11/7/10

oxyro N1.205



Λούσιο Φιλομένο απο το Μπρουγκενάου.......

Την περσινή σεζόν και τους τραυματισμούς του:

«Δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Ακόμη και αυτά που πέρασα, αποτελούν μέρος του ποδοσφαίρου. Το πιο σημαντικό είναι ότι η σεζόν έληξε πετυχημένα για την ομάδα μας, εντός στόχου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για μένα, και φυσικά για τον κάθε παίκτη, αυτό που μετράει περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η υγεία. Και αφού το έχω, θα προσπαθήσω να έχω όσο το δυνατό περισσότερες συμμετοχές στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο»

Για την νέα σεζόν:

«Στην πατρίδα μου λένε ότι το εύκολο είναι να φθάσεις ψηλά, αλλά το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Από τη στιγμή που θα μου δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής, θα προσπαθήσω να την αξιοποιήσω. Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες και με τις νέες ιδέες από τον προπονητή μας, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα από την περσινή σεζόν. Πρέπει να αποφύγουμε στη διάρκεια των αγώνων το άγχος, γιατί αυτός ο παράγοντας μόνο ζημιά μπορεί να μας κάνει»

Για την αγαπημένη του θέση:

«Πίσω από τον φορ είναι η θέση που αγωνιζόμουν στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου και αυτή είναι που μου αρέσει περισσότερο. Και αυτό γιατί μου παρέχει τη δυνατότητα, πέρα από το να σκοράρω και να δημιουργώ. Βέβαια, στην εξέλιξη της καριέρας μου αγωνίστηκα και στην κορυφή της επίθεσης, όπως είχαν κρίνει οι εκάστοτε προπονητές μου»

Τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:

«Δεν με απασχολεί ακόμη κι αν παίξουμε με τη θεωρητικά πιο ισχυρή ομάδα. Νομίζω ότι από τη στιγμή που εμείς είμαστε στο γκρουπ των αδυνάτων, ο αντίπαλος μας θα έχει τη μεγαλύτερη πίεση για την πρόκριση».

Για τον Μάριο Μπερέτα:

«Ο κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του. Έχω παρατηρήσει ορισμένες αλλαγές, σε σχέση με τη δουλειά του Φερνάντο Σάντος, μέχρι στιγμής, όχι πολύ μεγάλες. Ενδεχομένως στην εξέλιξη της σεζόν να προκύψουν πιο ουσιαστικές αλλαγές, αλλά αυτό μένει να το δούμε στην πορεία».



Σωτήρης Μπαλάφας
απο το Μπρουγκενάου.......

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μετά από έναν χρόνο δανεικός σε ΠΑΣ Γιάννενα και Εργοτέλη τόνισε:

«Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ότι στην θέση μου έπαιζαν οι Γκαρσία, Βιτόλο και Φωτάκης θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για μένα να παίξω για αυτό και προτίμησα να πάω κάπου αλλού να παίξω και επέστρεψα πιο δυνατός αφού τα παιχνίδια σε βοηθάνε».

Για τον ίδιο και ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές παραμένουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είπε:

«Για μένα η θέση μου είναι αμυντικός χαφ και είναι καλό ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός. Και είναι σημαντικό να τα καταφέρουμε στα δύο παιχνίδια του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει».

Για το ότι ο Μάριο Μπερέτα στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας τον έχει χρησιμοποιήσει ως κεντρικό αμυντικό δήλωσε:

«Θα μιλήσω με τον κ. Βρύζα και όπου θέλει ο προπονητής μου θα παίξω».

Για τις διαφορές που έχει διαπιστώσει στον ΠΑΟΚ στον έναν χρόνο της απουσίας του επεσήμανε:

«Υπάρχουν διαφορές από πέρσι όπως η έλευση των Σαλπιγγίδη, Ζουέλα και του δεξιού μπακ που αναμένεται, με την ομάδα σταδιακά να ανεβαίνει».

Για την κλήρωση της Παρασκευής στην Νιόν του αντιπάλου στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League σημείωσε:

«Να γίνει πρώτα η κλήρωση την Παρασκευή και το πιο σημαντικό θα είναι να προκριθούμε».

Για την εμπειρία που έχει ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA τόνισε: «Η εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι καλή αλλά πλέον θέλω να παίξω στο Champions League».

Για το τι θεωρεί ότι χρειάζεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ υπογράμμισε:

«Αυτό που χρειάζεται η ομάδα το είδανε αυτοί που πρέπει και προσπαθούν να πάρουνε παίκτες εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Για την υπόσχεσή του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ αυτή ήταν:

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και αν μπορέσει να μπει η ομάδα στους ομίλους θα είναι το καλύτερο για όλους».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη σχολίασε:

«Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και μεγάλη μονάδα για τον ΠΑΟΚ μπορώντας να παίξει ως επιθετικός αλλά και ως δεξιός χαφ».




O Ανίς Μπουσαΐντι στον ΠΑΟΚ

Ο 29χρονος διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Σάλτσμπουργκ, και συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο. Ο Ανίς Μπουσαΐντι θα μεταβεί άμεσα στην Γερμανία για να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα της ομάδας.




Ο
Βίκτορ Βιτόλο απο το Μπρουγκενάου.......

Για τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
«Ο ΠΑΟΚ θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, είτε για την Ζενίτ, είτε για την Ντιναμό Κιέβου, είτε για τη Φενερμπαχτσέ, είτε για τον Άγιαξ, είτε για την Μπράγκα. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, πολύ θα ήθελα να δω τι αντίδραση θα έχουν, όταν θα κληθούν να αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας…».


Για τη δύναμη της Τούμπας:
«Ο ΠΑΟΚ είναι ευρέως γνωστός, όχι μόνο για τους παίκτες του, αλλά και για τον πολυπληθή κόσμο του. Και όταν η ομάδα δεν έχει μαζί της αυτό τον κόσμο, της είναι πιο δύσκολο να φθάσει στη νίκη. Γιατί ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ συνιστά έναν επιπλέον παίκτη για την ομάδα μας».

Για το στόχο του ΠΑΟΚ την ερχόμενη σεζόν: «Η ομάδα μας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδας. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας. Επιπλέον, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε αντίπαλος θα μας αντιμετωπίζει διαφορετικά και θα επιδιώκει να μας κερδίσει.
Στόχος μας ακόμη είναι η διαρκής βελτίωση. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά και να το κερδίζουμε. Φυσικά και είναι σημαντικό να κερδίζεις όλα τα ματς, ντέρμπι και μη».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία:
«Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής αποχώρησε, όμως, και αυτό πλέον που είναι σημαντικό, είναι να βοηθήσουμε όλοι εμείς οι παίκτες τον Μάριο Μπερέτα. Κι εκείνος ήρθε στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Και απ’ ότι έχω αντιληφθεί από την εξέλιξη της προετοιμασίας, ο Μπερέτα έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Σάντος».

Για την αξία του οικογενειακού κλίματος στην ομάδα:
«Όταν ο ΠΑΟΚ δεν έχει το οικογενειακό κλίμα, δεν έχει τίποτα. Δεν θα μπορούσε να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι, αν αυτό που τον χαρακτήριζε δεν ήταν το οικογενειακό κλίμα. Αυτό συμβαίνει σε όλες ομάδες, ακόμη και στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα».


Για το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετέχει από την αρχή της προετοιμασίας:
«Είναι σημαντικό να μετέχεις από την αρχή της προετοιμασίας, γιατί γνωρίζεις καλά ποιες είναι ακριβώς οι απαιτήσεις του προπονητή, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, ‘δένεσαι’ πιο αρμονικά με τους συμπαίκτες σου. Αλλά τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, αφού εξασφαλίζεις ακόμη περισσότερη ενέργεια και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Και αυτό είναι που προσωπικά χρειάζομαι πολύ, αφού γνωρίζω ότι η νέα αγωνιστική περίοδος που έρχεται, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και πιο απαιτητική από την περασμένη>>

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...