24/8/12

oxyro N1.816




















 


Πλέι οφ του Europa League
ΠΑΟΚ - ΡΑΠΙΝΤ - 2-1
Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 25.000 οπαδούς μας κατάφερε έστω και υπό αντίξοες συνθήκες να ανατρέψει την κατάσταση και να πάει με προβάδισμα στη Βιέννη (2-1)... 

Ο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  Ιβάν Σαββίδης 
«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα, αλλά και τον κόσμο μας για τη σημερινή νίκη απέναντι στην SK Rapid Wien. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τον χαρακτήρα και τη δύναμη που έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δυστυχώς, για λόγους υγείας,  δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και να χαρώ μαζί σας μια τόσο σημαντική επιτυχία σ έναν ευρωπαϊκό αγώνα.
Θα ήθελα, όμως, να σημειώσω ότι τα επεισόδια που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα δεν αρμόζουν στην μεγάλη ιστορία του ΠΑΟΚ.Ελπίζω από εδώ και πέρα οι φίλαθλοι μας να αφοσιωθούν αποκλειστικά στην στήριξη και στην συμπαράσταση της ομάδας».
Γιώργος Δώνης 
Για τις ανατροπές του ΠΑΟΚ στη Τούμπα: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Αν μείνω στο ότι υπάρχει αντίδραση της ομάδας μετά το γκολ που δέχεται εθελοτυφλώ. Θεωρώ πως μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα είναι πως στο διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας της δεν σκοράρει. Μέχρι το 25΄θα μπορούσαμε εύκολα να πετύχουμε εμείς το γκολ, αλλά το δεχτήκαμε. Από την άλλη, η ομάδα διατηρεί φιλοσοφία της και παρότι το σημερινό ήταν στραβό παιχνίδι, που πολλές φορές νιώθεις πως δεν θα το γυρίσεις, ακόμη και όταν ισοφαρίσαμε μείναμε με δέκα παίκτες. Είναι πολύ σημαντική νίκη απ όποια πλευρά κι αν το δεις».

Για τους λόγους που γύρισε το παιχνίδι:  «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Το σημαντικό ήταν πως ήμασταν λίγο αγχωμένοι μετά το γκολ και χάσαμε μία φάση από αυτές που δε χάνονται με τον Κλάους. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τόση δημιουργικότητα, αλλά ελέγχαμε καλύτερα το παιχνίδι. Διατηρήσαμε την ίδια φιλοσοφία, συνεχίσαμε να είμαστε ανώτεροι ώστε να γυρίσουμε το σκορ. Ανεξάρτητα αν τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα είναι πως στο πρώτο ήμασταν καλύτερη. Οι αλλαγές προσώπων δεν ξέρω αν θα μας κάνουν καλύτερους στη ρεβάνς. Δεν ήταν λάθος της ομάδας μας το γκολ που δεχτήκαμε, αλλά η ενέργεια του παίκτη ήταν εκπληκτική. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι να είναι όλοι έτοιμοι και να έχω το πρόβλημα εγώ για να διαλέξω την ομάδα».

Για τα ποσοστά πρόκρισης στους ομίλους: «Έχουμε περισσότερες πιθανότητες από τον αντίπαλο γιατί κερδίσαμε. Είναι διαφορετικό παιχνίδι γιατί η Ραπίντ παίζει στην έδρα της και θα πρέπει να ρισκάρει. Εμείς από τη πλευρά μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να την απειλήσουμε»

Τέλος, ο Δώνης σχολίασε τον Λαζάρ και την αποβολή του. «Είναι φάση αντίδρασης επειδή χάνει τη μπάλα, συμβαίνει πολλές φορές. Δεν είμαι από αυτούς που καλύπτω  τους παίκτες μου, αλλά αυτή τη φορά δεν έφταιγε πιστεύω, ήταν μια κλασική αντίδραση».
Γιώργος Κατσικάς
"Αν παίξουμε με σοβαρότητα στη ρεβάνς και προσέξουμε την άμυνά μας θα την πάρουμε σίγουρα την πρόκριση. Το προβάδισμά μας είναι μικρό, αλλά έχουμε την ποιότητα ως ομάδα για ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στη Βιένη, είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και πάλι να αντιδράσουμε αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ".
Παναγιώτης Γλύκος 
«Το αποτέλεσμα αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Δυστυχώς δεν είχαμε τύχη στη φάση του γκολ, αλλά είχαμε ψυχή και διάθεση για να γυρίσουμε το ματς. Στο δεύτερο μέρος μας βοήθησαν οι αλλαγές και πήραμε αυτό που θέλαμε με ανατροπή. Να ξεκινήσουμε με νίκη στο πρωτάθλημα»
Λίαμ Λόρενς
«Πιστέψαμε πολύ στη νίκη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες, καταφέραμε να αντιδράσουμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Για μένα είναι κάτι καινούριο όλο αυτό, έρχομαι σε ένα πρωτάθλημα με πολύ διαφορετικό στιλ. Πιστεύω ότι με κάποια παιχνίδια στα πόδια μου θα είμαι στην κατάσταση που θέλω , είναι κι αυτό κάτι καινούριο. Στην Αγγλία συνήθως τα επεισόδια γίνονται μετά το ματς και όχι πριν».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κουμάλο, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Κατσικάς, Μπούργκσταλερ, Σίμπελσμπεργκερ.
ΚΟΚΚΙΝΗ : Λάζαρ (72)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μάρινερ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ : Λονγκ (Αγγλία) – Μπένετ (Αγγλία)

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Έτο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Γεωργιάδης (68 Λόρενς), Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρ (46 Φωτάκης), Γιάννου (46 Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

ΡΑΠΙΝΤ : Κόνινγκσχόφερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Ζονλάιτερ, Σίμπελσμπεργκερ, Χάικινεν, Ιλντίζ, Άλαρ (82 Μπόιντ), Χόφμαν (75 Κούλοβιτς), Μπούργκσταλερ, Γκρόζουρεκ (65 Σράμερ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...