14/11/09

oxyro N999


paok-oxyro - ΑΠΟ paokultras
ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ
Τον Γ. Παντελάκη μπορεί να μην τον ζήσαμε οι περισσότεροι από εμάς λόγω ηλικίας , αλλά όλοι γνωρίζουμε ποιος ήταν από τους πατεράδες μας, αλλά και την τεράστια του συμβολή ειδικά στην δεκαετία του 70 στην χρυσή εποχή του Π.Α.Ο.Κ.
Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν ένας σημαντικός επιχειρηματίας, ένας μεγάλος παράγοντας που έφτιαξε την χρυσή ομάδα του ΠΑΟΚ, μα πάνω απ' όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος που φρόντισε, ακόμη και μετά θάνατον να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Και η δική του προσφορά έχει όνομα: «Β' Παιδιατρική Κλινικής στο παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη». Ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα που ίδιος φρόντισε να διαθέσει, δίνοντας όλη την προσωπική του περιουσία και χθες εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνική Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η δωρεά του έγινε γνωστή μόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου, αφού αυτή την εντολή είχε δώσει στον επιστήθιο φίλο του, Γιώργο Λυσσαρίδη αλλά και τη νόμιμη δικαιούχο της περιουσίας του, κ. Σούλα Τσακίρη που διατέλεσε για πάρα πολλά χρόνια γραμματέας του.
Οι εργασίες κράτησαν τρεις μήνες, κόστισαν 650.000 ευρώ και συνοδεύτηκαν από την αγορά δύο ασθενοφόρων αξίας 120.000 ευρώ. Όλο το κόστος καλύφθηκε από την περιουσία του Γιώργου Παντελάκη.
«Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος . Ένας άνθρωπος του αθλητισμού αλλά και με μεγάλη κοινωνική προσφορά. Μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι», δήλωσε η Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο πρόεδρος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρις Γάκης, επεσήμανε από την πλευρά του: «Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 50 νέες περιπτώσεις παιδιών με καρκίνο, που χρειάζονται περίπου 3 χρόνια θεραπείας. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο φιλοξενούμε 150 παιδιά. Είναι τεράστια η προσφορά του κυρίου Παντελάκη και είμαι σίγουρος πως η ψυχή του αγαλλιάζει». Παρόντες στα εγκαίνια ο Γιώργος Κούδας, ο Ζήσης Βρύζας, εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, αλλά και πλήθος κόσμου.
Αξέχαστος θα μείνει σε όλους...και φυσικά ένας άνθρωπος που μπορεί να έχασε άδικα την ζωή του, αλλά μ αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...