10/6/10

oxyro N1.186



paok-oxyro - Γενική συνέλευση του Α.Σ. ΠΑΟΚ


Πριν τη συνέλευση, μοιράστηκε στα μέλη αντίγραφο του ισολογισμού, από τον οποίο προκύπτει ότι το οικονομικό έτος 2009, έκλεισε με άνοιγμα 467.475 ευρώ.
Μέσα από τον ισολογισμό, φαίνεται ότι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ οφείλει 1.300.000 ευρώ στον Νίκο Βεζυρτζή, 730.000 ευρώ στον Απόστολο Αλεξόπουλο, 450.000 ευρώ στον Θανάση Κατσαρή και 200.000 ευρώ στον Τάκη Πανελούδη!
Σε ότι αφορά τα έξοδα των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Για το πόλο δόθηκαν 334.000 ευρώ, για το βόλεϊ 276.000 ευρώ, για την κολύμβηση 144.000 ευρώ, για το γυναικείο μπάσκετ 111.000 ευρώ, για το χάντμπολ 402.000 ευρώ, για τον στίβο 47.000 ευρώ και για το γυναικείο ποδόσφαιρο 62.000 ευρώ.
Σχετικά με τα έσοδα του Α.Σ. από την ΠΑΕ, πέρσι εισέπραξε 631.000 ευρώ, ενώ στη σεζόν που τελείωσε, ο Ερασιτέχνης πήρε 301.000 ευρώ.

Θανάσης Κατσαρής

"Η κατάσταση είναι τραγική 91 μέλη είναι παρόντα σε σύνολο 2329. Από αυτά τα 160 είναι οικονομικά τακτοποιημένα και τα 2256 μη τακτοποιημένα.

Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει τα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα στην Α1 κατηγορία. Για να συντηρήσουμε αυτά τα τμήματα φέτος δημιουργήθηκαν οικονομικά προβλήματα.

Τη φετινή σεζόν είχαμε τα λιγότερα έσοδα, εντούτοις πρωταγωνιστήσαμε και πήραμε τίτλους. Ορισμένοι ίσως θα λένε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει. Και ο ΠΑΟΚ με τόσα τμήματα στην Α1 έχουμε μόνο δύο μήνες καθυστέρηση. Άλλοι σύλλογοι έχουν πέντε και έξι. Μηνιαίως δίνουμε πάνω από 150-200 χιλιάδες. Η ΓΓΑ, οι Ομοσπονδίες, όλες χρωστάνε στον ΠΑΟΚ, γι' αυτό κάποια τμήματα δεν είναι τακτοποιημένα.

Να συγχαρώ την ποδοσφαιρική ομάδα που με διοίκηση πρωτοδικείου έχει φτάσει στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συγχαρητήρια και στην διοίκηση του μπάσκετ. Η ομάδα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, μετά από χρόνια. Όλοι στον Ερασιτέχνη να είμαστε ενωμένοι, μία γροθιά. Μόνο έτσι θα πρωταγωνιστήσουμε"

Ο εκπρόσωπος του ΜΕ.Λ.ΒΑ., κ. Ποιητής

"Κάθε χρόνο και χειρότερα, τα χρέη αυξάνονται, του χρόνου θα έχουμε κι άλλα χρέη;" είπε απευθυνόμενος στην διοίκηση του Α.Σ.
Τα πιο πολλά από τα χρέη, είναι ποσά, που έβαλαν παλιοί παράγοντες, τα οποία δεν γίνονται ποτέ απαιτητά. Ουσιαστικά, ο Α.Σ. χρωστάει 70.000 σε προμηθευτές, 37.000 σε διάφορες επιταγές, 20.000 στην εφορία και 11.000 στο ΙΚΑ. Όλα αυτά, παρά το ότι δεν έχουμε έσοδα, ούτε από το Χάντμπολ, ούτε από το Γυναικείο Ποδόσφαιρο, που έπαιξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια συνολικά, ήταν 22.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα 150.000 ευρώ. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά για ένα ερασιτεχνικό σωματείο, που κάνει πρωταθλητισμό. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες, που έβαλαν τα χρήματά τους και ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, που είναι. Ο ΠΑΟΚ έχει την περιουσία του και αυτή η περιουσία του ανήκει"

Εκπρόσωπος του ΜΕ.Λ.ΒΑ. Χάρης Μάλλιος

Δεν συνάδει με το μέγεθος του ΠΑΟΚ η παρουσία μόλις 91 μελών στην συνέλευση και ζήτησε να μειωθεί η συνδρομή στα 50 ευρώ. Ρώτησε τη διοίκηση που βρίσκεται η διαδικασία διαγραφής μελών, τι γίνεται με το γήπεδο της Τούμπας, αλλά και με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Γρηγόρης Πετρίδης έφορος του χάντμπολ.

"Είχαμε προϋπολογισμό 402.000 ευρώ γιατί έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση. Μας οφείλονται και περίπου 80-90.000. Αυτά τα ποσά δίνουν όλες οι ομάδες. Μέσα στα 8 χρόνια ιστορίας του τμήματος καταφέραμε να ξεπεράσουμε δυνάμεις όπως ο Πανελλήνιος, ο Φίλιππος και πήραμε δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα. Φέτος, με το Τσάμπιονς Λιγκ, δώσαμε 58 συνολικά αγώνες, Παίζαμε στη Ρωσία και μετά από τρεις μέρες δίναμε ματς στην Ελλάδα" τονίζει.

Για τα γεγονότα της Λαμίας

"Στο κλειστό τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τους... ξεβρακώσανε για να μπούνε μέσα. Μετά από 10 λεπτά οι οπαδοί της ΑΕΚ πέρασαν πάνω από τους Αστυνομικούς, χωρίς να γίνει έλεγχος. Είπα στον Αστυνομικό Διευθυντή ότι έμπαιναν οπαδοί με σακίδια και μετά από λίγο βγήκαν τα γνωστά στυλό. Πέσανε επτά με οκτώ κροτίδες κρότου-λάμψης" τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Μέσα στο γήπεδο μείνανε μόνο οπαδοί της ΑΕΚ. Αλώνιζαν επί 20 λεπτά χωρίς να γίνει σύλληψη. Κινδύνεψαν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ. Έχουν γίνει εκθέσεις, έχουν μιλήσει όλοι οι αρμόδιοι".


Δημήτρης Πατρίδας
χάντμπολ

"Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ δεν είναι δύο εκατομμύρια. Είναι λίγο πάνω από ένα. Και από την τσέπη μου έβαλα χρήματα κ.Πανάκα και κανενός το ρεύμα δεν κόψαν κύριε Πανάκα. Η πρώτη χρονιά που δεν κάναμε χρέη ήταν φέτος. Τρία εκ. ευρώ χρέη βρήκαμε. Γίνεται σε μία χρονιά να ξεχρεώσουμε; Θεωρία; Πράξεις θέλουμε. Αν δεν γίνει αγωνιστική εξυγίανση δεν γίνεται οικονομική. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ομάδες όπως ο Άρης που είχε 2,5 φορές πάνω το μπάτζετ. Αυτό είναι αγωνιστική επιτυχία. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το ποδόσφαιρο"

Γιάννης Ελευθεριάδης πόλο.

"Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Έχει γίνει και μία ένσταση για ένα παίκτη, θα δούμε. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Βουλιαγμένη για να πάμε Τσάμπιονς Λιγκ. Και η 4η θέση, όμως, οδηγεί στην Ευρώπη. Η χρονιά είναι πετυχημένη" τονίζει και προσθέτει: "Στις υποδομές έχουμε κάνρει πολύ καλή δουλειάσ.¨Ολα τα τμήματα είναι στους τελικούς. Επενδύσαμε στον Πάνο τον Βέργο τον τεχνικό μας. Τέσσερα παιδάκια πιστεύω θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα"


Ο κ. Χασεκίδης γυναικείου χάντμπολ:

"Είμαστε μία αήττητη ομάδα, πάμε πολύ καλά. Στην Α1 έχουμε δύο προσθήκες έτοιμες κύριε πρόεδρε και βάζουμε στόχο για την Α1 την τετράδα. Μην ξεχνάμε ότι ο έκτος υποβιβάζεται. Τι στόχο να θέσουμε; Να στηρίξουμε όλοι τους αθλητές".


Ο κ. Αγγελίδης γυναικείου μπάσκετ.

"Πρωταγωνιστήσαμε για 3η χρονιά στην Α2, τερματίσαμε πρώτοι πέντε αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Πήραμε και πρωτάθλημα στις κορασίδες. Ευχαριστούμε τον κ.Κατσαρή, γιατί χωρίς την στήριξή του δεν θα κάναμε τίποτα. Στην Α1 ελπίζουμε να είμαστε άξιοι πρεσβευτές του ονόματος του ΠΑΟΚ".


Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

"Να λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Ο ΠΑΟΚ κόντεψε να πέσει στην Α2. Και αυτό γιατί έγιναν λάθη. Όταν παραδώσαμε στο Δρόσο τα χρέη ήταν 3 εκ. Πέρυσι, με ευθύνη του Ερασιτέχνη προέκυψε μία διοίκηση από τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη. Έγινε πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα μετά την ξεφτίλα να προσεγγίσουμε την Α2 βγήκε Ευρώπη. Τα Χρέη 700.000 ευρώ στο μπάτζετ της φετινής χρονιάς, υπήρξαν γιατί πληρώθηκαν παλιά χρέη. Μετά από διαπραγματεύσεις με Παπαδάκη και Δελιμπαλταδάκη γλιτώσαμε 500.000 ευρώ. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να περάσει και τον Πανελλήνιο. Επιτυχία ήταν και η πρόσληψη του Μαρκόπουλου και το θέαμα που πρόσφερε η ομάδα. Από το μπάσκετ του Βεζυρτζή φτάσαμε να λέμε αν θα είναι πρόεδρος ο Κανώτας ή ο Καρακούσης. Και δεν είναι προσβολή για τους ανθρώπους αυτούς. Θέλει ενότητα το μπάσκετ. Γιατί αν κάνουμε μπάτζετ 600.000 ευρώ και έρχονται οι 20άρες και οι 30άρες ελάτε να καθίσετε εσείς στο Παλατάκι".

Νίκος Βεζυρτζής

"Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που έχουν αναλάβει τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Μπράβο και στον κ. Κατσαρή που τους επέλεξε. Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η θέση του προέδρου. Να αναγνωρίζουμε αυτούς που βάζουν χρήματα. 400.000 ευρώ χρειάστηκαν για το χάντμπολ. Που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα.

Θέλω να μιλήσω για το μπάσκετ. Ξέρω το πάθος του κ. Πανάκα για το μπάσκετ. Θέλω να του κάνω μία ερώτηση: "Ποιοι είναι αυτοί οι πέντε ήρωες που θα μειώσουν το μπάτζετ στο μισό εκατομμύριο και η ομάδα θα πέσει στην Α2; Ποιοι θα πετύχουν την εξυγίανση και αντέξουν το βάρος η ομάδα να πάει στην Α2; Ποιον ΠΑΟΚ; Τον Πρωταθλητή Ελλάδας, τον Κυπελλούχο Ευρώπης; Ποιοι άνθρωποι θα τον ρίξουν στην Α2; Επειδή ο ΠΑΟΚ έχει ποδοσφαιρόφιλους και όχι μπασκετόφιλους. Αν η ομάδα πέσει στην Α2, θα κάνει να σηκώσει κεφάλι περισσότερα χρόνια από τον Ηρακλή. Όσοι αναλάβουν, πρέπει να έχουν την στήριξη όλων μας. Να μπει μικρό αντίτιμο για διαρκείας και να πάρουμε όλοι από ένα-δύο να τους στηρίξουμε. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που κρατήσανε την ομάδα ψηλά".

Γιάννης Παπαδόπουλος

«Η διαφάνεια στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ χρειάζεται. Ο Ερασιτέχνης έχοντας το 10%, πρέπει να είναι υπεύθυνος γι΄ αυτό κι αυτό πρέπει να ψηφιστεί. Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, πριν κατατεθούν οι ισολογισμοί, να οριστεί από τον Α.Σ. μία ανεξάρτητη επιτροπή, με δικό της ορκωτό ελεγκτή και να κάνει διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ. Εφόσον μιλάμε για διοικήσεις πρωτοδικείου, να κάνει έλεγχο και στις εταιρίες δορυφόρους, που κινούνται γύρω από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους εμπιστευόμαστε, πρέπει να θέλουν κι οι ίδιοι τον έλεγχο. Αυτό αφορά και το μέλλον. Όποιος έρθει, να ξέρει ότι θα ελέγχεται. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας, όλη η Ελλάδα βοά, εμείς πρέπει να επιδιώκουμε την διαφάνεια»

Θανάσης Κατσαρής

Για το γήπεδο της Τούμπας
Πρόβλημα ασφάλειας δεν υπάρχει σ΄ όλο το γήπεδο και πως οι εργασίες, που γίνονται αυτές τις μέρες, αφορούν τη στεγανοποίηση των Θυρών 7 και 8.

Για την ΚΑΕ

Τον κάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο Δημήτρης Πατρίδας, ενώ

Για την εκκαθάριση μητρώου

Είναι κάτι, που πρέπει να γίνει, ειδικά όταν θα συζητηθεί μελλοντικά το θέμα του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου