28/2/17

oxyro N 3.024













"16" του Basketball Champions League

ΠΑΟΚ - Τενερίφη - 66-63

Για τη φάση των "16" του Basketball Champions League, 
o ΠΑΟΚ κάνοντας μια καταπληκτική εμφάνιση νίκησε στην PAOK Sports Arena με 66-63 την πρωτοπόρο της Ισπανίας και πλέον κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση πρόκριση.

Σούλης Μαρκόπουλος:
 "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, μπορώ να πω ότι ήταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, υπήρχαν βέβαια μερικές αδυναμίες στην άμυνά μας, η οποία ήταν το δυνατό στοιχείο που μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, είναι πρώτα ομάδα και μετά παίκτες, ξέρουν να παίζουν τόσο καλά στην άμυνα με διάφορα κόλπα και διαφορετικούς συνδυασμούς αμυντικούς και στην επίθεση να βρίσκουν τις αδυναμίες του αντιπάλου και να εκτελούν τόσο έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αλλά και όταν χρειάζεται και μέσα από τη ρακέτα. Το πιο σπουδαίο ζητούμενο σήμερα ήταν να παίξουμε με μυαλό, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Τενερίφη είναι μια ομάδα η οποία παίζει με το μυαλό σου, σε αποσυντονίζει και μετά βρίσκει εύκολους τρόπους να σε σκοτώσει"
Και συνέχισε λέγοντας: "Παρόλα αυτά κάναμε ορισμένα λάθη στην επίθεσή μας, οι αντίπαλοι έχουν γύρω στους 22 πόντους από λάθη δικά μας, αυτό είναι μεγάλο στοιχείο, αν δούμε την εξέλιξη του παιχνιδιού και το χαμηλό σκορ, σίγουρα είναι ένα αδύνατο σημείο για μας, στην όλη επιθετική μας δραστηριότητα. Αφήνουμε το παιχνίδι αυτό, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο, υπάρχει σίγουρα η πίεση και η κούραση των παικτών, πρέπει να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, να βρεθούμε φρέσκοι γιατί όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι πολύ δύσκολοι "
Σε ερώτηση αν είναι επιλογή να δίνονται τρίποντα στον αντίπαλο, απάντησε: "Νομίζω ότι πήραν λιγότερα τρίποντα από όσα πήραν στους άλλους αγώνες τους. Το θέμα δεν είναι αν παίρνεις το τρίποντο, αλλά με ποιον τρόπο παίρνεις το τρίποντο! Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις, αν είναι από περιφερειακές πάσες, αν είναι πάσες από μέσα από τη ρακέτα προς τα έξω, αν είναι τρίποντο που έρχεται από αιφνιδιασμό με ελεύθερο παίκτη, είναι διάφορες καταστάσεις. Εμείς θέλαμε να τους οδηγήσουμε σε άλλες καταστάσεις στις οποίες δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω πως αυτό το πετύχαμε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα"
Σχολιάζοντας το ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε στο πρέσινγκ των 4/4 της Τενερίφη, είπε: "Τέτοιο πρες 2-2-1 δεν πιστεύω ότι θα βρούμε ξανά, πιστεύω ότι κάναμε δύο λάθη στην αρχή όταν μας έπαιξαν έτσι και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στη συνέχεια του παιχνιδιού. Πήγαμε πιο σιγά στην εκτέλεση και αυτό δυνάμωνε την άμυνά τους και μας έδινε λιγότερο χρόνο στην επίθεση. Πιστεύω ότι δε θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα στο επόμενο παιχνίδι"
Για την καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο 2ο δεκάλεπτο με ένα σχήμα που δε συνηθίζεται, δήλωσε: "Ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού γίνονται οι διάφοροι σχηματισμοί μέσα στο παιχνίδι. Εκείνη τη στιγμή πίστευα πως αυτό το σχήμα θα μάς πήγαινε, θα μας βοηθούσε. Οι αντίπαλοι δεν ευστοχούσαν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, πηγαίνανε περισσότερο κοντά στο καλάθι, οπότε έπρεπε να δυναμώσουμε τον χώρο κάτω από τη ρακέτα και να τους δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα"
Σε ερώτηση τι θα κρατούσε από το σημερινό παιχνίδι και τι θα άλλαζε ενόψει της ρεβάνς στην Ισπανία, απάντησε: "Πολλά πράγματα δεν μπορείς να τ' αλλάξεις, όπως και το κατά πόσο θα μπορέσεις να έχεις διάρκεια σε αυτό το στιλ παιχνιδιού που έπαιξες, να το βελτιώσεις κιόλας, να μη τους δώσεις χώρο, είναι μια ομάδα η οποία τρέχει πάρα πολύ, σουτάρει με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας, παίκτες όπως ο Νο 34 (White), ο Νο 42 (Doornekamp) παίρνουν επτά τρίποντα σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο αν δείτε τα στατιστικά τους, με πάρα πολύ καλά ποσοστά. Ο Doornekamp έχει κοντά στο 42% ευστοχία, σίγουρα αυτά δεν πρέπει να τους τα δώσεις να τα κάνουν όπως θέλουν αυτοί. Για αυτό είπα νωρίτερα, αν θα πάρει ένα τρίποντο, πώς θα το πάρει! Πώς έχει συνηθίσει να παίρνει το τρίποντο και πώς θα του το δώσουμε εμείς. Και ένα δεύτερο, δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε, πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα αναπτύξουμε το επιθετικό μας παιχνίδι, ώστε να μη δώσουμε εύκολους πόντους στους αντιπάλους"
Για το αν θα υπάρξει rotation στο ματς του Σαββάτου: "Ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού γίνονται αυτά τα πράγματα, έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε αυτούς τους ρυθμούς από την αρχή της χρονιάς, ήδη κάναμε 37 παιχνίδια, όταν το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μόνο 26"
Για το ότι ο ΠΑΟΚ με απουσία βασικού παίκτη κέρδισε, αν αυτό σημαίνει πως μπορεί την πρόκριση στην Ισπανία: "Εκεί θα είναι ένα άλλο παιχνίδι, σας είπα ότι εμείς πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα καλύτερα από  όσο τα κάναμε εδώ. Σίγουρα θα είναι και αυτοί καλύτερα προετοιμασμένοι, θα διαβάσουν το παιχνίδι, θα το αναλύσουν, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα σας είπα. Δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση σε 20 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα, που είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Για να συμβεί αυτό χωρίς να έχουν πολύ μεγάλα ονόματα στο ρόστερ τους, πάει να πει ότι είναι ομάδα: Και όταν είσαι ομάδα, μπορείς να παίζεις και εκτός και εντός το ίδιο δυνατά"

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 57-46, 66-63

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 8, McFadden 9 (2), Miljenovic 4, Γλυνιαδάκης 4, Peiners 15 (1), Clanton 13

Τενερίφη: San Miguel 8 (2), Richotti, Niang 2, Bassas 2, Hanley 4, Kirksay, Grigonis 12 (1), Vazquez 4, Abromaitis 3, Μπόγρης 6, White 3, Doornekamp 19 (5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...