21/5/12

oxyro N1.761



























  































































Πλέι οφ

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος - 0-1

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ατρόμητο στην Τούμπα με 1-0, τερμάτισε στην τελευταία θέση των πλέι οφ κι θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στις 19 Ιουλίου!
Ο Πάμπλο Γκαρσία αναδείχθηκε MVP του ΠΑΟΚ από τον κόσμο της ομάδας για τη φετινή χρονιά.
Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ παρέλαβε το τρόπαιο για το 8ο πρωτάθλημα που κατέκτησε από τα χέρια του Πάμπλο Γκαρσία.

Λάζλο Μπόλονι
«Μια πολύ δύσκολη και μακρά περίοδος τελείωσε σήμερα. Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσε. Παίξαμε πολλά παιχνίδια, κάναμε καλά και άσχημα πράγματα, αλλά αυτή την ανάλυση θα την κάνουμε λίγο αργότερα.
Ο στόχος μας ήταν να τελειώσουμε καλά αυτή τη σεζόν μπροστά στους φιλάθλους μας, και δυστυχώς δεν το κάναμε. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει με καρδιά, με προσωπικότητα, με ενθουσιασμό, με μαχητικό πνεύμα, γιατί αλλιώς δεν είναι αρκετό ότι και να κάνεις. Όταν είμαστε καλοί, δυνατοί και ταπεινοί στο μυαλό μας, μπορούμε να κάνουμε, και έχουμε κάνει, πολύ καλά πράγματα.
Γι΄ αυτό το λόγο ζήτησα σήμερα, να αισθανθούν αυτόν τον ενθουσιασμό. Να νιώσουν την ευχαρίστηση να παίζουν, να αισθανθούν ότι είναι νέα παιδιά, που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Και μιλάω για το μέλλον τους, γιατί η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, λίγο πολύ όλοι, μπορεί να είναι εδώ και την επόμενη χρονιά.
Δυστυχώς στα πρώτα 20 παιχνίδια, είδα μόνο πολύ ευγενικά παιδιά και μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες προσωπικότητες, ήταν κι αυτές σαν ευγενικά παιδιά. Αρνητικοί πίσω στην άμυνα, δεν κρατούσαμε και δεν κερδίζαμε μπάλες στην επίθεση. Δεν ήμασταν παρόντες στις εναέριες μονομαχίες και στις σωματικές επαφές. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό. Και δυστυχώς μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, γιατί δεν κάναμε αυτά, που μπορούμε.
Μετά από 20 λεπτά ξυπνήσαμε και επανήλθαμε στο παιχνίδι, το ελέγξαμε στο υπόλοιπο διάστημα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνεις σημαντικά πράγματα στη σωστή στιγμή. Πρέπει να είσαι παρόν, να είσαι δυνατός κι επιθετικός, να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες, την κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί κι εμάς μας τιμώρησε σήμερα. Είχαμε σημαντική κυριαρχία μετά το 25ο λεπτό, πολλές ευκαιρίες, οι επιθετικοί μας ήταν λίγο βαρείς, τα έκαναν λίγο περίπλοκα. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα.
Δεν μπορώ να πω ότι τελικά δεν ήμασταν καλοί, ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά χάσαμε τα πρώτα 20 λεπτά. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα των πλέι οφ και να συνεχίσουμε, γιατί η ζωή δεν σταματά ποτέ. 
Το πρωί της Τρίτης στις 11.30’ στο ξενοδοχείο Νικόπολις, θα μιλήσω για όλα τα άλλα, εκτός του παιχνιδιού".

Για τα πλέι οφ :
«Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε. Μπορούμε να βρούμε χίλιες απαντήσεις. Όλες οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές. Αλλά καμιά απάντηση, δεν θα είναι η πραγματική απάντηση από μόνη της. Στα τελευταία τρία παιχνίδια, κάναμε πάρα πολλά μεγάλα ατομικά λάθη. Σ΄ αυτή την καμπή των διοργανώσεων, πρέπει να δείξεις πολύ περισσότερη προσωπικότητα». 

Για το γεγονός ότι σε δύο μήνες θα παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι :
«Δεν νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να είναι αυτή η προτεραιότητά του. Θα ήθελα να μπορεί κάθε χρόνο να κερδίζει το Γιουρόπα και το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε και το ξέρετε, πολλά άλλα πολύ σημαντικότερο προβλήματα να λύσουμε. Θέλουμε να είμαστε παρόντες και στο διεθνές επίπεδο, θα κάνουμε τα πάντα να είμαστε εκεί, αλλά δεν πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, αν σκεφτούμε σοβαρά». 

Για τα γκολ, που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τις στημένες φάσεις φέτος :
«Το 33% των γκολ παντού σημειώνονται από στημένες φάσεις. Κάποιες φορές είσαι εντάξει, κάποιες κάνεις λάθη, αλλά αυτό το επίπεδο μένει το ίδιο. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, προσοχή, αλλά ίσως και να μην είμαστε και οι καλύτεροι στον κόσμο».
Ο Μίρο Σνάουτσνερ για τον τελευταίο του αγώνα ως παίκτης του ΠΑΟΚ
‘Έμεινα πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο να τον αποχωριστώ. Κρατώ τον ΠΑΟΚ στην καρδιά μου, αλλά ήρθε η ώρα να φύγω. Κρατάω τα περισσότερα παιχνίδια, όλα τα ευρωπαϊκά, τα ντέρμπι στην Ελλάδα και τον κόσμο της ομάδας. Έζησα  μεγάλες χαρές και κακές στιγμές, κρατάω μόνο τις καλές και έχω πολλά συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Στα αποδυτήρια μίλησαν όλα τα παιδιά με πολύ καλά λόγια για μένα και την οικογένειά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ, θα τον βλέπω σε κάθε παιχνίδι και θα τον έχω στην καρδιά μου. Οι καλύτερες στιγμές ήταν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Τότεναμ και Ντιναμό και η χειρότερη είναι τώρα που φεύγω"
Κώστας Σταφυλίδης
«Η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένοι στα ματς των πλέι οφ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το αριθμό μειονέκτημα των μείον τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την πρώτη θέση μετά από τους τρεις πρώτους αγώνες αλλά σε ορισμένα ματς η διαιτησία μας στέρησε βαθμούς ενώ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχαμε πολλές απουσίες χαμένες ευκαιρίες και δοκάρια.
Δεν αξίζαμε να μείνουμε στην τελευταία θέση στα πλέι οφ. Είμαστε πολύ πικραμένοι με αυτήν την κατάληξη της σεζόν. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και στη διοίκηση αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε… Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο». 

Για τη δική του χρονιά και τις ευκαιρίες που πήρε:
 «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και να κάνω τόσες συμμετοχές. Με εμπιστεύτηκε ο προπονητής και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Δούλεψε πολύ και με μένα, αλλά και με τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά». 

Τέλος για την επόμενη σεζόν:
 «Αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Αφού τελειώσουμε θα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να δώσουμε όλα για τη νέα χρονιά».
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Οικονόμου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ : Ευθυμιάδης (Πιερίας) - Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΠΑΟΚ : Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Σταφυλίδης (89 Τσουκαλάς), Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (70 Γεωργιάδης), Γιάννου (46 Παπάζογλου), Νιμανί, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Οικονόμου, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπάλας, Σφακιανάκης (68 Μήτρογλου), Δημούτσος (60 Αθανασίου), Καραμάνος, Επστάιν (57 Ιγκλέσιας), Αναστασάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...