6/5/14

oxyro N2.247









 Ο EΣΑΚΕ ανακοίνωσε τις ώρες και το τηλεοπτικό πρόγραμμα των ημιτελικών αναμετρήσεων μεταξύ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού - Πανιωνίου. 

Game 1
Τρίτη 13/5

21:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΝΕΡΙΤ)
19:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΝΕΡΙΤ)

Game 2
Πέμπτη 15/5

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΝΕΡΙΤ)
21:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΝΕΡΙΤ)

Game 3
Δευτέρα 19/5

20:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (novasports 2)
18:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (novasports 1)

Game 4*
Τετάρτη 21/5

18:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (novasports 1)
20:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (novasports 2)

Game 5*
Παρασκευή 23/5

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΝΕΡΙΤ)
21:30 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΝΕΡΙΤ)














 Πλέι οφ 2o Mατς Μπάσκετ

Κηφισιά - ΠΑΟΚ - 75-79

O ΠΑΟΚ πανάξια κέρδισε την Κηφισιά με 75-79 και παει στα ημιτελικάμ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Σούλης Μαρκόπουλος
«Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, είναι μία πολύ καλή ομάδα, που μας προβλημάτισε. Ήταν δύσκολος αντίπαλος. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν μέχρι σήμερα. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, προσπαθήσαμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το ρόστερ της ομάδας, θέλαμε σίγουρα να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια όλης της διοίκησης, του τιμ και του τζένεραλ μάνατζερ. Βοήθησαν πολύ για να φτάσουμε ως εδώ, όπως και όλοι μου οι συνεργάτες, ο γυμναστής μας Παναγιώτης Βασιλείου, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Τσουκαλάς, ο φροντιστής μας Μανόλης Βαλλιάνος, οι γιατροί μας Θεόφιλος Μπέλης και Κώστας Σαμαράς, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και κυρίως τους συνεργάτες μου προπονητές, τον Παντελή Μπούτσκο και τον Χάρη Μαρκόπουλο, που έκαναν την περισσότερη δουλειά. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον γιο μου, που τον έχω δίπλα μου, αλλά η βοήθειά που είχα όλη αυτή την περίοδο ήταν τεράστια. Να μου λέει ιδέες, με βοήθησε απεριόριστα όπως και όλη την ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη της παρουσίας του κόσμου και τόνισε: «Αισθάνομαι λύπη γιατί αυτή η ομάδα έχει τόσο κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι στο μπάσκετ. Δεν είμαστε ομάδα ΝΒΑ, δεν είπαμε ότι είμαστε σούπερ ομάδα, αλλά οι φίλαθλοί μας πρέπει να έρθουν στο γήπεδο για να βοηθήσουν πρώτα τον ΠΑΟΚ και μετά τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθεια που έχουν κάνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε…
«Το πιο ξεχωριστό παιχνίδι από τα 600 νομίζω ότι ήταν ο δεύτερος τελικός του Κυπέλλου Κόρατς. Θα έλεγα και τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό εκείνη την χρονιά, αλλά εκείνο το παιχνίδι δεν τελείωσε φυσιολογικά» είπε σχετικά με την καριέρα του ο προπονητής του ΠΑΟΚ και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις με αναφορά για τα όσα έγιναν στο γήπεδο με τις διαμαρτυρίες της Κηφισιάς και την κατάσταση σε όλα τα γήπεδα: «Όλοι θέλουν να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες στο γήπεδο. Πάντα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για το εάν εφαρμόστηκαν σωστά. Αλλά εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι. Δείτε τι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο τρόπου συμπεριφοράς διαμόρφωσης χαρακτήρων, θα πάρετε τον γιο σας εάν είναι 8-10 χρονών στο ποδόσφαιρο; Λάθη πάντα θα γίνονται και πάντα θα υπάρχει σε κάθε σφύριγμα αυτός που ευνοείται και αυτός που αδικείται».

Γιώργος Δέδας
«Θα ξεκινήσω από τον αντίπαλο. Μας προβλημάτισε όλες τις φορές που παίξαμε η ομάδα της Κηφισιάς. Μπασκετικά ήταν άρτια δομημένη. Έπαιξε καλό μπάσκετ, τους δίνουμε συγχαρητήρια σαν νεοφώτιστη ομάδα και εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα. Ευχαριστούμε και για την φιλοξενία. Εγώ ήρθα να μιλήσω αυτή την φορά, γιατί το ζήτησα, επειδή ήμουν πέρσι στο Ρέθυμνο, στα δύσκολα, που η ομάδα είχε αποκλειστεί. Συγχαρητήρια σε όλους για την πρόκριση. Ήταν δύσκολο το πρώτο μισό της σεζόν, με τα ταξίδια και την κούραση, που μας ανάγκασε να κάνουμε ήττες που δεν συνηθίζουμε. Πήραμε το πλεονέκτημα και το υπερασπιστήκαμε. Έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό. Θα μπούμε να παίξουμε και όπου βγει, να κάνουμε ότι καλύτερο και ότι περισσότερο μπορούμε.  Τα τελευταία χρόνια που η ομάδα περνά στην τετράδα, δύο φορές από ότι ξέρω από τότε που ήρθε στο νέο της γήπεδο, έτυχε να είμαι και εγώ, αλλά και ο κόουτς εδώ. Την προηγούμενη φορά, το 2011 ζήσαμε μία εκπληκτική σειρά και μία φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο κι αυτό ελπίζω να γίνει και τώρα. Θέλουμε να δούμε τον κόσμο σε αυτό το γήπεδο, σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Να δώσω και συγχαρητήρια στον κόουτς για τα 600 παιχνίδια που συμπλήρωσε».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-23, 31-42, 56-60, 75-79

Κηφισιά: Βασίλιεβιτς 8(2), Λιακόπουλος 13(1), Ρις 2, Κομποδιέτας 9, Ψάθας 5(1), Πέτερσον 4, Γουντς 3, Τσαλδάρης 14(2), Αντεγκμόγιε 2, Κακιούζης 8, Μπάρλος 7(1).

ΠΑΟΚ: Πέιν 8, Κούπερ 4(6 ριμ. 7 ασίστ), Χαραλαμπίδης 23(2), Τσόχλας 5(1), Τσαϊρέλης 17 (9ριμ), Δέδας 8(2), Μαργαρίτης 2, Μπόγρης 4(8ριμ), Κασελάκης 8, Λιάππης.

















Πλέι οφ 1o Mατς Μπάσκετ

ΠΑΟΚ- Κηφισιά -70-66

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Κηφισιά με 70-66 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ. Ο Κούπερ ήταν εξαιρετικός.

Σούλης Μαρκόπουλος
«Είχαμε ένα δύσκολο ματς με την Κηφισιά που έχει έμπειρους παίκτες. Αυτό το ματς ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Η πίεση είναι μεγαλύτερη σε τέτοια παιχνίδια και παίρνουμε λιγότερα ρίσκα στην επίθεση. Κάναμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό μας βοήθησε στην συνέχεια. Όταν κουραστήκαμε, η Κηφισιά μείωσε στο σκορ. Κάναμε 2-3 λάθη και οι αντίπαλοι πλησίασαν. Έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό για το δεύτερο ματς και οι παίκτες σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να  καταλαβαίνουν την σημασία του αγώνα. Πρέπει να δουλέψουμε στο μυαλό. Θα δούμε τι δεν πήγε καλά σήμερα».

Κούπερ 
«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Είναι αγώνας πλέι οφ, όλες οι ομάδες παίζουν σκληρά και θέλουν να κερδίσουν. Υπάρχουν βετεράνοι στην ομάδα που ξέρουν πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν διάφορες καταστάσεις. Επίσης έπαιξε ρόλο και το τεχνικό τιμ για το πώς θα αντιμετωπίσεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις».

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-15, 44-32,54-47, 66-60

ΠΑΟΚ:
Πέιν 10, Κούπερ 20(3) (6 ριμ. 7ασ, 3 κλεψ!!) Χαραλαμπίδης 15, Τσόχλας 5(1), Τσαϊρέλης 8 (7ρ), Δέδας, Μαργαρίτης 10, Μπόγρης, Κασελάκης 2.
 
Κηφισιά: Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 14(2), Ρις 3(1) , Ψαθάς 6, Πέτερσον, Γουντς 4,  Τσαλδάρης 12(2), Αντεγκπόγιε 10(1), Κακιούζης 2, Μπόγρης 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου