14/5/12

oxyro N1.758









Σούλη Μαρκόπουλου
«Θέλω ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το καλοκαίρι του 2009 ο ΠΑΟΚ με ήθελε για προπονητή, εγώ ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, ήταν μία πρόκληση για μένα. Και πράγματι αυτό έγινε. Εγινε τριετές συμβόλαιο, 2+1 χρόνια, και μετά θα υπήρχε η ευχέρεια και από τις δύο πλευρές για ανανέωση.

»Τότε οι στόχοι που είχαμε βάλει ήταν ο ΠΑΟΚ σιγά, σιγά να φτιάξει μία ομάδα και μετά από τρία χρόνια να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην τετράδα ή μία θέση στην Ευρωλίγκα. Πολλοί με θεώρησαν παράλογο με την απόφασή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ομως ήθελα να έρθω κοντά στον κόσμο του ΠΑΟΚ και πήρα αυτή την μεγάλη απόφαση.

»Στο τέλος του συμβολαίου ήταν καλυμμένο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις επιταγές χορηγών. Κατά το πρώτο έτος προσπαθήσαμε να κάνουμε μία καλή ομάδα. Είχαμε προβλήματα γιατί παίκτες ήταν στον… αέρα και δεν ξέραμε αν ήθελαν συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε 100% γιατί στο τέλος της περιόδου φορτώθηκαν κάποιοι παίκτες στο μπάτζετ της ομάδας. Οχι ότι δεν ήταν καλοί παίκτες.

»Μετά το τέλος της σεζόν κάναμε συζήτηση για την επόμενη. Στη συνάντηση τέθηκε θέμα για το συμβόλαιο του προπονητή. Τότε είπα ότι δέχομαι μείωση 28-29% και συμφωνήσαμε. Το πρώτο συμβόλαιο καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά και από χορηγούς. Από την πρώτη χρονιά όμως στην δεύτερη μεταφέρθηκε ένα υπόλοιπο. Ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα και δημιουργήθηκαν και άλλα τότε. Τότε εκχωρήθηκαν τα ποσά του κόουτς σε παίκτες που έπρεπε. Υπήρχε ένας διοικητικός αναβρασμός, ξεκίνησε η περίοδος αλλά λόγω προβλημάτων ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να καλύψει τις εκχωρήσεις.

»Δημιουργήθηκαν προβλήματα, παίκτες αποχώρησαν, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο πήρε νίκες και στο τέλος η σεζόν κατέληξε καλά. Ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο, έστω στο τελευταίο ματς με τον Αρη. Εμάς μας έδειξε πως ο κόσμος διψάει και έχει όρεξη να έρθει κοντά στην ομάδα και ότι θέλει η ομάδα του να νικάει. Στο τέλος της χρονιάς άλλαξε η διοίκηση. Ο προπονητής δεν είχε πάρει τίποτα από εκείνη την χρονιά και τα υπόλοιπα από την προηγούμενη. Η συζήτηση με την διοίκηση ήταν η εξής: Μου πρότειναν το μισό από το χρέος να το πάρω σε βάθος τετραετίας και να κάνουμε μία συμφωνία για τρία χρόνια για το συμβόλαιο που εγώ είχα ήδη. Δεν δέχτηκα. Εκανα μία άλλη πρόταση ζητώντας να χαρίσω ακόμη ένα μεγάλο ποσό, απλώς να μεταφερθούν αυτά τα ποσά στα επόμενα δύο χρόνια με κλειστό συμβόλαιο. Δέχτηκε η διοίκηση και συνεχίσαμε.

»Το μπάτζετ θεωρήθηκε ότι έπρεπε να είναι πιο μικρό. Επρεπε να αποφύγουμε πολλά προβλήματα. Δεν έπρεπε να χρωστάμε στους παίκτες. Δύσκολο. Ακόμη οι παίκτες που θα έρχονταν έπρεπε να μην πάρουν προκαταβολές. Ηταν δύσκολη χρονιά, ξέρετε τα περισσότερα προβλήματα, με αποχωρήσεις παικτών και την αλλαγή του ρόστερ, τα οποία έφεραν αλλαγή εικόνας. Στο τέλος της χρονιάς τέθηκε θέμα προπονητή. Και αυτό συνέβη μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο. Εγώ είχα πει ότι οι αλλαγές θα αλλάξουν την εικόνα. Μου είπαν δεν μας ενδιαφέρει η θέση της ομάδας αλλά η εξυγίανση αλλά μετά από 15 μέρες και ενώ είχα προειδοποιήσει ότι η ομάδα δεν θα είναι στην οχτάδα τέθηκε θέμα προπονητή. Ετσι, δημιουργήθηκε κάτι αρνητικό στις σχέσεις που υπήρχαν μέχρι εκείνη την στιγμή.

»Οταν είπα ότι αν είναι πρόβλημα ο Μαρκόπουλος να φύγει μου απάντησαν εσύ αποφασίζεις. Και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μέχρι τέλους της χρονιάς. Γράφτηκε για το αν ο προπονητής θα μείνει την επόμενη χρονιά. Εγώ είπα ότι τηρώ τις συμφωνίες και είχαμε συμφωνήσει για τα χρήματα από τα τρία χρόνια να πάνε στα πέντε.

»Γράφτηκε ότι υπάρχει θέμα με τον προπονητή για τα λεφτά που θα πάρει την επόμενη περίοδο. Από την στιγμή που ζητάς να κάνεις καινούργια διαπραγμάτευση παύει να υπάρχει η προηγούμενη συμφωνία.

»Με κάλεσαν ο κ. Γαλατσόπουλος και ο κ. Κατσιώρας και με είπαν το σχέδιο που είχαν ετοιμάσει. Είπαμε πως μπορεί να βοηθηθεί ομάδα ώστε να μην πονέσει και αγωνιστικά. Είπαμε αρκετά πράγματα. Φτάσαμε στο τέλος στο θέμα προπονητή και μου πρότειναν το ποσό που ξέρετε. Τους είπα ότι υπάρχει μία συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί. Νόμιζα ότι ήταν μία διευκρινιστική συζήτηση. Δύο ημέρες μετά είχαμε συνάντηση με όλο το συμβούλιο του ΠΑΟΚ. Πάλι είπαμε για τα σχέδια και φτάσαμε στο ζήτημα προπονητή. Μου είπαν πάλι το ποσό που ξέρετε. Τους είπα ότι αυτά τα χρήματα είναι λιγότερα από αυτά που θα έπαιρνα αν έφευγα.

»Και στο τέλος για να μην θεωρηθεί ότι θέλω να φύγω έκανα αντιπρόταση 25% κάτω ο μισθός. Εγώ τους είπα ότι δεν ήθελα τώρα απάντηση, αλλά μετά από 3-4 ημέρες. Άλλοι είπαν να δούμε τα συμβόλαια, να δούμε για κάποια συμβιβαστική λύση, ο πρόεδρος είπε να βγάλουμε ανακοίνωση. Έξω βγήκε ότι ο ΠΑΟΚ περιμένει απάντηση από τον Μαρκόπουλο, ενώ ο Μαρκόπουλος περίμενε από τον ΠΑΟΚ.

»Με κάλεσε ο κ. Γαλατσόπουλος σε ένα καφέ στην παραλία για να συζητήσουμε και πάλι το θέμα. Τους εξήγησα λεπτομερώς ότι δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την πρόταση γιατί αναιρείται η προηγούμενη συμφωνία και για ότι αν έφευγα εκείνη την στιγμή θα έπαιρνα περισσότερα. Τους είπα ιδέες, δεν ήθελα να φανεί πως ήμουν αρνητικός.

»Πίστευα ότι στην τελευταία συνάντηση θα γίνονταν μία πρόταση που θα έδειχνε ότι με ήθελαν. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι έλειπαν κάποιοι από το συμβούλιο γιατί συνεργαζόμασταν τρία χρόνια. Η συζήτηση κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Είπα στον κ. Πρέλεβιτς για τα οικονομικά. Είπα ότι αν φύγω ο ΠΑΟΚ θα με πληρώσει περισσότερα από το αν μείνω. Ο κ. Σταυρόπουλος είπε να βρούμε μία λύση.

»Μετά τελειώσαμε και είπα καλή συνέχεια. Αυτή ήταν η διαδικασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ειπώθηκε πως ο Μαρκόπουλος δεν δέχτηκε την πρόταση. Αυτά ήταν μέχρι χθες. Χθες πήγα να βρεθούμε να μιλήσουμε. Μου είπαν ορισμένους όρους, δεν θα ήθελα να το συζητήσουμε. Εγώ θα ερχόμουν στον ΠΑΟΚ αν μου έδιναν τα χρήματα που θα έπαιρνα σε περίπτωση που έφευγα».

«Η διοίκηση μας έλεγε στην αρχή της περιόδου μπορούμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα. Τώρα αν στην διάρκεια της σεζόν έρχονταν κάποιες αγωγές και κάποιες υποχρεώσεις από τα παλιά σίγουρα επιβάρυναν. Πρώτος που έφυγε ήταν ο Γκορί. Ηταν δεμένος με την ομάδα. Θυμάστε και την ατάκα του Ντικούδη ότι βρισκόμαστε με τα μάτια. Η απομάκρυνση του Γκορί δημιούργησε πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί οι παίκτες έπρεπε να αλλάξουν ρόλους. Μετά προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Γκοβίλ, η διοίκηση έκανε το παν, αλλά χάθηκε η περίπτωση, δεν ξέρω γιατί».

Για τον Ράιτ, είπε: «Παίξαμε το Σάββατο με τον Ίκαρο και την Δευτέρα μάθαμε ότι ο Ράιτ φεύγει γιατί έχει προτάσεις και δεν μπορούν να του δοθούν εγγυήσεις. Η ομάδα κόπηκε στα δύο».

Για τον Αντρισουσκεβίτσιους τόνισε: «Οταν πήραμε τον Αντριουσκεβίτσιους οι πληροφορίες που είχαμε ήταν πολύ καλές. Και νομίζαμε ότι θα μας βοηθούσε. Ομωςμετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό στο Λιτόχωρο παρουσίασε πρόβλημα στην μέση του. Το πρόβλημά του φάνηκε πως ήταν μεγάλο. Επρεπε να είχε αντικατασταθεί πιο νωρίς».

















Aνακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ :

Κύριοι είμαστε αναγκασμένοι να σας ξεμπροστιάσουμε μετά από ακόμη μία ολοφάνερη αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτή στον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου από έναν ανεπαρκή και «λίγο» διαιτητή, όπως ο Θανάσης Γιάχος, αλλά και ο βοηθός του Αλέξανδρος Γρεβένης.

Μέχρι σήμερα σεβαστήκαμε, περισσότερο από ότι έπρεπε, τους θεσμούς και τις αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποδείχθηκε ότι κάναμε τεράστιο λάθος. Δεν το προτιμάτε. Δεν το θέλετε. Εμείς πεισματικά αρνηθήκαμε έως σήμερα να αναζητήσουμε «άλλους δρόμους», που μάλλον όμως εσείς προτιμάτε. Βλέπετε, ίσως να σας αρέσουν οι «καμένοι φούρνοι» και τα ανώνυμα χτυπήματα.

Σε μια διαδικασία έξι αγώνων στους οποίους παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, αλλά κυρίως διακυβεύονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν το αποτέλεσμα δύο αγώνων το διαμορφώνει ο ίδιος διαιτητής αυτομάτως αναδεικνύεται ως ο (αρνητικός) πρωταγωνιστής. Όμως, έτσι θέλετε να είστε και να φέρεστε. Να είστε εσείς οι πρωταγωνιστές και όχι οι ποδοσφαιριστές. Ζείτε για να κλέβετε τη δόξα και τον ιδρώτα των αληθινών πρωταγωνιστών.

Αν ο Γιάχος και ο Γρεβένης δεν είδαν την παράβαση, που παραδέχθηκε προς τιμήν του δημοσίως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Cédric Kanté πάνω στον Γιώργο Φωτάκη, από τόσο κοντινή απόσταση, καλύτερα να «κρεμάσουν» σήμερα κιόλας τη σφυρίχτρα τους.

Προκαλούμε ανοικτά την ΚΕΔ να ορίσει στα δύο επόμενα παιχνίδια των Playoffs ανάλογους διαιτητές χαμηλού σθένους και με ανεπαρκή έως μηδαμινή προσωπικότητα. Ξέρουμε ότι έχει δεκάδες τέτοιους στους πίνακες της.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...