9/1/15

oxyroN2.438













Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα, ο οποίος υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιό του που έχει ισχύ ως τις 30/6/2017!

O Κριστιάν Νομπόα γεννήθηκε στις 09.04.1985 στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των οκτώ ετών στις ακαδημίες της Φιλαμπλάνκο κι έπειτα σ’ εκείνες της Ελ Νασιονάλ πριν τον αποκτήσει η Εμελεκ σε ηλικία 16 ετών.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία ήρθε στις 22.02.004 στη νίκη της Εμελεκ επί της Ελ Νασιονάλ. Παρά το μικρό της ηλικίας του ο Νομπόα καθιερώθηκε άμεσα στην 11άδα από τον Νέστορ Κραβιότο χάρη στο μυαλωμένο και γεμάτο ουσία παιχνίδι του που πολύ γρήγορα τον κατάστησε έναν από τους ηγέτες της ομάδας. Στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν ο Νομπόα έφτασε τις 25 συμμετοχές, ενώ σημείωσε και τρία γκολ, ενώ στην καριέρα του εκεί συμπλήρωσε 89 συμμετοχές και 8 γκολ.

Με την κλήση του στην Εθνική Εκουαδόρ, το 2007 ήρθε και η μεταγραφή του στην Ευρώπη. Ο Κουρμπάν Μπερντίγιεφ της Ρούμπιν Καζάν ταξίδεψε μέχρι την Ισπανία για να τον συναντήσει και να τον πείσει να μεταγραφή στην άσημη τότε ρώσικη ομάδα και τα κατάφερε. Ο Νομπόα απέρριψε προτάσεις από Κολομβία, Βέλγιο και Πορτογαλία και ετοίμασε βαλίτσες για το παγωμένο Καζάν.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες προσαρμογής, ο 29χρονος μέσος καθιερώθηκε άμεσα στην 11άδα και έγινε ο κινητήριος μοχλός της Ρούμπιν που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα (2008, 2009). Χαρακτηριστικό της αποδοχής του είναι πως έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία του συλλόγου που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στη Ρωσία ο Νομπόα κατόπιν προτροπής του Μπερντίγιεφ προσάρμοσε το παιχνίδι του στο ευρωπαϊκό στυλ δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα και στο ανασταλτικό κομμάτι κι έγινε ένας ολοκληρωμένος box to box μέσος με την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι, να ορίζει το ρυθμό ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, να πατάει περιοχή και όταν έχει την ευκαιρία να τελειώνει τις φάσεις με όπλο το πολύ καλό σουτ του. Το σημαντικότερο γκολ του, πάντως, ήρθε από το σημείο του πέναλτι και χάρισε στη Ρούμπιν τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα του αγαπημένου του Τσάβι. Συνολικά μέτρησε σε όλες τις διοργανώσεις 140 συμμετοχές, με 27 γκολ και 14 ασίστ με τη φανέλα της Ρούμπιν, δυο εκ των οποίων τις σημείωσε εναντίον του ΠΑΟΚ για το Europa League (2-2 στο Καζάν, 1-1 Τούμπα).

Το 2012 κι αφού η Ρούμπιν είχε απορρίψει προτάσεις από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Ντόρτμουντ και η Νάπολι για την μεταγραφή του, η Ντιναμό Μόσχας πλήρωσε 8 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στη Μόσχα, όπου επίσης, ήταν βασικός κι αναντικατάστατος και παρέμεινε μέχρι τώρα οπότε ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του, μετρώντας 92 συμμετοχές, 12 γκολ και 11 ασίστ.

Παράλληλα, μετράει ήδη 48 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Εκουαδόρ, με την οποία συμμετείχε και στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ο Κριστιάν Νομπόα, γιος της Σόνιας και του Φερνάντο, έχει δύο αδέρφια, τον Ρομπέρτο και τον Νταβίν που επίσης ασχολείται με το ποδόσφαιρο και παίζει στην Εμελεκ. Είναι παντρεμένος με την Ολια Ρομάνοβα και έχει δύο παιδιά, τον Κρίστοφερ και τον Λούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου