21/1/15

oxyroN2.450













3ης αγωνιστικής της φάσης των "32" του Eurocup

ΠΑΟΚ - Κίμκι -  78-82

Ο ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της φάσης των "32" του Eurocup,  έχασε στην Paok Sports Arena, από την Κίμκι με 78-82, σε παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες  τα έδωσε όλα, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά τελικά ηττήθηκε με διαφορά τεσσάρων πόντων, από μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα (βάσει του ρόστερ της)

Σούλης Μαρκόπουλος
"Ξέραμε πως είναι δύσκολο ματς. Η Κίμκι είναι μια δυνατή ομάδα. Μπήκαμε σε ορισμένες καταστάσεις δύσκολες στο πρώτο δεκάλεπτο και η Κίμκι έβαλε καλάθια από αιφνιδιασμό και από τρανζίσιον. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε καλύτερη άμυνα.  Στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά όχι τόσο έτοιμοι στην επίθεση και στο τέταρτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε άσχημα. Χάσαμε την συγκέντρωση, δεν είχαμε καλές επιλογές στην άμυνα και η αντίπαλος ομάδα ήταν δυνατή στα ριμπάουντ. Με 16 επιθετικά ριμπάουντ η Κίμκι και 15 περισσότερα από εμάς συνολικά, δύσκολα να κερδίσεις. Παρ' όλα αυτά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Προσπάθησαν απέναντι σε μια ομάδα με πολλά προσόντα. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους που έδωσαν δύναμη στους παίκτες και τώρα ετοιμαζόμαστε για το ματς με το Ρέθυμνο".
Για τα πολλά χαμένα ριμπάουντ: "Είναι θέμα συγκέντρωσης και θέμα timing για το πότε πρέπει να βγάλει τον αντίπαλο έξω από την γραμμή. Εχουν ψηλά κορμιά οι αντίπαλοι ενώ οι περιστροφές που κάναμε, έβρισκαν τους παίκτες σε μειονεκτική θέση".
Για το τι "κρατά" από το ματς και αν υπήρχε κάποιο κέρδος για τον ΠΑΟΚ: "Κάποιες φορές δεν γυρίσαμε την μπάλα όπως πρέπει αλλά παίξαμε καλό μπάσκετ κάποιες στιγμές σε άμυνα και επίθεση. Πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε".
Για το αν μειώνονται οι ελπίδες πρόκρισης μετά την ήττα από την Κίμκι: "Σίγουρα μειώνονται οι ελπίδες αλλά αν δεν μπορούνε να ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος".

Λάνγκφορντ:
"Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ηταν κλειστό ματς. Εχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε τέτοια παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε ή έστω να προσπαθούμε. Κάναμε κάποια λάθη στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Η σκέψη δεν ήταν σωστή σε κάποιες φάσεις και το εκμεταλλεύτηκαν γιατί είναι πολύ καλή ομάδα. Την άλλη εβδομάδα πάμε στην Ρωσία, είναι πολύ πιο δύσκολο αλλά θα παλέψουμε".
Για τη διπλή ανατροπή του παιχνιδιού:
"Για εμάς το παιχνίδι δεν τελειώνει αν δεν ακούσουμε τη κόρνα. Εχουμε χαρακτήρα, το έχουμε χτίσει οι παίκτες μεταξύ μας, μαζί με το τεχνικό επιτελείο. Εχουμε πάντα κατά νου ότι όσο και αν χάνουμε, τα παιχνίδια γυρνάνε. Δε με εκπλήσσει καθόλου. Το έχουμε χτίσει σιγά σιγά από την αρχή της σεζόν".
Για τα χαμένα ριμπάουντ:
"To ξέρουμε ότι δεν πήγαμε καλά. Αλλά ήταν γενικό το πρόβλημα όχι μόνο των ψηλών. Εχει πολύ δυνατά κορμιά η αντίπαλη ομάδα, έπρεπε να παλέψουμε για να πάρουμε το ριμπάουντ, δεν αρκούσε ένα απλό μπλοκ. Πρέπει να το δουλέψουμε και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε για την επόμενη εβδομάδα στην Ρωσία".
Για το γεγονός ότι τα κατάφερε καλά απέναντι σε ακριβότερους παίκτες από αυτόν:
«Το μπάτζετ είναι σημαντικό στις ομάδες γιατί δίνει τη δυνατότητα να έχουν περισσότερους διαθέσιμους παίκτες αλλά όχι απαραίτητα και καλύτερους. Δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά των άλλων. Βλέπω έναν αντίπαλο στο γήπεδο. Είτε παίρνει 1.000.000 δολάρια, είτε παίρνει 2 δολάρια εγώ αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τον κερδίσω".
Για το γεγονός ότι δε σκόραρε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο:
"Προσαρμόστηκε η άμυνα της Χίμκι, αλλά αρχισα να ψάχνω και εγώ την πάσα. Ο Κακαρούδης έκανε καλό παιχνίδι και ο Κάρτερ έπαιξε πολύ καλά. Αυτά αλλάζουν με τη ροή του αγώνα, δε μπορεί να πηγαίνει το ίδιο όλο το ματς".

Δεκάλεπτα: 16-24, 40-40, 54-57, 78-82

ΠΑΟΚ: Λάνγκφορντ 14, Λιάπης 2, Κάρτερ 17, Τσόχλας 8, Μαργαρίτης 6, Κακαρούδης 4, Βον 10, Όντουμ 6, Μπρέμερ, Σαλούστρος 2, Δέδας 5

Κίμκι: Ριζ 11, Λοβέρν 2, Πατέεφ 13, Ογκουστίν, Κοπόνεν 13, Πόποβιτς 10, Βλιάτσεφ 6, Ντέιβις 6, Μόνια 5, Χόνεικατ 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...