3/11/19

oxyro N 3.827
















9η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκος - 2-2

Για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τον βαθμό στο 95' με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια ...
Μπροστά σε 27.000 θεατές, ο Φερέιρα παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλη, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός, Στοχ στα χαφ και μπροστά τους οι Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Αμπέλ Φερέιρα:
Για το σημερινό αποτέλεσμα: «Την βαθμολογία θα την κοιτάξω στο τέλος του πρωταθλήματος, ο στόχος μας είναι στο τέλος να είμαστε πρώτοι. Κοιτάω την ομάδα μου και το πώς θα βελτιωθεί. Όσον αφορά τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα, τα δεχθήκαμε σε πολύ άσχημα σημεία. Ήταν μια καλή αντεπίθεση από τον Παναθηναϊκό το δεύτερο γκολ. Η αλήθεια είναι παίζει και ο αντίπαλος, που έχει ποιότητα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι ένα παιχνίδι λαθών».

Για την εικόνα του ματς: «Η ομάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και έχω να πω ότι ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ καλά, ωστόσο θεωρώ ότι η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες. Αυτό που μα έλειψε ήταν οι σέντρες, μας έλειψε το καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να βρούμε τους παίκτες που θα τελειώσουν τις φάσεις. Ειλικρινά αυτό που πιστεύω είναι ότι δείξαμε ότι σκεφτόμαστε ότι είμαστε ήδη νικητές και όταν σκεφτόμαστε τον στόχο και όχι το αποτέλεσμα, εκεί πιστεύω ότι το χάσαμε.
Αυτή τη στιγμή παίζουμε στο μισό από ότι μπορούμε και αν δούμε το δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος έφτασε δύο φορές στην περιοχή μας και την μία πέτυχε το γκολ. Είναι αδύνατο για μια ομάδα να μην δεχθεί μια ή δύο τελικές από τον αντίπαλο της. Η ομάδα είχε 17 τελικές και ο αντίπαλος τέσσερις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας πληγώνει το αποτέλεσμα γιατί σίγουρα θέλαμε να έχουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η αίσθηση μου ήταν ότι δεν θα χάναμε το παιχνίδι, παρόλο που δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα».

Για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ: «Βάλαμε τον Τσούμπα στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε με δύο επιθετικούς και τον Βιεϊρίνια να παίζει έναν ενδιάμεσο ρόλο, αλλά ήμασταν άτυχοι γιατί τις ευκαιρίες που είχαμε δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Σε κανέναν δεν άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά μου άρεσε η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα».

Για τους Βιεϊρίνια και Άκπομ: «Για εμένα είναι ευχή να έχεις παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια, μας δίνει μεγάλη ενέργεια και ποιότητα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο επιθετικούς, τον Τσούμπα και τον Σφιντέρσκι και είναι δύσκολο να παίξουν μαζί, ωστόσο όταν ο προπονητής βρίσκεται σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, επιλέγει να βάλει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, όπως έκανα με τον Βιεϊρίνια και τον Ελ Καντουρί. Μετά κοιτώντας το αποτέλεσμα, ρισκάρεις περισσότερο και δεν δίστασα να βάλω τον Τσούμπα».

Για τα λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ: «Κάναμε κάποια λάθη στην πρώτη φάση ανάπτυξης, που δεν τα συνηθίζουμε. Εγώ γνωρίζω έναν δρόμο για να ανταπεξέλθεις από τις δυσκολίες. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, μπορεί ο αντίπαλος να μην κάνει ούτε μια τελική ευκαιρία και να χάσεις το παιχνίδι».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ίσως... φοβάται να σουτάρει. Αν βάλει ένα γκολ και λυθούν τα πόδια του, θα δούμε έναν διαφορετικό Μπίσεσβαρ. Έχει υποδειγματική συμπεριφορά, στον Βόλο έδωσε την ευκαιρία στον Πέλκα να σκοράρει στα γενέθλια του και αυτό δείχνει πολλά».

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ντόουγκλας (64' Άκπομ), Μίσιτς, Λημνιός (46' Βιεϊρίνια), Στοχ (46' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σενκεφελντ, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάννης (68' Κολοβέτσιος), Ζαχίντ (70' Περέα), Μπουζούκης (81' Αποστολάκης), Μακέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου