23/7/10

oxyro N1.218



Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι ο προπονητης του ΠΑΟΚ

Ο νέος προπονητής της ομάδας κ. Παύλος Δερμιτζάκης παρουσιάστηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο και τεχνικό διευθυντή, κ. Ζήση Βρύζα.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας

«Είναι φανερό, το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα είναι η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας, που κρατήσαμε 2,5 χρόνια. Πίστευα ότι έτσι θα συνεχίσουμε, τελικά έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Είναι χειρότερο να μην αναγνωρίζεις το λάθος. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή η επιλογή μας είναι η σωστή».

Για τις φήμες που κυκλοφορούν περί κόντρας με τον Ζαγοράκη:
«Πρωτεργάτης σε ότι πετύχαμε αυτά τα χρόνια είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης. προχωράμε και δουλεύουμε μαζί κι όποιος διασπείρει φήμες, κάνει κακό στον ΠΑΟΚ. Αν συνεχίσουμε ενωμένοι, θα πετύχουμε πράγματα. Από την πλευρά μου είμαι διατεθειμένος να το κάνω 100%«, είπε για τη σχέση του με τον Ζαγοράκη.

Για την καθυστέρηση ως προς τον προγραματισμό της ομάδας :
«Αργήσαμε λίγο αυτό το καλοκαίρι, αλλά κάθε απόφαση που πήραμε, πάρθηκε για το καλό του ΠΑΟΚ«, είπε για τις επιλογές, που έγιναν (ή δεν έγιναν).

Για το αν τιμωρηθεί ο Γκαρσία:
«Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τις αρχές μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρναμε μια τέτοια απόφαση, επειδή ένας παίκτης θα είχε άλλη άποψη για τον προπονητή. Η απόφαση για τον κ. Μπερέτα πάρθηκε για άλλους λόγους και πριν γίνει αυτό με τον Γκαρσία. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ήταν ένα λάθος του κ. Γκαρσία και γι΄ αυτό θα τιμωρηθεί. Από κει και πέρα, είναι μέλος της ομάδας κανονικά».

Για την περίπτωση του Αραμπατζή:
«Ο Αραμπατζής έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά η απόφαση ήταν να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή δεν δέχτηκε τις προτάσεις, που είχε και προτίμησε να περιμένει, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ

«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος, για την επιστροφή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ με άλλη ιδιότητα αυτή τη φορά και ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει. Ήταν μια κουραστική μέρα, το μόνο που θέλω να πω και να υποσχεθώ ότι ο στόχος παραμένει ψηλός για την ομάδα, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να παίξουμε ποδόσφαιρο αντάξιο του ονόματος του ΠΑΟΚ, που έπαιζε τα τελευταία χρόνια, ελκυστικό ποδόσφαιρο, που πρώτα θα το γουστάρουμε εμείς οι ίδιοι και κατ΄ επέκταση και ο κόσμος. Αν το καταφέρουμε, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Οι στόχοι που θα χαράξουμε είναι μεγάλοι.
Εγώ θα λέω πάντα αλήθειες, θα σας κοιτάω στα μάτια κι αυτή πρέπει να είναι και η συνεργασία που πρέπει να έχουμε. Η ομάδα είναι μία αλυσίδα, πρέπει όλοι οι κρίκοι να είναι δυνατοί.
Έχουμε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, λόγω του θεσμού και του αντιπάλου, είναι ένα κίνητρο για όλους. Δεν έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας, θα ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τον Πανθρακικό, που με διευκόλυνε ώστε να έρθω στον ΠΑΟΚ.
Είναι δύσκολος ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε, αν υπάρξει επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε».

Πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια σας;
«Κατ' αρχήν οι συνεργάτες μου είναι τα μάτια μου! Πρέπει να το πω αυτό. Και το εννοώ. Είναι δύσκολος ο δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε, αλλά αν υπάρχει υπομονή κι επιμονή, θα τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη οικογένεια».

Τι θα προλάβετε να κάνετε σε πέντε ημέρες;
«Σίγουρα, πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην ψυχολογική διάθεση των παικτών. Για οποιονδήποτε σε μια ομάδα δεν είναι ό,τι καλύτερο να αλλάζει ο προπονητής. Αυτά, όμως, συμβαίνουν. Στην ομάδα ήρθε αναταραχή και πρέπει να το ξεπεράσουμε. Σκοπός μας είναι να περάσουμε πρώτα τα τακτικά κομμάτια που θέλουμε στην ομάδα, ώστε να δείξουμε στο συγκεκριμένο ματς (σ.σ. εννοεί το ματς με τον Άγιαξ) εικόνα σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ποιος είναι ο στόχος σας στον ΠΑΟΚ;
«Πρώτα μετράει ο επαγγελματισμός. Μετά, ο στόχος οποιουδήποτε προπονητή είναι να φτάσει ψηλά. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Θέλει πολλή δουλειά. Είναι εύκολο να πας κάπου. Να κρατηθείς εκεί είναι δύσκολο. Μέσα από τη δουλειά μας, την εργατικότητά μας και τους στόχους που θα θέσουμε θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Το ότι δεν επιλέχθηκα στην αρχή του καλοκαιριού δεν με πίκρανε. Αυτό με έκανε να πεισμώσω και θα με έκανε να δουλέψω για να πετύχω αυτό το στόχο, να αναλάβω κάποτε αυτή την ομάδα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα αυτό. Όπως έπραξε η διοίκηση, ίσως να έκανα κι εγώ το ίδιο».

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ;
«Η ομάδα έχει χτιστεί με βάση κάποια χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πετυχημένα. Θα ήμουν παράλογος, αν προσπαθούσα να τα αλλάξω αυτά. Πάνω σε αυτά θα βαδίσουμε, γιατί σε αυτή την κατεύθυνση είμαι κι εγώ κι ως προπονητής κι ως άνθρωπος. Ο καθένας, όμως, προσπαθεί να βάλει τις πινελιές του. Ο χρόνος θα δείξει αν όλα πάνε καλά και αν πετύχουμε το στόχο μας».

Για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το έμψυχο υλικό της ομάδας;
«Θα προσπαθήσω απέναντι σε όλους τους παίκτες, όπως έκανα πάντα ως τώρα, να έχω απέναντι σε όλους τους παίκτες ίση μεταχείριση. Θα προσπαθήσω να δώσω σε όλους ευκαιρίες. Δεν μένω σε πρόσωπα. Εκτιμώ, σέβομαι και αναγνωρίζω το παρελθόν που έχει ο καθένας. Θέλω, όμως, πρώτα το καλό της ομάδας. Δεν θα έχει κανείς ιδιαίτερη μεταχείριση, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι πρώτα το δικό μου καλό. Πρέπει να είμαι δίκαιος με όλους. Θα παίζουν οι καλύτεροι. Πρέπει να ξέρετε ότι καλύτερη σχέση έχω με όσους δεν παίζουν, παρά με αυτούς που παίζουν. Αυτό θεωρώ είναι το κλειδί».

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ τόνισε:
«Προσωπικά, νιώθω έτοιμος. Θα δούμε πώς είναι και τα παιδιά. Έχω ενημέρωση, αλλά θα πούμε περισσότερα αυτό το 24ωρο που έχουμε μπροστά μας. Θα ετοιμαστούμε όλοι μαζί να δείξουμε μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα. Το παιχνίδι είναι κίνητρο για όλους. Ποιος δεν θέλει να αγωνιστεί σε αυτόν το θεσμό, απέναντι στον Άγιαξ; Πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό».

Σε ερώτηση που έγινε στον Μάκη Χάβο για το πώς αισθάνεται που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, αλλά και για το αν φτάνει ο χρόνος στον ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, εκείνος απάντησε:
«Είμαι καλά και χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας, αλλά είναι τεράστια πρόκληση αυτό το ματς με τον Άγιαξ. Πιστεύω ότι όλα θα αλλάξουν γρήγορα προς το καλύτερο, μετά από τις επαφές μας με τους παίκτες».

Μάκης Χάβος

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα που αγαπώ. Ευχαριστώ τη διοίκηση αλλά και τον κ. Δερμιτζάκη που με επέλεξε για συνεργάτη του στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ»
paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...