26/2/17

oxyro N 3.018








Basketball Champions League.

Παρτιζάν - ΠΑΟΚ - 78-82

Στην Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, κέρδισε την Partizan 78-82, για τα play offs του Basketball Champions League και πέρασε στους "16"...

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της σελίδας της στο facebook, με κείμενο που ανέβηκε σε τρεις γλώσσες, χαρακτηρίζει σαν εμπειρία ζωής τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν:

"Οι αγώνες με την Παρτιζάν ήταν μία εμπειρία ζωής για όλους εμάς που ζήσαμε από κοντά αυτά τα δύο παιχνίδια. Ευχαριστούμε την Παρτιζάν για την φιλοξενία στο Βελιγράδι, τους φιλάθλους για την θερμή υποδοχή στο γήπεδο και την εξαίρετη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και ευχόμαστε τα καλύτερα για την συνέχεια.
The games against Partizan were a life time experience for all those that got to watch both games up close. We thank Partizan for the hospitality , the great atmosphere and the warm welcome and wish our brothers all the best.
Utakmice sa Partizanom su bile prelepo iskustvo za sve koji su prisustvovali. Veliko hvala Partizanu na gostoprimstvu, na sjajnoj atmosferi i nasoj braci zelimo sve najbolje u buducnosti.

Σούλης Μαρκόπουλος
«Θέλω να ευχηθώ γρήγορη επάνοδο στους παίκτες που έλειπαν σήμερα από την Partizan. Ελπίζω να μπορέσουν να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις της ομάδας γιατί οπωσδήποτε τους χρειάζεται. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, καθώς οι φίλαθλοι δώσαν έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στο παιχνίδι και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που δύσκολα βλέπεις σε άλλα γήπεδα της Ευρώπης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευτήκαμε τις απουσίες και την κούραση των αντιπάλων. Παίξαμε καλό μπάσκετ και πιστεύω ότι για 37 λεπτά ήμασταν η ομάδα που άξιζε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Στα τρία τελευταία λεπτά όμως, χαλάσαμε όλη την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία στην Partizan να μπει μέσα στο παιχνίδι και να διεκδικήσει την πρόκριση. Τέλος καλό, όλα καλά για εμάς και συνεχίζουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Partizan και γρήγορη αποκατάσταση των τραυματιών, ώστε να επανέλθει η ομάδα στην κανονική της κατάσταση.
Νιώθετε ότι είστε μέλος μιας σημαντικής υπέρβασης: «Είναι μία νίκη που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αγωνίζεται σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και αυτό είναι κάτι θετικό, όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τη διοίκηση της ομάδας».
Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε καλά το δυναμικό παιχνίδι της Partizan: «Ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι ότι η Partizan είναι πολύ καλή στον συγκεκριμένο τομέα. Πιστεύω ότι τα παιδιά παίξανε πάρα πολύ καλά, καθώς εκμεταλλεύτηκαν ό,τι μας έδωσε η Partizan. Ήταν σε καλή μέρα και αρκετοί παίκτες με αποτέλεσμα να πετύχουμε αυτό που θέλαμε από την αρχή».
Για τα πολλά τρίποντα που επιχείρησε ο ΠΑΟΚ: «Έχει σημασία και το τι δίνει ο αντίπαλος. Είχαμε πρόβλημα κοντά στο καλάθι γιατί είναι πολύ σκληρή και ψηλή ομάδα. Πήγαμε σε πολλά τρίποντα, γιατί μας έδιναν πολύ χώρο μετά τα pick and roll».
Για το γεγονός ότι ο Nenad Miljenovic δεν έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο: «Ήθελα παίκτες που ήταν εύστοχοι από την γραμμή των βολών, επειδή πίστευα ότι η Partizan θα έκανε πολλά φάουλ».

Jordan Sibert:
"Αυτό που κάναμε σήμερα, ήταν απλά να αγωνιστούμε σαν ομάδα, ενωμένοι. Πιστεύω πως η συνολική μας παρουσία σαν ομάδα ήταν καταπληκτική απόψε".
Για την πρόκριση στους 16, υπογράμμισε:
"Ασφαλώς, η πρόκριση είναι κάτι το ιδιαίτερο για μας. Από την αρχή της περιόδου έχουμε ζήσει πολύ ωραίες στιγμές με την ομάδα και καταλαβαίναμε ότι η συμμετοχή στο Basketball Champions League, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θέλαμε να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στη διοργάνωση και τα καταφέραμε".
Για το ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα στα μεγάλα παιχνίδια, σχολίασε:
"Η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα παιχνίδια είναι κάτι που μας αρέσει. Αγωνιζόμαστε σαν ομάδα μέσα σε οποιαδήποτε έδρα, είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και δεν μας απασχολεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις κερκίδες. Πιστεύουμε πολύ ο ένας στην αξία του άλλου, κι αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο".

Thaddus McFadden:
«Βρήκαμε ενέργεια. Ήταν ένα ματς με δύο μεγάλες ομάδες που έδωσαν σκληρή μάχη. Δεν έχω να πω πολλά για το τέλος. Τους αφήσαμε να επιστρέψουν. Είναι εύκολο μετά από μια νίκη να δουλέψεις περισσότερο.. Είμαστε πολύ καλύτεροι από τα τελευταία λεπτά. Πρέπει να προχωρήσουμε και να δούμε τα λάθη μας»
Για τα τελευταία λεπτά:
«Δε θα πω ότι ήμασταν φοβισμένοι. . Κάναμε λάθη, παίρνω το σφάλμα επάνω μου. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό».
Για την απόδοση του:
«Με νοιάζει πιο πολύ η νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι έκαναν τη δουλειά τους, όλοι πάλεψαν και είχαν το ρόλο τους. Ήμουν ζεστός σήμερα, αλλά με ενδιαφέρει πιο πολύ η νίκη και όχι η ατομική μου απόδοση»
Για το αν ζήλεψε την ατμόσφαιρα:
«Όχι γιατί να ζηλέψω; Η ατμόσφαιρα ήταν σαν αυτή που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της Partizan είναι φανταστικοί όπως και του ΠΑΟΚ και μάλλον για αυτό είναι αδέλφια».

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-47, 50-64, 78-82

Partizan Belgrade: Robinson 7 (1), Ratkovica 2, Vrabac 8, Velickovic 19, Majstorovic 2, Bircevic 11, Andric 11 (3), Pot 11, Lukovic 7

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 12 (2), ΜcFadden 26 (7), Miljenovic 2, Γλυνιαδάκης 1, Sibert 16 (2), Peiners 15 (1), Clanton 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου