1/11/09

oxyro N986









paok-oxyro - ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ -1-0

Φερνάντο Σάντος

«Νομίζω ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι με μία ομάδα που ήθελε να κερδίσει και μία που δεν ήθελε να χάσει. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του παιχνιδιού. Εμείς το περιμέναμε αυτό. Ξέραμε ότι και οι 11 ποδοσφαιριστές της Ξάνθης θα ήταν πίσω από την γραμμή. Πραγματικά η Ξάνθη το έκανε αυτό. Είναι φυσικά μία επιλογή της ομάδας αυτής και μπορούμε να πούμε ότι στην αμυντική της λειτουργίας ήταν πολύ καλή.
Ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε με καλή ανάπτυξη και κυρίως από τα άκρα να μπει στην περιοχή. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κλασικές ευκαιρίες. Στο τέλος οι καλύτερες ευκαιρίες που είχαμε ήταν όταν η Ξάνθη ανέβαινε λίγο για να παίξει και γινόταν από μέρους μας βαθιές μπαλιές κυρίως προς τον Βιεϊρίνια που δύο φορές δεν μπόρεσε στο τσακ να πάρει την μπάλα. Η Ξάνθη δεν έφθασε καθόλου κοντά στα καρέ μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκαστήκαμε να κάνουμε την αλλαγή του Βιεϊρίνια και ήταν λογικό να ανοίξει το παιχνίδι από το άγχος και την φούρια του ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ. Η Ξάνθη σε αντεπιθέσεις δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Από την πλευρά μας και εμείς είχαμε δύο – τρεις καλές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ. Με τον Κουτσιανικούλη, τον Παπάζογλου, σε περιπτώσεις που επίσης η μπάλα περνούσε κοντά από την εστία της Ξάνθης. Το γκολ στο τέλος ήταν καρπός της θέλησης και της αποφασιστικότητας των παικτών. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Το γκολ δικαίωσε τις προσπάθειες μας γιατί θεωρώ ότι μόνο μία ομάδα ήθελε να κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο αυτό το ματς.
Η τύχη από μόνη της δεν θα σου φέρει κάτι. Αν δεν προσπαθήσεις δεν θα γίνει κάτι. Εμείς θέλουμε πάντα τη νίκη και προσπαθούμε γι΄ αυτή. Ακόμη και στο τέλος να δικαιώνονται οι κόποι μας, το θέμα είναι να πετύχουμε τον σκοπό μας. Αν κερδίζουμε δηλαδή στις καθυστερήσεις πρέπει να λέμε ότι είμαστε τυχεροί; Αν γίνεται αντίστροφα τι θα λέγαμε; Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που χάσαμε στο τέλος δεν ήμασταν άτυχοι; Τη νίκη πρέπει να την κυνηγάς. Αν δεν το πιστεύεις μέσα σου ότι μπορείς να δικαιωθείς, δεν μπορείς να κερδίσεις».
Aπογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε ο προπονητής

ΦΑΣΕΙΣ

12'-Σουτ εκτός περιοχής από τον Σορλέν, η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Γκσμπούρνινγκ.
28'- Ο Φωτάκης ξεκινάει -από θέση οφσάιντ- μία κούρσα, βγάζει συρτή σέντρα στην μικρή περιοχή της Ξάνθης, όμως την τελευταία στιγμή ο Βάλλας προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ.
39'- Δεξί βολέ του Σνάουτσνερ, ο Γκσμπούρνινγκ με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.
42'- Μετά από σέντρα του Πόϊ στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Χαλκιάς ίσα-ίσα αλλάζει πορεία στην μπάλα, πριν εκείνη φτάσει στον επερχόμενο Σουάνη που ήταν έτοιμος να σκοράρει.
57'- Ο Παπάζογλου βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Γκσμπούρνινγκ, όμως το πλασέ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.
66'- Σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί η Ξάνθη όταν ο Στρμπα βρέθηκε στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, η κεφαλιά που πήρε όμως κατέληξε στα χέρια του Χαλκιά.
71'- Όμορφη ατομική προσπάθεια από τον Πόϊ που βγάζει μόνο του απέναντι από τον Κρέσιτς τον Αμπένα, όμως το πλασέ του τελευταίου είναι πολύ μέτριο και δεν προβληματίζει τους γηπεδούχους.
85'- Φοβερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από κάθετη πάσα του Μουσλίμοβιτς στον Κουτσιανικούλη ο τελευταίος βγαίνει ανενόχλητος απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, κάνει το πλασέ όμως ο πορτιέρο της Ξάνθης διώχνει την μπάλα.
87'- Ο Πόϊ βγαίνει στην αντεπίθεση, μένει μόνος του με τον Κρέσιτς, όμως το σουτ που επιχειρεί καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
90+1'- ΓΚΟΛ! Σέντρα του Λίνο, ο Ίβιτς παίρνει την κεφαλιά, ο Γκσμπούρνινγκ διώχνει την μπάλα που όμως έχει περάσει τη γραμμή και έτσι το 1-0 για τον ΠΑΟΚ είναι γεγονός!

Π.Α.Ο.Κ.:
Μπρούνο Τσιρίλο, Κώστας Χαλκιάς (68' Ντάριο Κρέσιτς ), Μασιέλ Λίνο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Στέλιος Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς, Ολιβιέ Σορλέν, Γιώργος Φωτάκης (75' Ζλάταν Μουσλίμοβιτς), Αντελίνο Βιεϊρίνια (49' Βασίλης Κουτσιανικούλης), Θανάσης Παπάζογλου

Ξάνθη:
Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Θανάσης Κωστούλας, Σταύρος Σταθάκης, Γιάννης Παπαδημητρίου, Σπύρος Βάλλας, Κιμ Τζάγκι, Ζντένο Στρμπα, Κώστας Φλίσκας, Μάουρο Πόι, Οντάι Αλ Σαϊφί (66' Μάρτιν Αμπένα), Δημήτρης Σουάνης (85' Μανώλης Λιαπάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...