11/5/14

oxyro N2.254































 
 
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο γυναικείο χάντμπολ 

ΠΑΟΚ - Αναγέννηση Άρτας -22-20

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε η γυναικεία ομάδα χαντμπολ του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ ανέτρεψε τα προγνωστικά και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος στο γυναικείο χάντμπολ νικώντας με 20-22 την Αναγέννηση Άρτας, στο Μακροχώρι της Βέροιας. Οι παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια υπερέβαλλαν εαυτούς και έχοντας τη συμπαράσταση 400 οπαδών μας, κατέκτησαν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος μετά το περσινό πρωτάθλημα.
Μετά από ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ η Νίκη Ράτσικα αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια του 28ου τελικού. Η 17χρονη αθλήτρια αποδείχθηκε άξια αντικαταστάτρια της Σλατζάνα Τζέριτς που υπέστη ρήξη χιαστών και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά σε τετ α τετ. 

Γρηγορία Γκόλια  
"Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Άρτας, για το πολύ όμορφο παιχνίδι που προσέφεραν, τον κόσμο του ΠΑΟΚ που ήταν εκπληκτικός και απέδειξε ότι ο κόσμος μας είναι φιλικός και όχι εχθρικός, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Να ευχαριστήσω την Βέροια, μια πόλη που γεννήθηκα χαντμπολικά και σήμερα γεννήθηκα και προπονητικά, την διοίκηση, το ιατρικό τιμ. Είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς κάναμε μία υπερπροσπάθεια, ανταμειφθήκαμε με το κύπελλο. Η αρχή μας είναι η άμυνα, θέλαμε να σταματήσουμε την Βάσω, που σκοράρει γύρω στις 10 φορές ανά ματς. Παίξαμε με προωθημένη άμυνα για να δημιουργήσουν λάθη τα πλέι-μέικερ τους, όπως και έγινε. Η Σκάρα είναι εκπληκτική αθλήτρια και παράδειγμα για τη νέα γενιά".
Για την ανάδειξη της Ράτσικα σε MVP σχολίασε: "Νομίζω ότι έβγαλε μεγάλη ψυχή. Είναι ένα εκπληκτικό κορίτσι η Νίκη, που προπονείται σε καθημερινή βάση πολύ έντονα. Έχει στόχους και όραμα, βασίζει με σταθερά βήματα και νομίζω ότι θα την δούμε να εξελίσσεται".

Νίκη Ράτσικα
«Είναι πολύ σημαντικό, δεν το περίμενα. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, το πιστεύαμε και τα καταφέραμε»

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-4, 6-6, 7-9, 10-9 (ημχ.), 11-10, 14-13, 15-16, 18-19, 18-21, 20-22
Δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: 2/2 - 5/6.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος, Μπέτμαν

Αναγέννηση Άρτας: Μπαλάφα, Σκουτέλα 6, Βέμη, Ιωάννου 3, Σκάρα 3, Στανκούτε 3, Δήμου, Βράτσεβα, Δημητρίου, Ματαρώνα, Κολιού, Ποιμενίδου 5, Μαυρομάτη.

ΠΑΟΚ: Καβαζοπούλου, Παπαβασιλείου, Νούλα 4, Παπαδοπούλου 5, Ανθίτση, Σελεμίδου, Παυλίδου, Κορέια, Μούρνου 3, Ελευθεριάδου, Ράτσικα, Προκοπίδου, Καρσανίδου, Στρατάκη 4, Παπάζογλου 2, Μάστακα 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...