19/5/14

oxyro N2.261



















Τρίτος ημιτελικός Μπάσκετ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - 65-72 

Ο ΠΑΟΚ ήταν για τρίτη φορά ανταγωνιστικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία νίκη σε ενα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδ, οι πράσινοι κέρδισαν  με 65-72  χάρη στα συνεχόμενα τρίποντα που σημείωσε κυρίως στην επανάληψη. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει πλέον σε μικρό τελικό με τον Πανιώνιο.
Σύσσωμη η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον έφορο Δημήτρη Χασεκίδη, που πριν λίγες μέρες κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος, έδωσαν το παρών στο Παλατάκι, συμπαραστάθηκαν στην ομάδα μπάσκετ και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Για να δείτε το video, κάντε κλικ ΕΔΩ 

Σούλης Μαρκόπουλος 
«O Παναθηναϊκός ήταν πιο οργανωμένος και πιο δυνατός από τα δύο παιχνίδια στην έδρα του, έπαιξε πολύ επαγγελματικό μπάσκετ για να κερδίσει. Κυνηγούσε την κάθε φάση και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.
Μετά το πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε δύο τρίποντα κι ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Στο δεύτερο δεν παίξαμε καλά, προσπαθήσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι με γρήγορες επιθέσεις, που δεν συμβαδίζει με το παιχνίδι μας. Δεν κουράσαμε την άμυνα του Παναθηναϊκού.
Ένα δεύτερο σημείο, ήταν η κακή αντιμετώπιση του λόου ποστ. Το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ευστόχησε σε πολλά τρίποντα και μ΄ αυτό το δεδομένο δύσκολα μπορείς να ανατρέψεις το αποτέλεσμα».
Για τη συνέχεια με τον Πανιώνιο: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο. Είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τον Παναθηναϊκό κι αυτό έγινε. Ευχαριστούμε τον κόσμο, μακάρι να είχαμε τόσο κόσμο σε όλα τα παιχνίδια.
Μπορεί να χάσεις και με 10 πόντους και να είσαι ανταγωνιστικός, το θέμα είναι να κάνεις την προσπάθεια, που θέλεις. Κι εμείς το κάναμε».

Λεώνιδας Κασελάκης
«Oλοκληρώνεται μια σειρά που προσπαθήσαμε να βγάλουμε όσα δουλεύουμε όλη την χρονιά. Δεν μας αρκεί ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί. Επρεπε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι και το αξίζαμε. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό και μας μένει στο τέλος ένα μεγάλο κρίμα που δεν μπορέσαμε στο τέλος να νικήσουμε έναν αγώνα. Σημερα μας έλειψε η υπομονή σε δύσκολα σημεία. Είχαμε έλλειψη καθαρού μυαλού ειδικά το τέλος. Η αιτία είναι ξεκάθαρη θα μπορούσαμε με κάποιες λεπτομέρειες να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Παρόλα αυτά πάλι στις λεπτομέρειες χάθηκε το ματς. Κρίμα γιατί στεναχωρήσαμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Η διαφορά δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη. Η ψαλίδα όλο και μικραίνει. Οταν παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια ξέρεις πως θα τους αντιμετωπίσεις.
Δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση αυτό. Εντύπωση πρέπει να μας προκαλεί όταν δεν είναι ανταγωνιστικά τα ματς. Η συνέχεια για εμάς είναι δύσκολη. Πρέπει να βρούμε δυνάμεις για να κερδίσουμε την τρίτη θέση απέναντι σε μία επίσης πολύ καλή ομάδα που μας νίκησε φέτος δύο φορές».

Γιώργος Μπόγρης
«Γνωρίζαμε πως ο Παναθηναικός έχει  πλεονέκτημα έδρας, αλλά έχει πλεονέκτημα και στην ποιότητα. Παρολ’ αυτά αξίζαμε να κερδίσουμε ένα ματς. Τώρα παίζουμε με τον Πανιώνιο και μακάρι να πάνε όλα καλά. Σήμερα κάναμε κάποια λάθη στο τέλος του αγώνα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε σωστή επιθετική λειτουργία. Είχαμε κι’ άγχος λόγω του κόσμου και σίγουρα παίζαμε πιο ατομικά ενώ ο Παναθηναικός άλλαξε την άμυνα του και πετύχει πολλά τρίποντα. Στα πρώτα ματς ο Παναθηναικός ήταν άστοχος αλλά όταν πετυχαίνει 14 τρίποντα είναι δύσκολο να νικήσεις. Τώρα ο Πανιώνιος έχει το άγχος και νομίζω πως έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε και πιστεύω να είμαστε οι νικητές».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-16,  37-38, 53-58, 65-72.

ΠΑΟΚ: Πέιν 8(1), Κούπερ 14(2) (7ρ. 6ας.) Χαραλαμπίδης 10(2), Τσόχλας, Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 11(1) (10ρ), Δέδας 5(1), Μαργαρίτης 5, Μπόγρης 10, Κασελάκης 2.

Παναθηναϊκός: Μπράμος 6(2), Κάρι 17(5), Φώτσης 3(1), Ούκιτς 8, Λάσμε 3, Μαυροκεφαλίδης 5(1), Διαμαντίδης 17(3), Γκιστ 8(2), Γιάνκοβιτς, Μασιούλης, Ράιτ 5, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...