17/10/10

oxyro N1.282





Λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον κ. Παύλο Δερμιτζάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή για την συμβολή του στην επίτευξη του ευρωπαϊκού μας στόχου και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην συνέχεια της καριέρας του».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αποχαιρέτησε τους παίκτες

"Χθες το βράδυ συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της ομάδας με την οποία υπήρχε μία άριστη συνεργασία. Ψάξαμε να βρούμε τον τρόπο για αν ανακάμψει η ομάδα γιατί αυτό επιβάλλεται. Ξέρετε τι είδους συναισθήματα έχω για τον ΠΑΟΚ και πόσο ο πρόεδρος νοιάζεται για το καλό της ομάδας. Ψάξαμε την καλύτερη λύση και λύσαμε τη συνεργασία μας όμορφα και ωραία όπως την ξεκινήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα είχαμε σκεφτεί και και προγραμματίσει.

Έμεινα μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, αισθάνομαι όμορφα, όμως, γιατί πέρασα από την οικογένεια ΠΑΟΚ τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής και πήρα μία κληρονομιά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε υψηλούς στόχους, είμαι δικαιωμένος γιατί ένα μεγάλο στόχο τον πετύχαμε με την ευρωπαϊκή πορεία μας. Περάσαμε στους ομίλους και έτσι ο ΠΑΟΚ ξαναφτιάχνει το όνομά του και πετυχαίνει και την οικονομική εξυγίανσή του. Αυτή η επιτυχία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη ζωή μου. Εκείνες οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες, πολύ ευχάριστες. Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν είχαμε ανάλογη πορεία γι΄αυτό πήραμε την απόφαση για λύση συνεργασίας για το καλό ομάδας.

Πριν δέκα μέρες είχα μιλήσει για ηλεκτροσόκ. Τελικά πήραμε από κοινού την απόφαση για λύση της συνεργασίας. Είχαμε άριστη συνεργασία, δεν υπήρχε τυπική σχέση προέδρου, προπονητή, αλλά και οι δύο σκεφτόμασταν το καλό της ομάδας. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο προπονητής και έτσι πήρε την απόφαση να ταράξουμε τα νερά. Ίσως ο προπονητής που θα έρθει να μπορεί να δώσει αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ.

Μίλησα και στους παίκτες και τους είπα ότι δεν μπορεί να χάθηκε το ταλέντο, η ποιότητα. Χάθηκε όμως η ομοιογένεια της ομάδας και η οικογένεια. Πρέπει όμως και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Η ομάδα είναι σε χρονικό σημείο που μπορεί να ανακάμψει. Στην Ευρώπη, η ομάδα είναι σε καλό σημείο και η πρόκριση θα παιχτεί στην Τούμπα. Πρέπει όμως να ανακάμψουμε και στο πρωτάθλημα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θεωρώ ότι κέρδισα πάρα πολλά. Κέρδισε και ο ΠΑΟΚ. Δεν έγινε μόνη της πορεία στην Ευρώπη, ούτε ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη που μου έδειξε και εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) γιατί θεωρώ ότι είχαμε καλή συνεργασία".







paok-oxyro - Παναθηναϊκός - Π.Α.Ο.Κ. - 1-0


Ο ΠΑΟΚ για μια ακομα φορα δεν μπορεσε να κανη το αφτονοητο.... είδαμε μια ομάδα άχρωμη, άοσμη και φλύαρη.

Παύλος Δερμιτζάκης

"Προετοιμαστήκαμε για να έρθουμε εδώ και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είχαμε όρεξη, διάθεση και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλό. Για εμάς δεν έπαιξαν ρόλο οι απουσίες του Παναθηναϊκού και ότι το ματς γινόταν κεκλεισμένων των Θυρών. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο κάναμε λάθη και δώσαμε ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει.

Στο ημίχρονο είπαμε ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε, αλλά να κρατήσουμε το σύστημα που είχαμε στην αρχή, γιατί το αποτέλεσμα ήταν ρευστό. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Προσπαθήσαμε και από τον άξονα και από τα άκρα να απειλήσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Στο τέλος, όμως, είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Για ακόμη ένα ματς δεν πήραμε τίποτα. Μας στεναχωρεί αυτό. Συγκεντρωνόμαστε για το ματς με την Βιγιαρεάλ. Εκεί, μοναδικός στόχος μας είναι η νίκη."

Για το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ: "Είναι θέμα κινήσεων μέσα στην περιοχή. Η μπάλα φτάνει εκεί που θέλουμε, αλλά από ένα σημείο και μετά μετράει και η ικανότητα των παικτών να κάνουν το κάτι παραπάνω."

Για τα σουτ που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ και έκανε ο Παναθηναϊκός: "Είναι καθαρά θέμα ικανότητας. Δε νομίζω ότι εμείς έχουμε τους παίκτες που θα ψάξουν τον χώρο για να κάνουν κάποιο σουτ."

Για την επόμενη ημέρα στην ομάδα: "Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε. Μετά θα συζητήσουμε. Δεν είναι ώρα τώρα να πεις κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα."

Ντάριο Κρέσιτς

«Σεβαστήκαμε πολύ τον αντίπαλό και δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, όταν και δεχθήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι μπορούμε και εμείς να παίξουμε μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε τελικά να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για το τι έφταιξε για την ήττα πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι δεν πήγε καλά, πρέπει να ξαναδούμε το ματς, να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε ενόψει της συνέχειας», ενώ αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια τόνισε: «Κακή ψυχολογία υπάρχει από τα αποτελέσματα, μας επηρεάζει η ήττα, είναι λογικό, αλλά αν καταφέρουμε και γυρίσουμε το υπάρχον κλίμα θα πάμε ψηλά».

Ερωτηθείς για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για το Europa League υπογράμμισε: «Χρειάζεται να ανακάμψουμε, μέσα από τις προπονήσεις για να πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα αλλά τα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε».

Πάμπλο Γκαρσία

Για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του "Δικέφαλου": "Η ομάδα είναι μπερδεμένη. Εμείς την φέραμε στην κατάσταση που βρίσκεται και εμείς πρέπει να την βγάλουμε. Είμαστε άνδρες και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να φέρουμε στην ομάδα και πάλι θετικά αποτελέσματα."

Για την εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Παναθηναϊκό: "Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, δεχτήκαμε ένα γκολ από τα 40 μέτρα, είχαμε ευκαιρίες να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η κατάσταση που υπάρχει δεν είναι σωστή, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο την διαχειριστούμε."

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

"Πρέπει να βρούμε τι φταίει, οι πέντε βαθμοί σαφώς δεν μας αρκούν. Είμαστε ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.
Είναι δύσκολη η κατάσταση που βιώνουμε, προσπαθούμε να την αλλάξουμε, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να γίνει αυτό.Δεν είναι θέμα ψυχολογίας και διάθεσης, αλλά και θέμα μυαλού και σώματος του κάθε παίκτη. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.Θα πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε για το πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν είναι καλό για την ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα μπροστά έτσι".

Βίκτορ Βιτόλο

"Παίξαμε τον Παναθηναϊκό στα ίσια. Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο, αλλά δεν τα καταφέραμε"

Λευτέρης Σακελλαρίου

"Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω. Η βαθμολογική θέση της ομάδας, δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στην αξία και την εικόνα μας."

Παναθηναϊκός:

Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

ΠΑΟΚ:

Κρέσιτς, Μπουσαΐντι, Γκαρσία, Βίτολο, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βεϊρίνια, Ίβιτς, Σακελλαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...