13/5/14

oxyro N2.255















Τι κατάφεραν οι ομάδες του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ το PAOK24  κάνει τον απολογισμό

O Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ είχε έξι τμήματα στις κορυφαίες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, τα περισσότερα από κάθε άλλο σύλλογο.

Φέτος οι τίτλοι ήρθαν από τις γυναίκες, με τις ομάδες χάντμπολ και ποδοσφαίρου να κατακτούν το Κύπελλο Ελλάδος.

Η γυναικεία ομάδα του χάντμπολ και η ανδρική του πόλο ήταν οι μόνες που κέρδισαν ευρωπαϊκά εισιτήρια.


ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ:
Με το πιο χαμηλό μπάτζετ των τελευταίων ετών, η ομάδα κατετάγη 5η στο πρωτάθλημα, έμεινε εκτός πλέι οφ και εκτός Ευρώπης για τη νέα περίοδο, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς και άδοξα από την Αναγέννηση Βύρωνα, ενώ στο Challenge Cup γνώρισε δύο ήττες από τη λευκορώσικη Βικτόρια Ρέτζια. Τον Ιανουάριο υπήρξε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, με τους Γεωργιάδη – Τσολάκο να αντικαθιστούν τους Υετίων – Γκαγκανά. Το πλέον επιτυχημένο ανδρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το μοναδικό που έχει φέρει τίτλους στο σύλλογο την τελευταία δεκαετία, φωνάζει ότι χρειάζεται ενίσχυση για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ μιλούσαν για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα διεκδικούσε τίτλους, αλλά όλα πήγαν στραβά, παρά το γεγονός ότι μπήκαν χρήματα από τη χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός». Η συγκεκριμένη χορηγία προκάλεσε αντιδράσεις στον κόσμο, με οπαδούς να διαμαρτύρονται σε κάθε ευκαιρία. Αξιοσημείωτο ότι στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισαν πέντε διαφορετικοί προπονητές (Καζάζης, Λεώνης, Γιαμακίδης, Στράντζαλης και Γιάτσης). Στο League Cup η  ομάδα αποκλείστηκε νωρίς, από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ηττήθηκε στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα κατετάγη έκτη χάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τον Παμβοχαϊκό. Το highlight της σεζόν ήταν η ευρωπαϊκή πορεία και η παρουσία στην προημιτελική φάση του CEV Cup, όπου αποκλείστηκε από τη γερμανική Μπιουλ.

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και συμμετοχή στο Eurocup της επόμενης περιόδου. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη ήταν αχτύπητοι και ο Δικέφαλος πάλεψε με τον Παναθηναϊκό για την τρίτη θέση, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ήταν μία και δύο ταχύτητες πίσω. Πολλά τα γηπεδικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε στον πρώτο γύρο να έχει έδρα το κολυμβητήριο της Καβάλας, καθώς το Ποσειδώνιο δεν είχε άδεια διεξαγωγής αγώνων, ενώ και οι ώρες προπόνησης στην μισή πισίνα του Ποσειδωνίου δεν επαρκούσαν και δυσκόλευαν τη δουλειά του Πάνου Βέργου. Στο Κύπελλο η ομάδα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Νηρέα Λαμίας.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος η χρονιά ξεκίνησε με στόχο το νταμπλ. Με αρκετά νέα πρόσωπα και πάντα τη Γρηγορία Γκόλια στο τιμόνι, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε αρχικά την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη αποκλείοντας τη βουλγάρικη Ετάρ για το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη ρουμανική Κλουζ. Στα μέσα της σεζόν η ομάδα χτυπήθηκε από ατυχίες με τις Προκοπίδου (πρώτη σκόρερ) και Ανθίτση (καλύτερη αμυντικός) να παθαίνουν ρήξεις χιαστών και να χάνουν τη σεζόν. Ο ερχομός της Κορέια δεν άλλαξε τα δεδομένα και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στους ημιτελικούς από τη Νέα Ιωνία και έμεινε στην τρίτη θέση, χάνοντας και την τερματοφύλακα Τζέριτς με ρήξη χιαστού. Η σεζόν όμως, έκλεισε ιδανικά, καθώς στο κλειστό του Μακροχωρίου ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος νικώντας μετά από συγκλονιστικό αγώνα την Αναγέννηση Άρτας με 22-20.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κακή χρονιά, που ολοκληρώθηκε με όμορφο τρόπο. Το καλοκαίρι στο Τσάμπιονς Λιγκ επήλθε πρόωρος αποκλεισμός και στη συνέχεια αθλήτριες κατηγόρησαν τη διοίκηση του ΑΣ για αδιαφορία. Κατά τη διάρκεια της σεζόν έγιναν τραγελαφικά πράγματα, με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο αγώνες στα χαρτιά (με Εργοτέλη στην Κρήτη και Αμαζόνες στη Δράμα) λόγω ερασιτεχνικών χειρισμών, ενώ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τη Δράμα δεν αγωνίστηκε η καλύτερη παίκτριά του (Ντιμιτρίεβιτς) καθώς δεν είχε ανανεωθεί η άδεια παραμονής και το δελτίο της. Με αυτά ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα που κατακτούσε επί οκτώ χρόνια. Στο Κύπελλο όμως, η ομάδα έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου νικώντας στον τελικό τις πρωταθλήτριες Αμαζόνες Δράμας με το εμφατικό 4-1, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να παραμένει πρωταγωνίστρια. Μήπως η ΠΑΕ κάποια στιγμή θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική αυτής της ομάδας και να επενδύσει στις γυναίκες;

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ: Η σεζόν δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε να παλεύει στα πλέι άουτ με τον Κρόνο. Στο κρίσιμο τρίτο και τελευταίο ματς η ομάδα κέρδισε την παραμονή της και τελικά πήρε την 8η θέση στην Α1 σε σύνολο 10 ομάδων, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από τον Πρωτέα Βούλας. Στα highlights της σεζόν οι μεγάλες νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Αθηναϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου