25/10/10

oxyro N1.289



Επιστρεφει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ

"Το βράδυ της Τρίτης (26/10) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ Μιλτιάδης Κανώτας, Νίκος Σταυρόπουλος, Σούλης Μαρκόπουλος, Τέλης Ζουρνατσίδης, Θόδωρος Φυλλιούδης και Λάζαρος Παπαδόπουλος. Μετά από πολύωρη συζήτηση και συνεκτιμώντας όλα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, την ένταση των στιγμών και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, την εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε τον τελευταίο ένα χρόνο και με τη σύμφωνη γνώμη διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποδεχόμενη την ειλικρινή συγνώμη που ζήτησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, συνεχίζει τη συνεργασία της με τον αρχηγό της ομάδας."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων μελών του Δ.Σ. κάποιες εκ των οποίων μάλιστα έβαλαν ευθείες βολές εναντίον μου, πιστεύω ότι έχω την υποχρέωση να παραιτηθώ από το Δ.Σ του Π.Σ.Α.Κ.

Θα ήταν λάθος αλλά και αντιδημοκρατικό να μη λάβω σοβαρά υπόψη μου τις συγκεκριμένες παραιτήσεις (όταν μάλιστα κάποιες από αυτές διαβάζονται και μέσα στην βουλή των Ελλήνων) και τις κατηγορίες που μου απηύθυναν κάποια άτομα του Δ.Σ ή, ακόμη και ορισμένα μεμονωμένα μέλη του συνδέσμου.

Κατηγορίες που ταυτίζονται με αυτές του κ. Βασιλακόπουλου και που μιλάνε για «προσωπική κόντρα» ή, ότι ο Π.Σ.Α.Κ έγινε υπόθεση ενός και μόνο ανθρώπου, η ακόμη χειρότερα ότι είμαι υποκινούμενος χωρίς να διευκρινίζουν το από ΠΟΙΟΥΣ.

Παραιτούμαι, αν και θεωρώ τις κατηγορίες αυτές όχι μόνο ανυπόστατες, αλλά και κακοπροαίρετες και κακόβουλες και υποκριτικές. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω το γιατί.

Όταν ξεκινήσαμε κάποιοι παίκτες πριν από τέσσερα χρόνια να αναδιοργανώσουμε και να ξαναζωντανέψουμε τον Π.Σ.Α.Κ, αντικρίσαμε στο εσωτερικό του μία κατάσταση απραξίας, και διάλυσης .Τα προβλήματα του χώρου μας ήταν πολλά και τεράστια. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν εκείνη την κατάσταση βάλαμε σαν στόχους:
• Να οργανώσουμε τον σύνδεσμό μας διοικητικά, οικονομικά, νομικά κλπ.
• Να κινητοποιήσουμε όσο περισσότερους καλαθοσφαιριστές γινότανε και να τους εντάξουμε στις διαδικασίες του συνδέσμου.
• Να παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις) και να μη συνεχιστεί αυτό που μέχρι τότε γινότανε. Το να μην ασχολείται δηλαδή ο σύνδεσμος με σημαντικές αποφάσεις, αλλά μόνο με δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα τα οποία τα έλυνε χωρίς διαδικασίες ουσιαστικά ένα άτομο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από την δική μας θητεία είχαν γίνει μόνο ΔΥΟ συσκέψεις Δ.Σ το 2002 με θέμα την «μοιρασιά» των χρημάτων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας (υπάρχουν πρακτικά άλλωστε με ταμία τον Γ.Καλαιτζή και αντιπρόεδρο τον Δ.Παπανικολάου) ενώ κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων έχουν γίνει πάνω από 100 συσκέψεις Δ.Σ που ποτέ δεν είχανε σαν θέμα τους πως θα μοιραστούμε χρήματα αλλά πολλές φορές το πώς θα βάλουμε χρήματα.
• Να συζητηθούν και να κατανοηθούν όλα τα προβλήματα του χώρου μας προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν στις λύσεις τους.
• Να συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρούμε κοινές λύσεις .Άσχετο αν οι τελευταίοι απαξίωναν διαρκώς τον διάλογο και τον σύνδεσμό μας.
• Να ενώσουμε όλους τους παίκτες των επαγγελματικών κατηγοριών, όπως όφειλε ο Π.Σ.Α.Κ να κάνει, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα και των υπολοίπων κατηγοριών και όχι μόνο της Α1.
• Τέλος, να κινητοποιηθούμε για να απαιτήσουμε την λύση των προβλημάτων μας που είναι προβλήματα τα οποία διαλύουν το χώρο του μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια.

Όλα τα παραπάνω φυσικά προϋπέθεταν τη συμμετοχή όλων, θυσίες, όπως επίσης ήταν βέβαιο ότι απαιτούσαν και σύγκρουση με εκείνους που σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή. Ειδικότερα ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ που θα τους ανάγκαζε να λειτουργούν πλέον πιο νοικοκυρεμένα και όχι όπως λειτουργούν μέχρι και σήμερα.

Τι καταφέραμε?
• Ο σύνδεσμος οργανώθηκε, ίσως όχι τέλεια αλλά σίγουρα όσο ποτέ πριν στο παρελθόν.
• Όλα τα όργανα και οι αποφάσεις του Π.Σ.Α.Κ έβγαιναν μετά από «ΜΑΖΙΚΕΣ» αλλά και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» . Καταφέραμε να κάνουμε και πολλές αλλά και πολύ μαζικές συνελεύσεις που παρόμοιες τους δεν είχε γνωρίσει ο χώρος μας στο παρελθόν. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν πάντοτε υπήρχε ΑΠΑΡΤΙΑ κάτι που στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ποτέ και έτσι αποτελούσε «ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ»
• Να γίνουν γνωστά τα προβλήματα μας στο ευρύ μπασκετικό κοινό.
• Να ενώσουμε τους παίκτες όλων των κατηγοριών και να μην χωρίζεται ο χώρος μας σε παίκτες «σημαντικούς» και «ασήμαντους» (όπως πρόσφατα τους χαρακτήρισε ο κ. Βασιλακόπουλος).
• Εξαγγείλαμε κινητοποιήσεις, τις οποίες φυσικά αναστείλαμε μετά από ψεύτικες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις.

Έτσι φτάσαμε και στα τελευταία κρίσιμα γεγονότα στα οποία νοιώθω την ανάγκη να σταθώ για να ερμηνευτούν κάποια πράγματα που αφορούν στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον μου.

Το Δ.Σ του Π.Σ.Α.Κ προκειμένου να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση απεργίας ή μη, συνεδρίασε τον τελευταίο μήνα επίσημα 5 φορές και πάντοτε με απαρτία. Συγκεκριμένα τα 9 από τα 11 μέλη. Φυσικά μετά υπήρχε συνεννόηση και με τα μέλη που έλειπαν λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων και όχι επειδή προέβαλαν κάποια αντίθεση. Το ίδιο χρονικό διάστημα συγκλήθηκε 2 φορές η Εκτελεστική Επιτροπή (οι αρχηγοί όλων των ομάδων) της οποίας η πλειοψηφία ήταν επίσης υπέρ της απεργίας.

Έγιναν 2 μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις σε Θεσ/νίκη και Αθήνα (όλοι κατανοούν ότι δεν μπορούν να συνεδριάσουν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου όλοι οι παίκτες σε μια πόλη) . Οι Γ. Σ. είχαν συμμετοχή 175 μελών και με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά (ονομαστικά και με υπογραφή) αποφασίστηκε η απεργία.

Μετά από όλα αυτά και αφού όπως ήταν αναμενόμενο, η πίεση από την πλευρά του κ. Βασιλακόπουλο και του Ε.Σ.Α.Κ.Ε ήταν τεράστια, άρχισαν κάποιοι «συνάδελφοι» να τα «μαζεύουν» και προσπαθώντας να γλυτώσουν την απεργοσπαστική τους μελλοντική στάση, ανέλαβαν δράση προκειμένου να σταματήσουν την απεργία πριν καν αυτή γίνει.

Έψαχναν να βρουν αφορμές και τους έφταιγαν για πρώτη φορά διαδικασίες και πρόσωπα. Όταν δε, κατά την διάρκεια της απεργίας αποδοκιμάστηκαν, ένοιωσαν την ανάγκη να δικαιολογήσουν τη στάση τους δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

Πιστεύω ότι η παραίτηση μου είναι μονόδρομος που θα δώσει ίσως την ευκαιρία σε όλους αυτούς να κάνουν το καλύτερο για τον σύνδεσμό μας και για το Μπάσκετ χωρίς να τους δημιουργεί το όποιο εμπόδιο η «ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ» μου στάση.
Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργό μέλος του Π.Σ.Α.Κ και πρόθυμος να βοηθήσω».



Aνακοίνωση Λάζαρου Παπαδόπουλου

«Το Σάββατο μέσα σε ένα κλίμα έντασης που δημιουργούσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον χώρο μας και μέσα στην προσπάθεια μας να είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα, Έλληνες και ξένοι παίκτες μαζί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας οδηγήθηκα σε μία φραστική διένεξη με τον Νίκο Σταυρόπουλο.

Δυστυχώς η ένταση των στιγμών ήταν τόσο μεγάλη που οι αντιδράσεις ήταν συναισθηματικά φορτισμένες και έδιναν συνέχεια σε μία κατάσταση που οδήγησε στην ανακοίνωση μου (η οποία συντάχθηκε την επομένη στο γήπεδο του Ελληνικού περιμένοντας την σύρραξη με τα Μ.Α.Τ) μέσα σε συνθήκες έντασης και προχειρότητας .

Η ανακοίνωση αυτή αν και εξέφραζε το συναίσθημα της στιγμής, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει βαθύ ρήγμα ανάμεσα σε μένα και στους ανθρώπους του Π.Α.Ο.Κ που με στήριξαν και μου έδωσαν αμέριστα την αγάπη τους.

Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους αυτούς που πλήγωσα αλλά και αδίκησα επειδή πραγματικά σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας εκτίμησης και αξιοπρέπειας. Λυπάμαι πραγματικά και για άλλη μια φορά ΣΥΓΓΝΩΜΗ».

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Σταυρόπουλος για
Λάζαρο Παπαδόπουλο

«Θα πω όλη την αλήθεια για μία δύσκολη υπόθεση. Ο Λάζαρος μας ζήτησε τρεις φορές άδεια. Με ρώτησε ο προπονητής τι να κάνω και του είπα να του δώσουμε άδεια γατί ήταν σημαντικά τα ραντεβού που είχε. Μέχρι που την Δευτέρα είχαμε 10:00 το πρωί προπόνηση και εκείνος επέστρεψε στις εφτά από την Αθήνα, ράκος.

Στην διάρκεια της εβδομάδας πιέστηκα να κατεβάσουμε παιδική και εφηβική ομάδα. Είπα όχι δεν θα γίνει αυτό.

Στην Αθήνα κατεβήκαμε πλήρης. Μετά το βραδινό φαγητό του Σαββάτου ζήτησα από τους Έλληνες να μην εκθέσουν την ομάδα. Να απεργήσουν χωρίς να εκτεθεί η ομάδα. Από την πρώτη στιγμή δεν υπήρξε καμία πίεση από πλευράς μας. Καμία πίεση να μην συμμετέχουν οι Έλληνες αθλητές μας.

Την επόμενη ημέρα μετά το μεσημεριανό φαγητό, είχα την πληροφορία ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πίεζε τους πέντε ξένους να μην κατέβουν στο γήπεδο. Ενημέρωσα τους ξένους μας ότι αν δεν κατέβουμε στο γήπεδο θα τιμωρηθούμε με μηδενισμό, πρόστιμο πέντε χιλιάδων και μείωση βαθμών από μείον ένα μέχρι μείον έξι βαθμούς. Τους είπα ότι αν αυτοί συνέχιζαν τότε θα χάναμε την χρονιά μας. Το συνειδητοποίησαν και οι παίκτες.

Στο γήπεδο μας παρακάλεσε ο Λάζαρος να μην μπει κανείς στα αποδυτήρια εκτός του ιδίου και των ξένων. Αυτό διήρκησε 20 λεπτά. Ο Λάζαρος μας παρακάλεσε να μιλήσουν μόνοι τους οι ξένοι. Του είπα ότι και εγώ θέλω να τους μιλήσω, αφού έφευγαν οι Έλληνες. Ο Λάζαρος αρνήθηκε και είπε ότι θα παραμείνουν στα αποδυτήρια. Τότε πήρε τον λόγο ο ίδιος και μου εξήγησε ότι η απόφαση της ομάδας ήταν να μην παίξει κανείς.

Όταν τελείωσε ο Παπαδόπουλος είπα στους ξένους ότι θέλω να προστατέψω τον σύλλογο και αν κάποιος από εσάς τους ξένους δεν παίξει, τότε να ξέρετε ότι θα παρθούν μέτρα μέχρι και για διακοπή συμβολαίου. Τότε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος είπε λύσε το δικό μου συμβόλαιο. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια με έβριζε χυδαία. Δεν είχε καμία δουλειά ο Λάζαρος να πιέσει αφόρητα τους συμπαίκτες του να μην αγωνιστούν.

Τον πήραμε να παίξει και όχι να διοικήσει και να κάνει τα δικά του παιχνίδια στον ΠΑΟΚ. Μέσα στο ΟΑΚΑ δεν τον έβαζαν τον Λάζαρο και αυτό τελικά έγινε με δική μου μεσολάβηση στον αρχηγό της αστυνομίας.

Στην τιμή μου, λέω ότι κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν πίεσε τους Έλληνες να μην παίξουν.

Δεν θα ανεχόμουν να εκτεθεί η ιστορία του ΠΑΟΚ για οποιονδήποτε Λάζαρο. Στηρίξαμε πολλά επάνω του, αλλά για εμένα έχει αξία πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ. Είμαι υπερήφανος που πήρα αυτή την θέση.

Η απεργία είχε παταγώδη αποτυχία. Έφθασε να μην μιλάει με τους κολλητούς τους. Ο Λάζαρος αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ στον οποίο έγραψε μαύρη σελίδα. Νιώθω προδωμένος γιατί κάναμε θυσίες να έρθει να παίξει στον ΠΑΟΚ. Μακάρι να γυρίσει και εγώ να πάω σπίτι μου. Επειδή τον ξέρω, δεν πρόκειται να πάρει τον λόγο του πίσω.

Αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι την τελευταία στιγμή διασώσαμε την ομάδα. Όλοι εσείς θα μου λέγατε τώρα τι κάνατε; Γιατί τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Γιατί τον αφήσατε να αλωνίζει στην ομάδα; Τον Λάζαρο τον ενδιέφερε μόνο να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ για να πει ότι κάτι έκανε. Δεν είχε όμως κανένα δικαίωμα επάνω στους ξένους. Τον Λάζαρο τον πήραμε πέρυσι γιατί από όλες τις ομάδες του έφυγε σαν κυνηγημένος. Δεν μετανιώσαμε γι αυτό που κάναμε. Αποδείχθηκε λάθος. Αλλά ποιος να περιμένει ότι θα έκανε τέτοιο λάθος, μη υπολογίζοντας κανέναν».

Για τους λόγους που έφεραν τον Λάζο στον ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος ήξερε ότι ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ θα έρχονταν σε κόντρα με τα συμφέροντα της ΚΑΕ, ο κ. Σταυρόπουλος είπε:

«Δεν είχε ξεκάθαρο μυαλό να προστατεύσει την ομάδα και τους παίκτες. Μπέρδεψε τους ρόλους του. Ίσως να θόλωσε από την παταγώδη αποτυχία που είχε η απεργία».

Για το αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί νομικά εναντίον του Λάζου ο κ. Σταυρόπουλος είπε:

«Θα κάνω την εισήγησή μου και η διοίκηση θα αποφασίσει. Αυτός ο άνθρωπος έφθασε στο σημείο να εκβιάσει αθλητή του εφηβικού μας, κάτι που μου είπε ο πατέρας του παιδιού».

Για τον αντικαταστάτη του, ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε:

«Συζητήσαμε και ξέρουμε καλά ότι θα περάσουμε μία δύσκολη μεταβατική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι διέλυσε ο Λάζαρος. Η αγορά είναι δύσκολη».

Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα, ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε:

«Θα κληθεί σε απολογία ο Γιώργος Αποστολίδης που έκανε δηλώσεις ότι πιέστηκαν οι Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ να αγωνιστούν. Αυτό δεν ισχύει».

Ο team manager της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης:

«Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έκανε κανένα ραντεβού με παίκτες για να τους πιέσει να παίξε. Σεβαστήκαμε στο έπακρο τους αθλητές μας. Με τους ξένους από την Πέμπτη έγινε κουβέντα να μην παραταχθούμε στο γήπεδο. Αν δεν έπαιζε καμία άλλη ομάδα δεν θα παίζαμε και εμείς. Από εκεί και πέρα όμως εννιά ομάδες κατέβηκαν με πλήρες ρόστερ. Η μοναδική ομάδα που κατέβηκε με πέντε παίκτες για να σεβαστούμε τον αγώνα των παικτών ήταν ο ΠΑΟΚ.

Όλοι στην ομάδα αισθανόμαστε προδομένοι. Κάναμε τα πάντα για να είναι μαζί μας αυτός ο αθλητής, αλλά αυτός μας πρόδωσε. Πιο θα ήταν το κέρδος του ΠΣΑΚ αν δεν κατέβαινε ο ΠΑΟΚ και αν τιμωρούνταν ο ΠΑΟΚ; Δεν θα το αφήναμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω όλων. Οι ξένοι παίκτες μας ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση από την πίεση που ασκούσε ο Παπαδόπουλος. Αισθανόμαστε άσχημα αλλά είμαστε και δυνατοί να κάνουμε ότι χρειαστεί για να καλύψουμε την απουσία του οποιουδήποτε».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μιλιτάδης Κανώτας για Λάζαρου Παπαδόπουλου

"Είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δώσαμε τα πάντα για τον Λάζαρο. Κάναμε κάθε πιθανή υπέρβαση για τον φέρουμε στην ομάδα. Μας ξέσκισε ο Παπαδόπουλος. Παρακάλεσα τον Λάζαρο όταν του είπα ότι πρέπει να καταλάβει ότι παίζει στον ΠΑΟΚ. Να μην είναι η ομάδα του ΠΑΟΚ αυτή που θα την πληρώσει. Του τα είπα γιατί ήξερα τι έκανε με τους ξένους. Μου έκλεισε το μάτι και έφυγε. Βγάζει μία απόφαση ο Λάζαρος που ξεσκίζει τον ΠΑΟΚ. Τον ΠΑΟΚ που έκανε προσπάθεια να μηδενιστεί, όταν προδόθηκε από τους ίδιους τους φίλους του."

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...