15/6/10

oxyro N1.189





paok-oxyro - Μάριο Μπερέτα
για 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ
Aνακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον κ. Μάριο Μπερέτα, ο οποίος και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο προπονητικό τιμ της ομάδας θα ενταχθούν επίσης και οι: Μασιμιλιάνο Κάντζι (βοηθός προπονητή), Πάολο Λαζάριν (γυμναστής) και Τζόρτζιο Ρόκα (προπονητής τερματοφυλάκων).

Μάριο Μπερέτα

«Ευχαριστώ τον κ. Βρύζα και τον κ. Ζαγοράκη για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και σύντομα θα μάθω και τη γλώσσα σας. Η απόφαση μου έχει να κάνει με ανθρώπους που με επέλεξαν που είναι κατοχυρωμένα επαγγελματικά πρόσωπα. Επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και αυτός ήταν ο λόγος που δέχτηκα την πρόταση και θέλω να αντεπεξέλθω στην απαιτήσεις. Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, που είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, και αυτήν την εμπειρία θα τη μεταφέρω στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Είχα κι άλλες προτάσεις, από άλλες ομάδες από την Ιταλία, αλλά δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ, που είναι πιο σημαντική. Δεν υποβαθμίζω τις άλλες ομάδες, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν πιο σημαντική.

Θα ξεκινήσουμε αρχές Ιουλίου γιατί είναι οι προκριματικοί του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω πως είναι η ομάδα. Υπάρχουν και οι Ιταλοί παίκτες, Τσιρίλο και Σαβίνι που γνωρίζω καλά και άλλοι παίκτες που γνωρίζω. Είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής αλλά οπουδήποτε αλλού θα χρειαζόταν χρόνος προσαρμογής.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που έχουν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ και η δουλειά που έχει κάνει ο προηγούμενος προπονητής, μπορώ να τον ευχαριστήσω που έχει φτάσει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η δουλειά που έκανε ήταν σημαντική και έφερε σπουδαία αποτελέσματα.

Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και το δικό του χαρακτήρα. Αυτά μπορούν να αναδειχθούν ανάλογα με τις συνθήκες. Γνωρίζω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν τεχνικό ποδόσφαιρο με δύναμη στη φυσική κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Ρόμα. Το 2004 το EURO το κέρδισε η Ελλάδα οπότε είναι πολύ σημαντικό πρωτάθλημα.

Προοπτική είναι ο ΠΑΟΚ να σταθεί στο επίπεδο που έχει σταθεί μέχρι τώρα. Αυτό είναι ήδη ένας μεγάλος στόχος. Και στην Ιταλία λένε, ποιος είναι ο στόχος; Να κερδίσουμε τον κάθε αγώνα. Αυτό κάνει ο καθένας στον αθλητισμό. Θέλει να κερδίσει εκεί που συμμετέχει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα και τον επόμενο…Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει. Αν κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα. Πρέπει να δούμε ότι αυτή η φιλοσοφία πρέπει να συμπίπτει με τους παράγοντες και με τους παίκτες. Και για αυτό πρέπει να πιστέψουν οι φίλαθλοι και να βοηθήσουν. Πρέπει να είμαστε ΄όλοι ένα. Ειδικά σε μία περίοδο που υπάρχουν δυσκολίες. Όσο περισσότερο θα είμαστε όλοι ενωμένοι τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η φιλοσοφία είναι ο κάθε παίκτης που μπαίνει μέσα στο γήπεδο να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να επιβάλλουμε εμείς το παιχνίδι στις αντίπαλες ομάδες. Υπάρχουν και αντίπαλοι που εννοείται ότι θα κάνουν τα πάντα για να μας δυσκολέψουν. Θα πρέπει να αγωνιστούν κάποιοι παίκτες πολύ περισσότερο και να θυσιαστούν για να αντεπεξέλθουμε και σε αυτήν την απαίτηση που μπορεί να χρειαστεί. Σε συμφωνία με τη διοίκηση, θα αποφασίσουμε τι κινήσεις θα κάνουμε. Μπορεί να μην χρειαστούμε και κανέναν παίκτη, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση!.

Στόχος να διατηρήσουμε τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα επίπεδα που βρίσκεται. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Αλλά αυτό που θα γίνει αργότερα στο μέλλον δε μπορώ να το ξέρω.

Και στην Ιταλία υπάρχει οικονομική κρίση. Δεν αποτέλεσε πρόβλημα αυτό για μένα. Λυπάμαι αυτούς που θα πληρώσουν την κρίση. Εμένα, πάντως, δεν επηρέασε την απόφασή μου.

Έχουμε έναν κοινό στόχο. Είναι αγώνες που είναι αρκετά δύσκολοι και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι υψηλού επιπέδου. Δύσκολο αλλά θα πρέπει να βάλουμε όλο το είναι μας για να πετύχουμε το στόχο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βρέθηκα μία βδομάδα και παρακολούθησα τις προπονήσεις του Μουρίνιο άμα πήγαινα για ένα μήνα θα κέρδιζα τα πάντα! Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Θα πρέπει να τον θαυμάζουμε γιατί έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στην καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για μένα ο ΠΑΟΚ. Θέλω να διατηρήσω τον ΠΑΟΚ στο επίπεδο που βρίσκεται. Όσο για το τι θα έρθει στο μέλλον, δεν μπορώ να το προβλέψω.

Έχω δει στο youtube το λαό του ΠΑΟΚ. Αυτός πάει την ομάδα μπροστά. Είναι φανταστικό και δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Την πίεση τη μεταφέρουν πιο πολύ στους αντιπάλους και όχι στους παίκτες ή τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Να κερδίσουμε όλους τους αγώνες στην έδρα μας αλλά δεν έρθει και ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς, θέλουμε ο κόσμος να το δεχτεί αυτό.

Δεύτερος προπονητής είναι ο Κάνζι, που είναι προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής. Ο γυμναστής είναι ο Λατζαρίν. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Ρόκα. Όλοι έχουν δουλέψει μαζί μου στο παρελθόν. Μαζί μου θα είναι και άνθρωπος που θα αναλύει τους αγώνες, ο Λούκα Πέργκελ.

Η υπόσχεσή μου είναι ότι θα δουλεύω και θα δίνω τα πάντα και εγώ και η ομάδα. Αυτή είναι η ευχαρίστηση μου. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι θα δίνω τα πάντα είτε φιλικό είτε κύπελλο, είτε πρωτάθλημα είτε Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνω.

Ζήσης Βρύζας

«Κοιτάξαμε να βρούμε ένα προπονητή που θα είναι στην ίδια φιλοσοφία με τον προηγούμενο τεχνικό μας τον Φερνάντο Σάντος. Να ταιριάξει στην κουλτούρα και ήταν προτεραιότητα να είναι έτοιμη η ομάδα νωρίς λόγω των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτούς τους λόγους επιλέξαμε τον κύριο Μπερέτα, ο οποίος μπορεί να μην έχει δουλέψει στην Ευρώπη, αλλά με τις ομάδες που έχει δουλέψει στην Ιταλία, έχει πετύχει πολλά.

Δε μπορώ να πω αυτά που συζητάμε μεταξύ μας. Πρώτα πρέπει να επικοινωνήσω με τους παίκτες της ομάδας και μετά να το πούμε στον Τύπο. Δε θα γίνουν πολλές αλλαγές. Θα γίνουν λίγες και ποιοτικές, γιατί έχουμε ένα ρόστερ αρκετά γεμάτο».

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ....ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ....ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...