9/12/15

oxyroN2.676




9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup

ΠΑΟΚ - Avtodor Saratov - 104-99 

Για την 9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup, o Δικέφαλος κέρδισε στην PAOK Sports Arena, την Avtodor Saratov με 104-99 σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι...
Μετά το ματς την Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε και κόντρα στην Αβτοντορ... Ο "Δικέφαλος" κέρδισε τους Ρώσους με σκορ 104-99 (η ομάδα του Μαρκόπουλου είχε πάρει διαφορά 20 πόντων καθώς προηγήθηκε με 44-24) και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στο Eurocup.
Αυτό γιατί σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική οι "ασπρόμαυροι" κερδίσουν εκτός έδρας την -αδιάφορη- Λιέτουβος Ρίτας, θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης δίχως να νοιάζονται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα (επίσης τον ΠΑΟΚ τον βολεύει να χάσει η Μπεσίκτας από την Ζενίτ για να προκριθεί, ακόμη και με ήττα στην Λιθουανία).

Σούλης Μαρκόπουλος
«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Υπερέβαλλαν εαυτούς. Εκαναν μεγάλο παιχνίδ. Ηταν σε καλή μέρα ιδιαίτερα στην επίθεση και μέσα από την επίθεση, βρήκαμε ρυθμό. Πιστεύω ότι η Σάρατοφ είναι ίσως και η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα παίζει πάρα πολύ καλά, τόσο στο Eurocup όσο και στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο με το ρυθμό που δίνει, εμείς να αντιπαρέλθουμε καταστάσεις που δεν τις αντιμετωπίζουμε ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στην προπόνηση. Αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο σε αυτό το στυλ και όταν η ομάδα χρειάστηκε προσωπικό εγωισμό, να κάνει το κάτι παραπάνω, παρά τους τραυματισμούς, μπόρεσε και αντεπεξήλθε, βάζοντας μεγάλα σουτ.
Το ότι κερδίσαμε τα ριμπάουντ από την αυτή την ομάδα, το ότι ήμασταν πιο δυνατοί σε σουτ δύο πόντων, δείχνει ότι θέλαμε να παλέψουμε κοντά στο καλάθι. Αν παίζουμε έτσι, σίγουρα από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο και να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε».
Για το αν ο υψηλός ρυθμός του αγώνα ήταν μέσα από σχέδιο για τον ΠΑΟΚ: 
«Φυσιολογικά δεν πρέπει να μπεις στο ρυθμό των αντιπάλων. Όταν όμως έχεις έναν κλασσικό σουτερ, από τους καλύτερους στη Ευρώπη, όπως ο Βασιλειάδης, δε μπορείς να του το στερήσεις. Αν είναι σε καλή μέρα, τραβάει την ομάδα. Απλά όταν έχουμε 1-2 άστοχα σουτ, θα πρέπει να πάμε σε άλλο στυλ. Δεν έχουμε το ίδιο στυλ, με τη Σάρατοφ. Είναι η διάρκεια και η αντοχή να τρέχουν και να παίζουν άμυνα. Στην ανάλυση είδαμε ότι κάνει αιφνιδιασμό σε 3,5 δευτερόλεπτα… Είναι πολύ δύσκολο για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες στο δικό μας επίπεδο να την αντιμετωπίσουν. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να το σταματήσουμε. Ηταν τα σουτ, δημιούργησε μεγάλα ρήγματα ο Σοφοκλής και μας βοήθησε να πάρουμε ελεύθερα σουτ».
Για το πως θα αντέξει η ομάδα τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν (Παναθηναϊκό, Λιέτουβος, Λαύριο): 
«Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τους τραυματίες. Το ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, το ήξεραν και οι παίκτες. Μακάρι να συνεχίσουμε όπως σήμερα».

Τα δεκάλεπτα: 35-21, 49-44, 76-74, 104-99

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 16 (2), Λιάπης, Βασιλειάδης 27 (6),  Τσόχλας 9 (2), Δέδας 4, Μαργαρίτης, Σχορτσανίτης 27, Ντούβνιακ 2, Μάρκοβιτς 8, Χάτσερ 11 (3)

Αβτοντορ (Bασίλιεφ):  Στολ 21 (5), Λουκάσοφ 6 (2), Μπέκιεφ, Κλιμένκο 6, Τσάπελ 12 (3), Κολέσνικοφ 6 (1),  Μπρουκς 14 (1), Ζάμπελιν 13 (1), Πέτερσον 19 (3), Μακίεφ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου