10/12/15

oxyroN2.679























6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ - 0-1

Μπροστά σε 5.000 οπαδούς μας  για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ πήρε ιστορική νίκη στη Βεσφαλία επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 0-1...
Οι 5.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Γερμανία για το ματς με την Ντόρτμουντ είχαν όρεξη για... καζούρα, αν κρίνει κανείς από το σύνθημα που φώναζαν μετά από το τέλος του αγώνα. Έτσι, μετά το σφύριγμα της λήξης και το "διπλό" ακούστηκε το σύνθημα: 
"ΠΑΟΚ γ@@@ τον Λεβαδειακό γιατί αυτούς τους γράφουμε στα α@@@ μας τα δυο".

Ιγκόρ Τούντορ:
Για το παιχνίδι: «Αισθανόμαστε καλά. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα γιατί δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Ξέραμε ότι θα πρέπει να παίξουμε σφικτά 90 λεπτά όταν η Ντόρτμουντ θα έχει την μπάλα και να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας στην αντεπίθεση. Εμείς τα καταφέραμε, η Ντόρτμουντ όχι. Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για το πρεστίζ του συλλόγου. Αλλά πλέον επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και τον Λεβαδειακό».
Για την πετυχημένη αμυντική τακτική που ακολούθησε σήμερα ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει πρώτα να πω ότι είναι πιο εύκολο να ετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι όπου θα παίξεις αμυντικά και θα προσπαθήσεις να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Το πιο δύσκολο είναι όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου. Καλή νοοτροπία οι ποδοσφαιριστές, είμαι χαρούμενος και αν πρέπει να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα θα ήταν ο Τσίμιροτ, είμαι χαρούμενος, που κερδίζουμε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μας δώσει στοιχεία που μας έλειπαν. Εγώ επικεντρώνομαι στο παιχνίδι της Δευτέρας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον ψυχολογικό τομέα γιατί μετά από μία τέτοια νίκη είναι περίεργα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το αποτέλεσμα ως ώθηση και να μην εφυσηχάσουμε»
Γιατί δεν επετεύχθη ο στόχος της πρόκρισης: «Το έχω αναλύσει 3-4 φορές, δε νομίζω ότι χρειάζεται να το επαναλάβω».
Για τη σημασία αυτής της νίκης για τη συνέχεια της ομάδας: «Αυτή η νίκη δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κερδίσουμε την Δευτέρα. Πρέπει να πάμε εκεί, να προετοιμάσουμε ψυχολογικά τους παίκτες και να πάμε να κερδίσουμε».
 Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημερινό αγώνα: «Οι ποδοσφιαριστές πάντα ακούν τους οπαδούς και γνωρίζουν ότι είναι σημαντικοί».
Για την επιστροφή Όλσεν κάτω από τα δοκάρια λόγω του τραυματισμού του Γλύκου: «Τη Δευτέρα θα παίξει ο Ρόμπιν. Είμαι στεναχωρημένος για τον Γλύκο γιατί τον τελευταίο καιρό ήταν σημαντικός για την ομάδα. Αλλά οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου».
Για τη στιγμή του τραυματισμού του Γλύκου: «Ο Τζιόλης ερχόταν να ρωτήσει ποιος θα κάτσει γιατί είχαμε ολοκληρώσει τις αλλαγές, εγώ ρώτησα στον πάγκο ποιος είναι καλός τερματοφύλακας, ο Μακ μου είπε ο Σκόνδρας, αλλά δεν ήθελα γιατί είναι 1.70.  Σκεφτόμουν τον Σάμπο ή τον Τζιόλη, γιατί δεν ήθελα να χάσουμε έναν αμυντικό».
Για την επικέντρωση των ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι επαγγελματίες οι παίκτες. Δεν είναι εύκολο κάθε τέσσερις ημέρες να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Αλλά είναι και δική μου δουλειά γιατί κάθε νίκη μετράει,μέχρι το επόμενο παιχνίδι, που θα χάσεις ή θα φέρεις ισοπαλία».
Για το αν είναι η σπουδαιότερη στιγμή στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα: «Ναι είναι μία σημαντική νίκη, όπως και με την Χάιντουκ που πήραμε το Κύπελλο. Αλλά αυτή είναι η Ντόρτμουντ, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα».
Για ενδεχόμενη μεταφραφική ενίσχυση στην θέση του τερματοφύλακα: «Πιθανότατα όχι, γιατί ο Γλύκος σε έναν μήνα θα είναι πίσω»

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ:
Για το παιχνίδι και την παρουσία του Γλύκου: "Το σημερινό ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την ομάδα. Ο Γλύκος ήταν εκπληκτικός και μαζί του και όλη η άμυνα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού".
Για τον κόσμο υπογράμμισε: "Δεν περιγράφεται με λόγια η σημερινή του παρουσία. Η υποστήριξη που είχαμε σήμερα από τον κόσμο ήταν μοναδική, Σήμερα ήμασταν ομάδα. Αμυνθήκαμε συνολικά σαν ομάδα. Η νίκη μας είναι ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Αποδείξαμε πως όταν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Στην Ελλάδα βέβαια, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα"...

Γκάρι Ροντρίγκεζ:
"Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Σήμερα αμυνθήκαμε και επιτεθήκαμε σωστά!  Ήταν πολύ σημαντικό που κάναμε μια τόσο καλή εμφάνιση. Το κλειδί της νίκης μας ήταν η πολύ καλή οργάνωση που είχαμε στο παιχνίδι. Παίξαμε σωστά την αντεπίθεση,  όπως έπρεπε".
Σχολιάζοντας την παρουσία του κόσμου καθώς και την δική του παρουσία είπε: "Αφιερώνουμε τη νίκη μας στους οπαδούς μας, που ήρθαν για να μας υποστηρίξουν. Νομίζω πως θα μπορούσα κι εγώ να σκοράρω. Μου άρεσε πολύ το γκολ του Μακ. Ήρθε από έναν εξαιρετικό συνδυασμό και τελικά μας έδωσε τη μεγάλη νίκη".

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ (46' Βέιγκλ), Παρκ, Γκίντερ, Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνγκ), Στένζελ, Γιανουζάι, Ρόις (46' Μικιταριάν), Ράμος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Μυστακίδης (77' Ροντρίγκες), Μακ (66' Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο).

ΓΚΟΛ: 33' Μακ-
Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).
Βοηθοί: Πέτερ Αραβίτρα και Μίκο Αλακάρε (Φινλανδία).
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Άντι Μούνουκα και Ντένις Αντάμο (Φινλανδία).
Τέταρτος διαιτητής: Γιούκα Χόνκανεν (Φινλανδία).
Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτάνης (Κύπρος).
Παρατηρητής UEFA: Σεργκέι Λίιχ (Λευκορωσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου