17/8/09

oxyro N915


paok-oxyro - Συνέντευξη Φερνάντο Σάντος
- Θα θέλαμε, κ. Σάντος, ένα πρώτο σχόλιο για την προφορική συμφωνία με τον Θόδωρο Ζαγοράκη για επέκταση της συνεργασίας σας μέχρι το 2012.
«Ο πρόεδρος μου έκανε μια πρόταση για να πάμε ακόμα πιο μπροστά το πλάνο το οποίο είχαμε σχεδιάσει από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα και ήταν για τρία χρόνια. Εγώ συμφώνησα σε αυτό. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όταν υπάρχει διάθεση και όρεξη και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και συμβαίνει ομαλά. Ολοι μας θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή των προσπαθειών για να μπορέσει ο Π.Α.Ο.Κ. να φτάσει εκεί ψηλά που του αρμόζει. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη».
- Αυτή η κίνηση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα στην Ελλάδα, μια μεγαλύτερη πίεση και τέτοιες συμφωνίες όπως αυτή δεν συνηθίζονται και δύσκολα πραγματοποιούνται ή ολοκληρώνονται. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς;
«Σε εμένα αυτό το γεγονός δίνει μεγάλη ικανοποίηση διότι σημαίνει μια δικαίωση, μια αναγνώριση, μια εκτίμηση της δουλειάς που κάνω. Αυτό βέβαια που ελπίζω είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε όσοι είμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι έτσι χτίζονται οι ομάδες. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα οι ομάδες να ρολάρουν, να δουλεύουν για ένα διάστημα και μετά να ασκείται η κριτική. Οι προπονητές στην Ελλάδα βιώνουν μια τελείως διαφορετική κατάσταση από ό,τι σε άλλες χώρες.
Στην Αγγλία, για παράδειγμα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμα και τώρα πλέον, στην πλειοψηφία των χωρών όπως και στη δικιά μου, την Πορτογαλία, οι προπονητές παραμένουν για δύο, τρία, τέσσερα χρόνια σε μια ομάδα και μετά τους κρίνουν για το έργο τους. Και νομίζω πως αυτό είναι το σωστό. Η δουλειά του προπονητή γίνεται πάνω σε κάποιες βάσεις και αυτές τις βάσεις δεν γίνεται να τις αλλάζεις συνέχεια. Βέβαια, για να συνεχίζεται να γίνεται η δουλειά θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση, εμπιστοσύνη και συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές μιας ομάδας για τη δουλειά που κάνει ο καθένας στην ομάδα μέσα. Οταν υπάρχει αυτό, τότε όλα είναι πιο εύκολα».
- Με τι θα είστε ικανοποιημένος όταν το νέο σας συμβόλαιο τελειώσει τον Ιούνιο του 2012;
«Μόνο αν έχω γίνει πρωταθλητής».
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Φερνάντο Σάντος συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία έως το 2012, οι υπογραφές θα πέσουν μετά το ματς με τη Heerenveen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου