14/1/15

oxyroN2.444
















32" του Eurocup (2η αγωνιστική)

ΠΑΟΚ - Candu 78-77

Ο ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της φάσης των "32" του Eurocup κέρδισε στην εκπνοή, στην Πυλαία, την ιταλική Candu με 78-77...

Σούλης Μαρκόπουλος
«Συγχαρητήρια στους παίκτες που έπαιξαν ως το τέλος και πήραν αυτή τη μεγάλη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα. Στους περισσότερους τομείς ήμασταν καλύτεροι, αλλά οι αντίπαλοι ήταν πιο δυνατοί κοντά στο καλάθι, κέρδισαν τη μάχη και αυτό τους επέτρεψε να έχει προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Ξέρουμε ότι αυτή η φάση είναι πολύ δύσκολη, αλλά οι παίκτες δείχνουν θέληση, βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, το πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω και για αυτό δικαιώνονται. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Εχουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο σε μια δύσκολη έδρα και θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και βοηθάνε πολύ στην επιτυχία της ομάδας.
Για το τρίποντο του Δέδα: «Ο Δέδας είχε 0/3 μέχρι τότε αλλά είναι πού εύστοχος παίκτης. Ηταν να εκτελέσει ο Τσόχλας, ο Δέδας ήταν η δεύτερη επιλογή εφόσον έκλειναν τον Απόλλωνα. Στην πρώτη φάση βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει».
Για το αν ήταν καλή επιλογή να σουτάρει ο Δέδας στο τελος: «Αν μπαίνει το καλάθι είναι καλή επιλογή. Ο Δέδας στις προπονήσεις βάζει 23/25 από διαφορετικές θέσεις. Είναι ο πιο εύστοχος μας παίκτης, αν δεν το πάρει αυτός το τρίποντο ποιος θα το πάρει;»
Για τις σκέψεις του στα τελευταία λεπτά: «Δε μπορείς να σκεφτείς απλά είπαμε ότι θα παίξουμε με αλλαγές σε όλα τα σκριν για να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα. Ηταν πολύ επιθετική η άμυνα μας για να κάνουν κάποιο λάθος και να πάρουμε τη μπάλα αν μπορούσαμε».

Για το τι σημαίνουν τέτοιες νίκες στο τέλος: «Κάθε νίκη σου δίνει πολλή μεγάλη δύναμη να συνεχίσεις. Από εκεί και πέρα όταν πιστεύεις σε κάτι, το κυνηγάς μέχρι τέλους. Πολλές φορές βοηθά και η τύχη. Εμείς θέλουμε να τελειώνουν τα παιχνίδια πιο νωρίς από τις τελευταίες επιθέσεις».

Μαρκ Κάρτερ 
Για το πώς ήρθε αυτή η νίκη σήμερα:
«Δεν τα παρατάμε ποτέ. Παίξαμε πολύ δυνατά, Είχαμε τη μπάλα στο τέλος, είχαμε τον καλύτερο σουτέρ ίσως του ελληνικού πρωταθλήματός και κατάφερε να βάλει αυτό το σουτ με το οποίο κέρδισε η ομάδα μας».
Για τη διαφορά που είχε φτάσει στο -9 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος:
«Το γεγονός ότι χάναμε εννιά πόντους σε σημαίνει ότι θα τα παρατούσαμε. Παλέψαμε ως το τέλος και πιστεύαμε ως το τέλος ότι θα το καταφέρουμε».
Για το καλάθι που πέτυχε στο τέλος και άστοχα τρίποντά του:
«Ημουν εκνευρισμένος γιατί δεν έβαλα ελεύθερα και κρίσιμα σουτ. Αλλά η νοοτροπία μου είναι ότι δεν πρέπει να σταματάς ποτέ. Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου δε θα μπορούσα να βάλω ένα δύσκολο καλάθι στο τέλος. Ο Απόλλων μου έδωσε τη μπάλα, έτσι έχουμε μάθει να παίξουμε. Πρέπει πάντα να είσαι επιθετικός. Άλλες φορές τα βάζεις, άλλες φορές όχι αλλά αυτό είναι το μπάσκετ».
Για το τι είπε με τον Χαραλαμπίδη και αν τον βοήθησε:
«Όταν βγήκα από το παιχνίδι πήγα για να μιλήσω με τον Κώστα. Στο πρώτο ημίχρονο μου έδωσε κάποιες συμβουλές να εκμεταλλευτώ τις αδυναμίες των αντιπάλων και πώς να σκοράρω περισσότερο. Το κάνει συνεχώς και με άλλους παίκτες και είναι αναζωογονητικό να παίρνεις οδηγίες από κάποιον που είναι βετεράνος του παιχνιδιού και βοηθάει πολύ».
Για το αν αυτή η νίκη σημαίνει κάτι περισσότερο:
«Δεν το βλέπω ως μια ακόμα νίκη. Το βλέπω ως ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα και δεν τα παρατήσαμε. Μας δίνει καλό μομέντουμ για το επόμενο παιχνίδι και κάθε ματς μετράει. Κατά τη γνώμη μου, έχει σημασία η νίκη ή η ήττα αλλά παίζει ρόλο και το πώς παίζεις. Αν κάναμε αυτά που έπρεπε, αν εφαρμόσαμε όσα μας είπε ο προπονητή μας και παρόλο που κερδίσαμε στο τέλος ξανά, κρατάω τη νίκη και το έφτασε αυτή, στο τέλος».

Δεκάλεπτα: 20-24, 38-34, 57-54, 78-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Κάρτερ 9, Κακαρούδης 11 (3), Τσόχλας 11 (7 ασίστ), Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 8, Όντουμ, Βον 6, Μπρέμερ 2, Σαλούστρος 6 (1).

Καντού (Σακριπάντι): Τζόνσον-Όντομ 14, Φελντίν 9, Αμπάς, Λαγκάνα, Τζόουνς 16 (9 ριμπ.), Σερμαντίνι 6 (6 ριμπ.), Χόλις 6 (2), Μπούβα 7 (1), Τζεντίλε 5, Ουίλιαμς 14 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...