19/5/14

oxyro N2.260
















 
Τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. 

«πρώτος στο γήπεδο, δεύτερος στα χαρτιά»

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός -1-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό  στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει την παρουσία του στα πλέι οφ του Europa League, χάρη σε ένα γκολ του Σέρβου, και τερμάτισε πίσω από τους "πράσινους" στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Λίνο είναι ο μεγάλος νικητής του βραβείου "Πλάτωνας Φορόπουλος" με ποσοστό 30% και 1729 ψήφους. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, προτίμησε τον Βραζιλιάνο μπακ ως MVP της φετινής σεζόν, δείχνοντας για ακόμη μία φορά την εκτίμηση που τρέφει προς το προσωπό του.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την τελευταία αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0
Ατρόμητος - Αστέρας 3-1

Η βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 11
2. ΠΑΟΚ 10
3. Ατρόμητος 7
4. Αστέρας 7

Γιώργος Γεωργιάδης
"Θα μιλήσω πρώτα για τα πλέι οφ. Γνωρίζαμε για την τιμωρία μας μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου. Η ποινή σήμαινε ότι δεν θα είχαμε περιθώριο λάθους και ότι θα θέλαμε τέσσερις νίκες. Καμιά ομάδα δεν έχει πετύχει μέχρι τώρα τέτοιο σερί νικών που. Δεν είχαμε περιθώριο για κανένα λάθος. Φτάσαμε τα 61 παιχνίδια, τα πλέι οφ είναι μία κουραστική διαδικασία. Οταν έχεις περιθώριο ενός λάθους είναι δύσκολα, πολλές φορές όταν αυτό το λάθος δεν έρχεται, ένας προπονητής μπορεί να κοιτάξει καλύτερα τις επιλογές του. Παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη κι έτσι τερματίσαμε στην δεύτερη θέση στα χαρτιά. Θα πείτε σήμερα ότι ο Παναθηναίκός ήταν αδιάφορος, αλλά εμείς θέλαμε σήμερα να είναι τελικός στον αγωνιστικό χώρο", είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:
Για τους στόχους που τέθηκαν όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: "Είχα έναν ενεργό ρόλο φέτος στην ομάδα. Με έκανε την τιμή ο προηγούμενος προπονητής να μου τον προσφέρει. Ηταν ένα μεγάλο όνομα ο Στέφενς, ολο αυτό το διάστημα μου ανατέθηκαν στην ομάδα στόχοι. Ο πρώτος στόχος ήταν να κερδίσουμε το Κύπελλο και μετά να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Εμείς κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος, αυτό στον τελικό. Εκεί ο προπονητής έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, γνωρίζω τι δεν πήγε καλά σε εκείνο το ματς. Με τις απουσίες που είχαμε εκείνο το βράδυ. Είναι όπως θέλει να το δει κανείς. Το διάστημα ήταν πολύ μικρό από τότε που ανέλαβα, δύο μηνών, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Σίγουρα και η διαιτησία δεν ήταν μαζί μας. Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πείσω παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και είναι δανεικοί να παίξουν για την ομάδα, γνωρίζοντας ότι αύριο μπορεί να μην είναι στην ομάδα"
Για το εάν θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ: "Είναι υποθετική ερώτηση, δεν μπορώ να απαντήσω"
Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έβαλε βάσεις για την επόμενη σεζόν: "Δεν θα διαφωνήσω. Ας δούμε το παράδειγμα του Παναθηναϊκού που είχε ξεκάθαρο πλάνο και το στήριξε. Θέλει εμπιστοσύνη απ' όλους. Πέρασε δυσκολίες, το στήριξε και πέτυχε. Πρέπει να βρούμε ένα πλάνο και να το στηρίξουμε μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ, ο Πράνιτς. Καταλαβαίνεται ότι του ΠΑΟΚ το οικονομικό είναι καλύτερο. Εάν φέρεις αυτούς τους παίκτες στον ΠΑΟΚ, όμως, όλοι θα γκρινιάζουμε"
Για την επόμενη μέρα του στον ΠΑΟΚ: "Δεν γνωρίζω το μέλλον μου, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Σε ένα μικρό διάστημα καταφέραμε και πήγαμε την ομάδα σε έναν τελικό μετά από 11 χρόνια. Κάτι είναι κι αυτό, πολλοί παίκτες κέρδισαν εμπειρίες. Ηταν το χειρότερο βράδυ της προπονητικής μου καριέρας"
Για το πλάνο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: "Θα πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι και να τα βάλουν κάτω. Θέλεις μικρό, μεσαίο μπάτζετ και να μην φτάσεις τον Γενάρη και να κάνεις μπαλώματα με ακριβές μεταγραφές. Μακάρι να έχεις παίκτες όπως ο Ινσαουράλδε που ήταν δανεικός, αλλα ήταν σωστός. Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι για να τρέξει το πράγμα. Κάθε άνθρωπος σε μία σωστή θέση, ώστε όλοι να ξέρουν τι κάνει ο καθένας. Κι εσείς κάποια απ' αυτά που γράφεται είναι αλήθεια, κάποια είναι ψέματα. Είναι λογικό να μπερδεύεστε κι εσείς κι ο κόσμος"
Για τα λάθη που έγιναν: "Ολοι κάνουν λάθη κι εγώ έκανα λάθη. Εγώ έκανα λάθος στον τελικό Κυπέλλου. Εμείς φανήκαμε ανέτοιμοι εκεί. Ασχοληθήκαμε πολύ με τον ημιτελικό. Χάσαμε πολύ ενέργεια. Εμείς δεν δείξαμε σταθερότητα σε καμία στιγμή της χρονιάς, δεν δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να τρέξουμε σερί με νίκες"
Για το διαζύγιο με τον Στέφενς: "Εγώ του είμαι ευγνώμων, έχουμε επαφή ακόμη και τώρα. Δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε, ίσως δεν τον βοηθήσαμε κι εμείς. Δεν πέτυχε ούτε αυτός σε εμάς. Σαν οργανισμός δεν είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε. Αν λέγετε Στέφενς ο προπονητής μπορεί να κάνει πέντε ήττες, αν λέγετε Γεωργιάδης μπορεί να κάνει μία. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες στον ίδιο, όλοι φταίμε"
Για τις εισηγήσεις του στον Ιβάν Σαββίδη: "Μου ζητήθηκε μία έκθεση για το αγωνιστικό και για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Και να μην μου το ζητούσε θα του παρέδιδα μία έκθεση με τα προσωπικά μου πιστεύω"
Για το εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εφόσον δεν διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Πρέπει να έχεις δύο με τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους, αν υπάρχει κόντρα διαιτησία. Μην πάτε μακριά, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δόθηκε ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις. Ξέρουμε κι εμείς τα λάθη μας. Ας μας πουν όμως από που ξεκινούν οι εντάσεις. Η αφαίρεση βαθμών είναι εξοργιστική. Αν αυτή η τιμωρία είναι η απαρχή για καλύτερο ποδόσφαιρο, μακάρι να είναι η αρχή ο ΠΑΟΚ"
Για την αποχώρηση Τσιστιακόφ: "Τώρα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, απ' ότι ξέρω έχει φύγει. Ηθελε να προσφέρει, κάθε ένας που είναι σε αυτή την ομάδα κάνει τα λάθη του αλλά είναι με καλή πρόθεση"

Άλβες Λίνο
"Εγώ θέλω να μείνω. Απ' όσο ξέρω θέλει και η ομάδα. Μένει να δώσουμε τα χέρια, δε νομίζω να έχουμε πολλά να συζητήσουμε".
Για το γεγονός ότι είναι πάντα πρωταγωνιστικής και αν πιστεύει ότι θα είναι και τη νέα χρονιά: "Ελπίζω ναι. Κάθε χρόνο είναι πιο δύσκολο και για εμένα. Ελπίζω και του χρόνου να παίξω το ίδιο και με την ίδια απόδοση, γιατί είναι αλήθεια ότι τα πόδια βαραίνουν και χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία, κάτι που θέλω να κάνω φέτος".
Για το τι παραπάνω θα ήθελε από τον ΠΑΟΚ: "Θα ήθελα ένα τίτλο. Θα ήθελα να κερδίσουμε τον τελικό. Θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιάδη, γιατί ήταν πολύ δύσκολο σε τόσο διάστημα να μας αλλάξει τη εικόνα της ομάδας. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να είμαστε καλύτεροι".
Για το τι χρειάζεται να γίνει ο ΠΑΟΚ καλύτερος: "Δυστυχώς ακόμη και για τα παιδιά που ήρθαν κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν αγωνίζεται μόνο απέναντι σε αντιπάλους. Πρέπει να κερδίζουμε κι άλλους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Όλοι οι παίκτες και εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Σαββίδη για όσα κάνει για εμάς. Θα θέλαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο και να του τον αφιερώσουμε".
Για τις διαφορές που υπάρχουν από την ημέρα που ήρθε μέχρι σήμερα: "Υπάρχουν αρκετές διαφορές, εκτός από τα χρήματα. Θεωρώ ότι η ομάδα που είχα έρθει, μπορεί να ήταν το ίδιο καλή ομάδα, αλλά ήμασταν πολύ δεμένοι, όχι ότι τώρα δεν είμαστε, βέβαια, όμως αλλάζουμε πολλά πρόσωπα".
Για τον Πάμπλο Γκαρσία: "Σίγουρα θα βοηθούσε γιατί ο Πάμπλο θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ, και αγωνιστικά αλλά και με τη νοοτροπία του".
Για το αν ο ΠΑΟΚ προετοιμαστεί καλύτερα φέτος: "Θα προτιμούσα να βγαίναμε πρώτοι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα".
Τέλος, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ότι μπορούμε για να τους κάνουμε χαρούμενους και εγώ προσωπικά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω ακόμη περισσότερο".

Γιώργος Τζαβέλλας
"Εδώ που φτάσαμε δεν υπήρχε κάποιο άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε εμείς, δεν το ήθελε ο Παναθηναϊκός, όμως αυτό ήταν και λίγο περίεργο αφού ο Παναθηναϊκός ήρθε εδώ με πάρα πολλούς βασικούς του ποδοσφαιριστές και ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς".
Για τη σημασία του αποτελέσματος: "Η σημασία είναι ότι κερδίζουμε μία θέση για την επόμενη χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα δεν ήταν αυτά τα όνειρα μας όμως ήμασταν υποχρεωμένοι εδώ που φτάσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".
Για τη φετινή χρονιά: "Ήταν μια δύσκολη σεζόν. Ξεκινήσαμε με πολλά σκαμπανεβάσματα όμως το τελευταίο τρίμηνο με την έλευση του νέου προπονητή νομίζω ήμασταν καλύτερα μεταξύ μας. Κάναμε υπερπροσπάθεια, γίναμε ομάδα και αν εξαιρέσουμε τον τελικό του Κυπέλλου όπου φτάσαμε αποδεκατισμένοι νομίζω ότι σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια ήμασταν παρών και αν δεν υπήρχε και η τιμωρία θα είχαμε τελειώσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".
Για το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν: "Όπως είπα ήταν πολύ δύσκολη αυτή η σεζόν. Υπήρχε μεγάλη πίεση, πολλά παιχνίδια όμως το σημαντικό είναι ότι τον τελευταίο καιρό κάναμε μία προσπάθεια και ελπίζω να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε τους στόχους μας".

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ (46' Βούκιτς 68' λ.τ Κατσουράνης), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82' Σκόνδρας)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Δώνης (74' Κλωναρίδης, Λαγός (78' Μέντες), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπεργκ

Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Κίτρινη κάρτα: Νάτχο
Κόκκινη κάρτα: -"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...