25/1/13

oxyro N1.924

































ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΟΚ - Καλλιθέα - 6-0
Ο κανονικός ΠΑΟΚ μπροστά σε  15.000 οπαδούς μας ισοπέδωσε την Καλλιθέα με 6-0 και πέρασε πανηγυρικά στους 8 του Κυπέλλου…μπήκε  θυμωμένος στο γήπεδο στο 12ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ και στο 38 πήρε σκορ πρόκρισης και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος
Γιώργος Δώνης
«Είχα ερωτηθεί σε σχέση με το πάθος των παικτών κι απάντησα ότι δεν υπάρχει παθόμετρο για να το μετράμε. Θεωρώ ότι αυτοί οι παίκτες από το καλοκαίρι δουλεύουν πολύ σκληρά και ήταν άδικο να όταν έρχονται 1-2 άσχημα αποτελέσματα να ισοπεδώνουμε αυτά που έκαναν.» Δεν περίμενα κάποια ανταπόδοση, υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης όλων όσων δουλεύουν στην ομάδα. Οι παίκτες ξέρουν ότι εγώ είμαι κοντά τους και στα δύσκολα και στα εύκολα., Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Σήμερα περίμενα να είμαστε πιο σοβαροί, ξέραμε ότι ήμασταν καλύτεροι από την Καλλιθέα, από το πρώτο λεπτό παίξαμε πολύ καλά και πήραμε τη πρόκριση».

Για το αν άλλαξε το σύστημα ξανά, τόνισε: «Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση. Ξέρετε ότι την ευθύνη που έχασε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη ή σε άλλα παιχνίδια δεν τη φέρουν οι παίκτες, ούτε το προπονητικό τιμ. Το μπάτζετ της ομάδας έπεσε από τα 22 εκ. ευρώ στα 5-6 εκ. ευρώ. Η ομάδα μετά από όλα αυτά έχει διαφορές και η διαχείριση του ρόστερ παίζει σημαντικό ρόλο και δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς.

»Χρησιμοποιήσαμε 4-4-2 στην ευθεία αρχικά, αλλά δεν ήταν καλή η συνεργασία του Δημήτρη (σ.σ.: Σαλπιγγίδη) με τον Στέφανο (σ.σ.: Αθανασιάδης). Στη συνέχεια παίξαμε 4-3-3 επειδή ξέραμε ότι με τον Κατσουράνη στο κέντρο θα είχαμε άλλη ποιότητα. Ομως και σε αυτό το σύστημα παρουσιάστηκαν προβλήματα. Ημασταν καλοί στο κέντρο, αλλά ο Λόρενς ήταν μια καταστροφή στα αριστερά και ο Κλάους είχε πρόβλημα μπροστά γιατί δεν είναι και ο καλύτερος όταν ντριμπλάρει.

»Και στο δικό μου μυαλό υπάρχουν όλα αυτά. Ομως το 4-4-2 σε ρόμβο μας βοηθάει πολύ, αλλά χρειάζεται πολύ τρέξιμο με τα τρία χαφ και τον επιθετικό χαφ να έχουν πολλή δουλειά. Όμως δεν είμαστε τόσο καλοί όταν οι αντίπαλοί μας βγαίνουν ένας εναντίον ενός. Θέλουν όλα μια ισορροπία για να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε κι εμείς και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Σε ερώτηση για την πρόωρη απομάκρυνση του Βιβιάν, υπογράμμισε: «Ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Τύπος. Όταν βγήκα στη Βέροια κι είπα ότι ο Κατσικάς χρειάζεται έναν ηγέτη δίπλα του, και τι δεν άκουσα… Όταν βγήκα να υπερασπιστώ στην Τρίπολη τους παίκτες για την άσχημη εμφάνιση, έγινε το ανάποδο. Στις μεταγραφές θα πετύχουμε και θα αποτύχουμε. Κανένας δε διεκδικεί το αλάθητο. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πόσα χρήματα ξοδέψαμε γι΄ αυτές τις μεταγραφές. Για τον Βιβιάν, περιμέναμε πολλά αλλά ο παίκτης ήρθε απροπόνητος, χωρίς προετοιμασία και δημιουργήθηκαν και προβλήματα τραυματισμών. Η καλύτερη λύση για όλες τις πλευρές ήταν να αποχωρήσει»

Για τον αποκλεισμό (από την αποστολή) του Έτο και για τις μεταγραφές, δήλωσε: «Εχουν γίνει συγκεκριμένες εισηγήσεις στη διοίκηση και στον ιδιοκτήτη μας και τις περισσότερες φορές με συγκεκριμένα πρόσωπα. Πρέπει να ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις, αλλά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη, μια και ο ιδιοκτήτης θα είναι εδώ για να προχωρήσουμε και να κάνουμε κάποιες κινήσεις για να μας βοηθήσουν μέχρι το καλοκαίρι.

»Σε ό, τι αφορά στις δοκιμές παικτών, εδώ στην Ελλάδα είναι κάτι που παρεξηγείται. Ομως είναι μέρος του παιχνιδιού. Ο Καστελέν δείχνει καλά χαρακτηριστικά, θα δούμε όμως από το ιατρικό επιτελείο τι θα μας πει. Δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο σε αυτές τις κινήσεις. Για τον τερματοφύλακα θα αποκτήσουμε παίκτη είτε με μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι είτε θα επενδύσουμε για τα επόμενα 2.5 χρόνια.

»Για τον Έτο είναι εκτός αποστολής για αγωνιστικά κριτήρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Αποστολόπουλο, ο Κωνσταντινίδης επέστρεψε από τραυματισμό κι έχει μια ξεχωριστή ποιότητα αλλά πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά. Θα στηριχθούμε στο ελληνικό δίδυμο. Και σε αυτό το σημείο θέλω να σας πω κάτι. Πέρυσι είδα τον τελικό στο πρωτάθλημα Κ20, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό λόγω και του γιου μου που έπαιζε. Στην τετράδα της άμυνας έπαιζαν οι Κατσικάς, Ιντζίδης στα στόπερ και ο Κωνσταντινίδης δεξιά. Σήμερα αυτοί οι παίκτες αγωνίστηκαν σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα της πρώτης ομάδας…»

Πάμπλο Γκαρσία

Για τα συναισθήματα που του προκάλεσε η επανεμφάνιση του: «Ένιωσα σαν να έκανα ντεμπούτο. Πάντοτε θα έχω πολύ μεγάλη υποχρέωση στον κόσμο για όλο αυτό που γίνεται και πάντοτε θα προσπαθώ να αποδώσω όσο φορά αυτή τη φανέλα. Θα υπερασπίζομαι τη φανέλα μέχρι θάνατο. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τη μεγάλη νίκη που κάναμε. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δούμε τι θα γίνει, ο Θεός θα μας πει».

Για το διάστημα της απουσίας του: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος, ποτέ δεν είχα περάσει τόσο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων και πολλές φορές έρχεται η σκέψη να τα παρατήσεις».

Για το θεσμό του Κυπέλλου: «Κάθε χρόνο ανοίγουμε το δρόμο για το Κύπελλο και ποτέ δεν καταφέρνουμε τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προχωρήσουμε περισσότερο στη διοργάνωση».

Για τη φημολογία ότι δεν έπαιζε παρόλο που ήταν έτοιμος: «Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι φυσιολογικό το να λείπεις τόσο καιρό. Όταν αισθανθώ ότι είμαι πρόβλημα για την ομάδα, εγώ ο ίδιος θα μαζέψω τα πράγματά μου και θα φύγω. Αν δεν με θέλουν στην ομάδα, δεν έχω πρόβλημα να μου το πουν και εγώ θα φύγω».
Κοστίν Λάζαρ 
Για τον αγώνα: "Διορθώσαμε το λάθος του πρώτου αγώνα, είχαμε πάθος και μεγάλο κίνητρο για να πάρουμε την πρόκριση".

Για τα έξι γκολ: «Δεν άλλαξε κάτι, απλά θέλαμε πάρα πολύ να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία το σκορ, αλλά η πρόκριση»

Για τη συνέχεια στο Κύπελλο: «Θέλουμε να προχωρήσουμε ως τον τελικό και να φτάσουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου».
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Αρβανίτης, Μαρουκάκης.
ΚΟΚΚΙΝΗ : Βιγιαρέχο (36)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μήτσιος (Ηπείρου).
ΒΟΗΘΟΙ : Δημητριάδης (Καστοριάς) - Χαρίσης (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, Ιντζίδης, Λίνο, Κάτσε, Κατσουράνης (61 Γκαρσία), Λάζαρ (61 Κίτσιου), Λόρενς (61 Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Καλλιθέα : Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Φερέιρα, Βιγιαρέχο, Καλτσάς (69 Κατσικογιάννης), Ατματζίδης (75 Ματσούκας), Σταύρου, Φαγιέ, Μαρουκάκης, Ντακόλ (46 Μουσταφίδης).

Οι 10 μεγαλύτερες νίκες του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου:

ΠΑΟΚ – Ατλαντίς Θεσσαλονίκης - 11-0 (1959/ 60)
ΠΑΟΚ – Ενωση Χαλάστρας - 10-0  (1958/ 59)
ΠΑΟΚ – Νεάπολη Θεσσαλονίκης - 9-1 (1952/53)
Λαμία – ΠΑΟΚ - 1-9 (1984/85)
ΠΑΟΚ – Κεραυνός Θεσσαλονίκης - 8-1 (1959/60)
ΠΑΟΚ – Ομόνοια Σίνδου - 8-0 (1961/62)
ΠΑΟΚ – Μουδανιά 7-2 - (1973/74)
ΠΑΟΚ – Αρίων 7-1 - (1967/68)
ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Καρδίτσας - 7-0 (1982/83)
ΠΑΟΚ – Καλλιθέα - 6-0 (2012/13)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...