η αστυνομία, η οποία όπως και η σεκιούριτι ήταν σε περιορισμένο αριθμό στο γήπεδο, έκανε επανειλημμένως χρήση δακρυγόνων.

Η Ραπίντ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτά τα συμβάντα και λόγω μίας τεράστιας δόσης τύχης δεν σημειώθηκαν σοβαρότεροι τραυματισμοί, καθώς ειδικά με τις μολότοφ, υπήρχαν ακόμη και κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των παρόντων ατόμων.

Όλα αυτά δεν νομιμοποιούν την εκτόξευση φωτοβολίδων με στυλό, οι οποίες δυστυχώς εκτοξεύτηκαν λίγο αργότερα από οπαδούς της Ραπίντ στην γειτονική κερκίδα.

Ένα μικρό μέρος των περίπου 800 Αυστριακών εκδρομέων συμπεριφέρθηκε εντελώς ανεύθυνα.

Η Ραπίντ απορρίπτει κατηγορηματικά τη χρήση αυτών των δικαίων αυστηρά απαγορευμένων πυροτεχνημάτων, όπως και το 99% των οπαδών μας. Δεν είναι μακριά η μέρα, που τέτοια επικίνδυνα αντικείμενα πετάχτηκαν στο Χάναπι από την κερκίδα των φιλοξενουμένων προς την παιδική κερκίδα μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι αυτοί, που αποδεδειγμένα χρησιμοποίησαν αυτές τις φωτοβολίδες – στυλό, θα πρέπει να λογαριάζουν με τις συνέπειες, που έχει δικαίωμα να επιβάλει ο σύλλογος.

Αυτονόητη είναι μια μακροχρόνια απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και η Ραπίντ ελπίζει ότι θα έχει στη διάθεσή της όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τις Ελληνικές Αρχές.

Είναι μέσα στη σφαίρα του πιθανού, ότι υπεύθυνη για την εκτόξευση των φωτοβολίδων είναι μόλις μία χούφτα ανθρώπων και τα στοιχεία αυτών των πέντε ατόμων, έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Ραπίντ.

Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τις ομάδες και κυρίως για την Ραπίντ, είναι ακόμη ανοιχτό. Υπάρχει φόβος για οικονομικές κυρώσεις και είναι κρίμα ότι αυτό οφείλεται σ΄ ένα μικρό μέρος των εκδρομέων μας στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένεται πως ακόμη και σήμερα Παρασκευή, η ΟΥΕΦΑ θα ζητήσει από την Ραπίντ να πάρει θέση για τα χθεσινά γεγονότα, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα πρέπει να παραδοθεί η θέση μας.

Παρόλα αυτά τα γεγονότα, η Ραπίντ ζητά από όλους τους επισκέπτες του γηπέδου μας, να συμπεριφέρονται σε αθλητικά πλαίσια και να αποφεύγουν κάθε χρήση απαγορευμένων πυροτεχνημάτων.

Ειδικά για φωτοβολίδες και κροτίδων, εκτός από τα πρόστιμα της ΟΥΕΦΑ, τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των θεατών κι αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση αποδεκτό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η Ραπίντ έχει ήδη ενημερώσει την ΟΥΕΦΑ για τα απίστευτα γεγονότα στο περιθώριο του αγώνα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οπαδούς της Ραπίντ, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, υποστήριξαν την ομάδα τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...