10/1/12

oxyro N1.668






O επί 7 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο
σε ηλικία 71 ετών, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Θωμάς Βουλινός έμαθε πρόσφατα ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι η μορφή του οποίου ήταν πολύ επιθετική και το μεσημέρι της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 72χρονος υπήρξε μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ από το 1989 ως το 1996, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Μπατατούδη.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 16.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα.

Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.



Ο Θωμάς Βουλινός μάζεψε τους παίκτες και τους διέταξε να αποχωρήσουν.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990 ο Βοιωτός διαιτητής Καραμάνης, τα έβλεπε όλα πράσινα στον αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Στο 73` το σκορ ήταν 3-0 με αμφίσβητούμενα γκολ και απίστευτα σφυρίγματα εναντίον του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο ο Καραμάνης απέβαλλε τους Μαγκντί και Σκαρτάδο, ανάβοντας το φυτίλι για την επερχόμενη έκρηξη.

Ο Θωμάς Βουλινός κατέβηκε από τα επίσημα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, μάζεψε τους παίκτες δίπλα του και τους διέταξε να αποχωρήσουν. Κατά την αποχώρηση, ο αγανακτισμένος Μαγκντί δήλωνε ότι «αυτός ο διαιτητής δεν ξέρει... τίπουτα». Στα αποδυτήρια έγιναν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη να προσπαθεί να μεταπείσει τον Βουλινό και τον τελευταίο να δηλώνει ότι «ο ΠΑΟΚ ήρθε στο ΟΑΚΑ για να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή».

Η κίνηση του ΠΑΟΚ χειροκροτήθηκε από πολλούς, καθώς ο αγώνας ήταν παρωδία. Ωστόσο, η τιμωρία για τον Δικέφαλο ήταν μηδενισμός στον συγκεκριμένο αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών και πέντε αγωνιστικές χωρίς θεατές στην Τούμπα.

Σήμερα, αν μία ομάδα αποχωρήσει από το γήπεδο, τιμωρείται με μηδενισμό στην αναμέτρηση, αφαίρεση δέκα βαθμών και δεν δικαιούται τις εισπράξεις αγώνα.

Ρήξη με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Tο 1992 οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποφασίσει να τον πολεμήσουν και να τον απομακρύνουν από την ομάδα και για τον λόγο αυτό διέκοψαν τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην Τούμπα, εισβάλλοντας στον αγωνιστικό χώρο για να διακοπεί το παιχνίδι και λόγω αυτής της διακοπής να αναγκαστεί ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας να αποχωρήσει από αυτήν.

Στη διάρκεια της θητείας του ήρθε σε ρήξη με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα σε πολλά παιχνίδια το γήπεδο της Τούμπας να έχει ελάχιστη προσέλευση.

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...