28/5/15

oxyroN2.546





























 2ος τελικός πρωταθλήματος χάντμπολ

ΠΑΟΚ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ  - 29-29 - 35-35 (α΄παρ.) - 40-40  (β΄παρ.) -  3-0 (πεν.)

Νταμπλούχος Ελλάδος 2015 ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής και νταμπλούχος Ελλάδος. Στο PAOK Sports Arena μπροστά σε 3.000 κόσμο ο «Δικέφαλος» του Βορρά νίκησε 43-40 τον Διομήδη Άργους σε έναν συγκλονιστικό 2ο τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι μετά από κανονική διάρκεια και δύο παρατάσεις!

Ανακοίνωση ΑΣ ΠΑΟΚ
"Ο ΑΣ ΠΑΟΚ συγχαίρει το τμήμα Handball ανδρών, τους παίχτες, τον προπονητή, όλα τα στελέχη και τον έφορο κ. Πετρίδη Γρηγόρη για την κατάκτηση του νταμπλ.
Η ΠΑΟΚτσήδικη ψυχή που βγάλατε μέσα στο γήπεδο, μας έκανε όλους υπερήφανους. 
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ"

Αλέξης Αλβανός (MVP πρωταθλήματος και περιφερειακός ΠΑΟΚ): 
«Ήταν ο πιο ψυχοφθόρος τελικός στην καριέρα μου. Ήταν συγκλονιστικό παιχνίδι. Ανατρέψαμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας διαφορά 5 τερμάτων. Ήταν επική ανατροπή. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Διομήδη για την μάχη και στους δικούς μας για την νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα, το αξίζαμε. Χάρηκα για τον τίτλο του MVP, ειδικότερα που έρχεται σε αυτή την ηλικία, όμως MVP είναι όλη η ομάδα με αυτά που κατάφερε φέτος».

Νίκος Γεωργιάδης (τεχνικός ΠΑΟΚ): 
«Ήταν φανερό σήμερα ότι δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα της ήττας. Και στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στις παρατάσεις δείξαμε ότι θέλαμε πολύ τη νίκη και δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου υπερέβαλαν εαυτόν για να κερδίσουν σήμερα, αλλά αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Άργους, που ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Δεν ξέρω αν εμείς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τόσες αντιξοότητες θα μπορούσαμε να κρατηθούμε ως το τέλος στο ματς. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους αντιπάλους και τον θαυμασμό μου για την προσπάθειά τους. Για εμάς εξαρχής στόχος ήταν να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει δύο τελικούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όχι μόνο το κατάφερε αυτό, αλλά κατέκτησε δύο τίτλους. Ένιωθα ότι υπήρχε μία δύναμη από επάνω που μας έδινε τη σιγουριά ότι δεν θα χάσουμε. Βρεθήκαμε πολλές φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά νομίζω ότι για να κατακτήσεις τίτλους πέρα από την πίστη και τη θέληση χρειάζεται και τύχη. Θέλω να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου Αντώνη Τσολάκο και Αλέξη Ταρινίδη, αλλά και τον Γιάννη Ταμουρίδη που μας βοήθησε στην προετοιμασία της φυσικής κατάστασης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πολλά ευχαριστώ στο γιατρό της ομάδας, Κώστα Μαναβή, που μας βοήθησε πολύ φέτος σε συνεργασία με τους φυσιοθεραπευτές κ.κ. Σαντά και Μιχόπουλο. Δεν είχαμε προβλήματα απουσιών από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πολλά ευχαριστώ στον γενικό αρχηγό της ομάδας Νίκο Ζάγκα που ήταν δίπλα μας και προσπαθούσε να λύνει τα καθημερινά προβλήματα, στον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη και στον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή που διοικεί έναν από τους πιο υγιείς συλλόγους στην Ελλάδα. Αυτόν τον τίτλο τον αφιερώνω στον πατέρα μου, του το χρωστούσα μετά το κύπελλο και στη γυναίκα μου που πίστευε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο και από τον πιο αισιόδοξο φίλαθλο της ομάδας».

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 4-7, 7-9, 9-11, 13-14 (ημχ.), 16-17, 17-19, 19-22, 21-24, 24-29, 29-29 (ημχ.), 35-35 (α΄παρ.), 40-40 (β΄παρ.), 3-0 (πεν.)

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζαγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Τσίλης 7, Νικολαϊδης 1, Κοκκώνης 5, Ιωαννίδης 2, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 4, Αλβανός 11, Τσανακτσίδης, Τσακίρης 3, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Καραγκιοζόπουλος, Κεσίδης Σ. 6

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κυπραίος 4, Μεγαλοοικονόμου, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς 2, Νικολίτσας, Μούγιτς 4, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς 4, Σπέντζος 3, Ανανιάδης 2, Χαντέλης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 17, Σιμιτσής.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής

Κόκκινες: 21:12 Μεγαλοοικονόμου (τρία δίλεπτα), 30:00 Ντάσεβιτς (απευθείας- κρατήθηκε δελτίο), 51:50 Σαμαράς (τρία δίλεπτα), 61:47 Τσακίρης (τρία δίλεπτα), 75:00 Ανανιάδης (τρία δίλεπτα).

Δίλεπτα: 12-10, πέναλτι: 8/9-3/7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...